thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlandı

Tarih: 23-04-2024 10:52:39 Güncelleme: 23-04-2024 10:54:39 + -


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlandı. Çanakkale Cumhuriyet meydanında düzenlenen törenle Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlandı

23 Nisan 1920’de TBMM’nin kuruluş yıldönümü olarak Milli Bayram olarak ilan edilen; 1927 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. 23 Nisan haftası olarak çeşitli kamu kurumlarının yanı sıra Çanakkale Belediye Başkanlığı da Tahta At Festivali düzenleyerek çocukların bayramlarını en iyi şekilde gerçekleştirmesi için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Bugün ise; Cumhuriyet meydanında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tören ile kutlandı. Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleşen törene Çanakkale Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Baro Başkanı Av.Hande Keskin olmak üzere siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler ile veliler katıldılar.

CHP’DEN ALTERNATİF TÖREN

Resmi kurum ve siyasi partilerin yanı sıra STK’larda Atatürk anıtına çelenk bıraktılar. CHP Çanakkale İl Başkanlığı ayrıca alternatif tören düzenledi. CHP İl Başkanı Av. Levent Gürbüz günün anlam ve önemine atfen kısa bir konuşma yaptı.

VALİ AKTAŞ KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlamanın onur ve gururunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi. Vali İlhami Aktaş tarafından yayınlanan yazılı mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlamanın onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz."Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, kanını ve canını ortaya koyarak bağımsızlık mücadelesi veren Aziz Milletimiz, 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla kendi idaresini eline almıştır. Şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi olan 23 Nisan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ülkemiz ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir. Her şeyin en iyisini hak eden, egemenliğimizin ve geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve aileleriyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı onlar için hazırladığımız farklı ve eğlenceli etkinliklerle günün anlam ve önemine uygun olarak neşe içerisinde hep beraber kutlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyanın bütün çocuklarına huzur sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum" ifadelerine yer verildi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KOŞTUĞUNA BADE NEHİR LEK OTURDU

Çanakkale'de Biga Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Bade Nehir Lek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen temsili törenle İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı'nın makamına geçti. Çanakkale İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, koltuğunu devretmeden önce, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla adet olduğu üzere biz de makamımızı Bade kızımıza devredeceğiz. Bade kızımız 5. sınıfa giden bir evladımız. Tüm yetkilerle beraber devredeceğim. Biraz heyecanlı. Ama hazırlıklı da gelmiş. Kıyafeti de çok güzel olmuş" dedi.

 

Daha sonra Bade Nehir, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı'nın makam koltuğuna oturdu. Gururlu ve heyecanlı olduğunu söyleyen Bade Nehir, "Biz bugünün küçükleri, yarının büyükleriyiz. Ülkemizin geleceği bize emanet. Hiç şüpheniz olmasın. Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundayız" diye konuştu. Anons yaparak, görevlerinde kolaylıklar diledi.




Bu haber 963 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI