thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Yeni Dönem; Yeni Başkan ve Yeni Meclisle Başladı!

Tarih: 14-04-2024 11:24:30 Güncelleme: 14-04-2024 11:25:30 + -


Seçimler sonrasında belediye meclis üyeleri ilk gerçekleştirilen Meclis toplantısında bir araya geldiler. Çanakkale Belediye Meclisinde CHP’nin oy çokluğu karşısında İYİ Parti ve AK Parti’nin ise ortak hareket ettiği gözlemlendi. Başkanvekilliği oylamasında İYİ Parti ve AK Parti gruplarının toplam sayıları kadar sandıktan boş oy çıktı. Belediye Başkanı Muharrem Erkek ise meclisin açılış konuşmasında yaptığı şeffaflık, hesap verilebilirlik ve Halkçı Belediyecilik sözleri dikkat çekti.


Yeni Dönem;  Yeni Başkan ve Yeni Meclisle Başladı!

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Çanakkale Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Muharrem Erkek önderliğinde cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk koyarak ilk döneme başladılar. Burada düzenlenen törenin ardından Belediye binasına yürüyerek geçen Belediye Başkanı Muharrem Erkek’e, meclis üyeleri de eşlik ettiler.

 

“ÇANAKKALE HALKI ADINA 5 YIL GÖREV YAPACAĞIZ”

Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından Çanakkale Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı başladı. 31 Mart Yerel Seçimlerinde Çanakkale Belediye Başkanı seçilen Muharrem Erkek açılış konuşmasını yaptı. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek sözlerine Ramazan Bayramını kutlayarak başladı. Erkek, “Çanakkale halkı adına 5 yıl görev yapacağız. Bu çok onurlu bir görev. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Siyasi yaşamım da belediye meclis üyeliği ile başladı. Bu görevi yapmaya başladıktan sonra da yaşadığım kenti çok daha iyi tanıma fırsatım oldu. Meclis üyeliği çok önemli ve onurlu bir görev. Hepinize başarılar diliyorum. 5 yıllık süreçte Çanakkale halkı adına görev yaptığımız için hepimiz halkın yanında tarafında olacağız” dedi.

“BU KENTİ GÖZÜMÜZÜN BEBEĞİ GİBİ KORUYACAĞIZ”

Belediye Başkanı Muharrem Erkek konuşmasının devamında; “Kişisel çıkarlara karşı kamu yararını her şeyin üstünde tutacağız sözlerine dikkat çekerek, “Temel ilkemiz ve felsefemiz kamu yararı olacak. Görevimizi yaparken hukukun üstünlüğün temel alacağız. Kişisel çıkarlara karşı kamu yararını her şeyin üstünde tutacağız. Çanakkale’miz dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Bu kenti gözümüzün bebeği gibi koruyacağız. Sağlıklı ve planlı büyümesi için her türlü özeni göstereceğiz. Çanakkale barış ve özgürlüklerin kenti. Her zaman etnik kökeni, inancı, kimliği, cinsiyeti ne olursa olsun hep birlikte kardeşçe barış içinde yaşadık öyle de devam edeceğiz. Kimsenin ötekileştirilmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“ÇANAKKALE HALKININ BİZE DUYDUĞU GÜVENİ BOŞA ÇIKARTMAYACAĞIZ”

Belediye Başkanı Muharrem Erkek meclise yeni dönemin hayırlı olmasını dileyerek; “Erkek sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Çanakkale’yi depremlere, afetlere karşı; eşitsizliklere, baskılara karşı dirençli bir kent yapmak için çok çalışacağız. Çevreyi, yeşili ve sürdürülebilirliği mutlaka gözeteceğiz. Katılımcı ve şeffaf olacağız. Bunlar olmazsa yerel demokrasi olmaz. Katılımcı bir anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yeni dönemin Çanakkale’mize hayırlı olmasını diliyorum. Onların bize duyduğu güveni boşa çıkartmayacağız” açılış konuşmasını noktaladı.

ŞARLAN; “EN İYİSİNİ YAPACAĞIMIZDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”

CHP Grup Başkanvekili Av.Bülent Şarlan ise yaptığı açılış konuşmasında; “Partimiz yerel seçimlerden başarıyla çıktı, tüm halkımıza bize gösterdikleri güvenden dolayı teşekkür ediyorum. Bizlere verilen oyların sorumluluğunun bilincindeyiz; en iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesile ile başta Genel Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Yerel yönetimlerin temelinin şeffaflık, katılımcılık ve hesap verilebilir olduğunun bilincindeyiz. Birlikte yöneteceğimize inancımız tamdır. Belediye meclis üyeleri olarak farklı dünya görüşü ve farklı siyasi partilerden seçilmiş olabiliriz. Ancak ortak amacımız halkımıza hizmet etmektir. Ortak aklı kullanmak, iyi niyetli çalışmalara bu 5 yıllık süreçte imza atacağımıza inanıyorum. Verilen oylarla meclis üyesi olduk, bu göreve layık olmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Yorulmak bilmeden çalışacağımıza dair halkımıza söz verdiğimi açıklamak isterim. Atatürk devrimlerine, cumhuriyetin kuruluş değerlerine her zaman bağlı kalacak, çalışkan dürüst, adil ve halkı belediyeciliği önceliğimiz olacağının sözünü veriyorum. Değerli halkımız bizlere ve belediye başkanımıza güvenip inansınlar, onların güvenini boşa çıkartmayacağız” dedi.

ŞAHBAZ; “HALKIMIZ BİZE MUHALEFET GÖREVİ VERDİ”

İYİ Parti Grup Başkan vekili Av. Emirhan Şahbaz ise; “Geçtiğimiz yerel seçimlerde partimiz Çanakkale’de ana muhalefet olarak görevlendirmiştir. Bizlerde en iyi şekilde halkımıza hizmet edeceğimizin sözünü veriyoruz. Seçim sonuçlarını tartışma konusu yapmayacağız. Çanakkale’mize hizmet anlamında gerekeni yapacağız, gerekirse muhalefet edeceğiz gerekirse destek olacağız. Bizleri bu göreve layık gören halkımıza ve parti yöneticilerimize, teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

ERGİN: “HALKIMIZIN MENFAATİNE OLAN PROJELERE DESTEK OLACAĞIZ”

AK Parti Grup Başkan Vekili Av.Ergin Sezen ise açılış konuşmasında; “Toplantılarımızın Çanakkale ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Seçilen başkan ve diğer grup arkadaşlarımızı kutluyorum. Her bir vatandaşımızın oyları ile meclisimiz şekillenmiştir. Halkımız cumhuriyet ittifakı olarak bizlere muhalefet görevi vermiştir. Her gün bir önceki günden, daha güzel daha çağdaş bir Çanakkale sabahına uyanmasıdır. Var olan hizmetlerin kalitesinin arttırılmasının takipçisi olacağız. Çanakkale’nin yararına olabilecek her projeye destek verirken halkımızın zararına olacak her şeyin de karşısında olacağız. Özellikle seçim döneminde yapacağımızı vaat ettiğimiz hizmetlerin sağlanması gördüğümüz eksikliklerin giderilmesi için çalışcağız” dedi.

“MECLİS ÜYELERİNİN KARARLARI NEDENİYLE YARGILANMASINI DOĞRU BULMUYORUM”

Çeşitli imar dosyaları nedeniyle 2009-2014 dönemlerinde belediye meclis üyeliği yapan kişiler hakkında açılmış davanın karar duruşması 24 Nisan 2024 günü Çanakkale Adliyesinde görülecek. Meclis üyelerinin yargılanması ile ilgili olarak Belediye Başkanı Muharrem Erkek; “Bu meclis kararları Valilik kararıyla da onaylanıyor. İdariye müracaat ederek kararlar iptal edilebilir. Ancak burada hiçbir aykırılık bulunmadan onaylanan kararlar ile ilgili olarak daha sonra meclis üyelerine dava açılıyor. Bunu doğru bulmuyorum. Meclis üyeleri Çanakkale halkının sorunlarını çözmek için karar alırlar ve bu kararları nedeniyle de yargılanmalarını doğru bulmuyorum” dedi.

 

İYİ PARTİ VE AK PARTİ’DEN ORTAK HAREKET!

Çanakkale Belediye meclisinde muhalefet olarak İYİ Parti 6 üye, AK Parti ise Cumhur İttifakı olarak 4 üyesini seçtirebilmişti. Yapılan ilk Başkanvekilliği seçimlerinde İYİ Parti ve AK Parti gruplarının ortak hareket ettiği görüldü. Divan birinci Başkanvekilliği için CHP grubu Fatma Kaynaş’ı, kinci başkan vekili üyeliğine Nurcan Bingöl aday gösterildi. Kaynaş ve Bingöl oy çokluğu ile seçilirken; gizli oylamada İYİ Parti ve AK Parti meclis üyelerinin sayıları olan 10 üyenin ise sandığa boş oy atmaları dikkat çekti.

 

MUHALEFET ÜYELERİ BOŞ OY KULLANDI!

Divan Katip üyeliklerinde de İYİ Parti ve AK Parti ortaklığı bozulmadı. CHP Grubunun gösterdiği adaylara karşılık İYİ Parti ve AK Partili meclis üyeleri boş oy kullanmayı sürdürdüler. Divan Katip üyeliğine; Deniz Hazal Uysal, Nigar Etizer Karacık, Simge Kutlu, Öznur Benderli Doğangün de oy çokluğu ile seçilirken; sandıktan 10 oy ise boş çıktı.

ENCÜMEN ÜYE SEÇİMİ GERÇEKLEŞTİ

Çanakkale Belediyesinde Encümen olarak ise yeni dönemde; Muhammed Güngör, Sevda Yıldız, Hanifi Araz görev yapacaklar. Üç ismin oylaması da önceki oylamalarda olduğu gibi oy çokluğu ile gerçekleşirken sandıktan 11 oy boş çıktı.

 

1 yıllığına 5 üye seçilmesine oy birliği ile kabul edildi.

 

İmar Komisyonu üyeliklerine; Deniz Hazal Uysal, Ercüment Furuncu, Umut Karagöz, Hakan Çetin, Alper Akkoca,

 

Plan Bütçe Komisyonu üyeliklerine; Egemen Ergun, Burcu Özgen Demir, İrfan Dehmen, Özlem Karadayı, Kerem Özer,

 

Sosyal İşler Komisyonu üyeliklerine; Nigar Etizer Karacık, Öznur Benderlioğlu Doğangün, Nurcan Bingöl, Özlem Karadayı, Slavika Uzan,

 

Ulaşım Komisyonu üyeliklerine; Simge Kutlu, Mustafa Alptuğ Akkoca, Egemen Ergun, Ergin Sezen, Gülçin Semizoğlu,

 

Şoför Seçim Komisyonu üyeliklerine; İbrahim Soydan, Metin Değirmenci, Fatma Kaynaş, Ercan Vatan, Koray Kayhan

 

Şikâyet Değerlendirme ve Ceza Komisyonu üyeliklerine; Hanifi Araz, Sevda Yıldız, Bülent Şarlan, Mehmet Özkurnaz, Pelin Turhan Erkan

 

Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeliklerine; Mustafa Alptuğ Akkoca, Fatma Kaynaş, Nurcan Bingöl, Hakan Çetin, Elif Abacıoğlu Bıyıklı,




Bu haber 2551 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI