thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Vatandaşa Nas, Yandaş Cengiz’e Faize Parayı Bas!”

Tarih: 04-11-2022 07:26:26 Güncelleme: 04-11-2022 07:31:26 + -


CHP Çanakkale Milletvekili Özgür CeylanTBMM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklama derinleşen ekonomik krize dikkat çekerken, “İşine gelince "Ben ekonomistim." işine gelmeyince "Nas" Vatandaş Cengiz'e nas, yandaş Cengiz'e, faize parayı bas. Olmaz öyle iş, nerede senin adaletin?” diye sordu.


“Vatandaşa Nas, Yandaş Cengiz’e Faize Parayı Bas!”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür CeylanTBMM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklama derinleşen ekonomik krize dikkat çekerken, “İşine gelince "Ben ekonomistim." işine gelmeyince "Nas" Vatandaş Cengiz'e nas, yandaş Cengiz'e, faize parayı bas. Olmaz öyle iş, nerede senin adaletin?” diye sordu.


CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, 361 sıra sayılı torba kanunun 28'inci maddesi üzerinde CHP Grubu adına yaptığı konuşmada, Saray’ı “Nas Ekonomisi”üzerinden eleştirdi. Özgür Ceylan, Genel Kurul’a sunulan torba teklifin derinleşen ekonomik kriz nedeniyle seçim öncesi yapılan pansuman tedbirleri içerdiğini belirtirken, “Özellikle icra takibi başlatılan 2 bin liranın altındaki elektrik, su, telefon, doğal gaz ve benzeri aboneliklerden kaynaklanan borçların silinmesi, varlık şirketlerine olan borçlar konusunda yapılan düzeleme, pandemi döneminde kesilen idari para cezalarının affedilmesi bizim de uzun zamandır çağrısını yaptığımız düzenlemeler. Bu maddeyle yapılan içme suyu tetkik ve tahlil borçlarının silinmesi de yerinde bir düzenlemedir” dedi.

 

"BAŞ EKONOMİST NAS DİYEREK FAİZLERİ DÜŞÜRDÜ"
Özgür Ceylan, torba teklifin yüzde 93'ü aşan gıda enflasyonuna, artan doğal gaz, elektrik, akaryakıt fiyatlarına, genç işsizliğine, artan faiz harcamalarına, çiftçi borçları ve iflasa sürüklenen esnafa yönelik bir çözüm olmadığını ileri sürerken, “Ekonomi yönetimindeki iş bilmezlik 84 milyon için yaşamı çekilmez hâle getirmiştir” diye konuştu. Özgür CeylanAKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “Başekonomist” olarak işaret ederken, “19 Aralıkta Başekonomist “Nas” diyerek faizleri düşürdü, “Hüküm bu!” dedi, ne oldu? Dolar ve Euro rekor kırdı, TL yerle bir oldu” dedi. Özgür Ceylan Saray’ın 20 Aralık Pazartesi günü “Örtülü faiz sistemi” olarak tanımladığı Kur Korumalı Mevduat Sistemi’ni açıkladığını hatırlatırken, “Yeni nassımız hayırlı olsun. Bu yeni nastan önceden haberdar olanlar halk arasındaki tabirle "keriz silkeleme" yoluyla servetlerine servet kattılar” dedi.


CHP’li Özgür Ceylan, “mucize!” modelde Türk Lirası getirisiyle döviz değeri arasındaki farkın mevduat sahibine devlet kasasından ödendiğini hatırlatırken, “Yani garibandan toplanan vergi bankada parası olan zenginlere faiz, pardon, yeni nas olarak aktarılıyor. El altından bilgi sızdırıp bir gecede yandaşlarının zengin edilmesi, halkın kanının emilmesi nasın neresinde onu bilmiyorum” diye konuştu. “Garip gurebanın vergisinin adına "faiz" denmeden örtülü faiz olarak zengine ödenmesi caiz midir?” diye soran Özgür Ceylan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı işaret ederek, “Bunu da her konuda fetva veren, kerameti kendinden menkul Sayın Erbaş'ın yüksek bilgisine bırakıyorum” dedi.

 

"YOKSULLUKTAN KURTULMANIN YOLU; BU KOŞULLARI YATATANLARI DEF ETMEK.."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın artan yoksulluğu Kur’an-ı Kerim’in Bakara suresinin “Muhakkak sizi biraz korku, biraz açlık ve mallardan, canlardan, ürünlerden biraz eksiltmekle deneriz, sabredenlere müjdele”şeklindeki 155'inci ayeti ile açıklamaya çalıştığını belirten Özgür Ceylan, “"Arkadaşlar, kriz ve yoksulluk Allah tarafından gönderilmiş, öngörülemez ve önlenemez bir durum benim bununla bir ilgim yok." demeye çalışıyor.Ama açlık ve yoksulluğu da kabul ediyor ve yoksul halka durumun süreceğini ilan ediyor.Elinde bir reçete yok. Oysa ki yoksulluktan kurtulmanın yolu: Bu koşulları yaratanları def etmekten geçiyor” diye konuştu.

 


Türkiye'nin zenginlerinde herhangi bir problemiolmadığını kazandıkça kazandıklarını ileri süren Özgür Ceylan, “Vatandaş ise soruyor: "Yalnız biz garibanlar mı sınanıyoruz bu dünyada?" Faizi düşük tutarak semirttiğiniz döviz lobisi doymazken nasla vaaz verdiğiniz milyonlar günbegün yoksullaşmakta” diye konuştu. İlk altı aylık döneminde kur korumalı mevduata Hazine’den 84,9 milyar lira ödendiğini, 18,8 milyar lira da kurumlar vergisinden vazgeçildiğini ileri sürüldüğünü belirten Özgür Ceylan, “Net maliyet ise devlet sırrı gibi saklanıyor. Çoğu haram olanın azı haram değil midir? Madem faiz haramdır, o hâlde vatandaşa ver faizsiz krediyi de ev bark sahibi olsun. İşine gelince "Ben ekonomistim" işine gelmeyince "Nas" Vatandaş Cengiz'e nas, yandaş Cengiz'e, faize parayı bas. Olmaz öyle iş, nerede senin adaletin?” diye sordu.


Gıda enflasyonunun yüzde 93'ü geçtiğini belirten Özgür Ceylan vatandaşın karnını zor doyururken, yönetenlerin, porsiyonları küçültme önermesini eleştirirken, “İnsanlar artık peyniri, zeytini gramla; domatesi, biberi taneyle alıyor. İcra dairelerinde derdest dosya sayısı an itibarıyla 23,5 milyon. Bakın, TÜRK-İŞ ekim ayı için 4 kişilik ailenin açlık sınırını 7.425 lira, yoksulluk sınırını da 24.186 lira olarak açıkladı” diye konuştu. İktidar Milletvekillerini ağır bir dille eleştiren Özgür Ceylan, “Kanal İstanbul kadar yolsuz, TÜİK istatistikleri kadar yalan, Amasra, Soma madenleri kadar acı içinde bir Türkiye sizin eserinizdir iktidar milletvekilleri. Türkiye'nin ikinci yüzyılı için vaatlerinizin teminatı, yirmi yılın sonunda içi boşaltılan Merkez Bankasıdır. Yağmaladığınız toprak, zehirlediğiniz deniz, kestiğiniz ağaç, 5'li çetelere verdiğiniz velinimetler oldu” dedi. Özgür Ceylan iktidarın Anadolu'yu çölleştirirken fikri çölleşmenin girdabına düşürdüğünü ileri sürerken, “Bu ülke için, bu topraklar için hayaliniz yok. Hayaliniz olmadığı gibi vatandaşlarımızın hayallerini de çaldınız, hangi parseli, kime vereceğinizin derdine düştünüz. Neyse ki az kaldı, önüne sandık geldiğinde millet bu çilenin hesabını soracaktır” diyerek sözlerine son verdi.




Bu haber 1851 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI