thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Gider’den “Başkan Adaylıkları” İçin Çarpıcı Açıklamalar!
Tarih: 22-09-2023 05:43:33 Güncelleme: 22-09-2023 06:33:33 + -


Biga'da gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından basın mensuplarıyla buluşan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider çarpıcı açıklamalarda bulundu. Devam eden yatırımlarla ilgili bilgi veren Gider; yerel seçim süreci üzerinden muhalefete yüklendi. Biga'da gerçekleştirdikleri ziyaretleri de değerlendiren Gider, belediye başkan adaylıkları ile ilgili de dikkat çeken açıklamalar yaptı.


Gider’den “Başkan Adaylıkları” İçin Çarpıcı Açıklamalar!

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga’da Organize Sanayi Bölgesi ziyaretiyle başladığı programının ardından Bigalı muhtarla bir araya geldi. Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Ticaret Borsası, Biga Ziraat Odası, Biga Esnaf ve Sanatkârlar Odası ziyaretlerini gerçekleştiren Ayhan Gider daha sonra Biga’da görev yapan gazetecilerle parti binasında bir araya geldi.

 

“BİGA’YLA YARIŞABİLECEK İL DE YOK”

İnternet üzerinden satışı yapılan modüler mobilyada Biga ile yarışacak ilin dahi olmadığını dile getiren Gider; “Bugün sabahtan itibaren Biga’da hep birlikte iyi bir tur yaptık diye düşünüyorum. Biga’da ziyaret yapmak, toplantı yapmak keyifli. Öteden beri Biga’nın reel bir yaşamı vardır. Burada ticaret de, üretim de, insanların siyasete bakışı da reeldir. Biz bugün gezdiğimiz her yerde gerçek sorunlar, gerçek taleplerle karşılaştık. Hiçbir yerde laf olsun diye bir eleştiri ya da talep duymadık. Hepsinden önce bir Bigalı olarak beni çok mutlu ediyor bu. Biga için yapılacak olanlar devam edecek. Biga’da üretilip Türkiye’de iyi bir şekilde satışı yapılmayan bir ürün yok. Önceden domatesten bibere derdik. Şimdi mobilyadan demir çeliğe diye ekliyoruz. E satış yoluyla mobilya satışında Türkiye’nin açık ara birincisi Biga. Biga’ya yarışabilecek il de yok bu anlamda. Hepsi küçük sermayeyle işe başlayan arkadaşlar. İnanıyorum ki, artarak devam edecek” dedi.

 

“ÇEVRECİ VE İSTİHDAMA YÖNELİK SANAYİ”

Biga’nın ağır sanayi olarak değil, çevreci ve istihdama dayalı sanayi olarak gelişmesi gerektiğini düşündüklerini söyleyen Gider; “Bizim Biga için arzuladığımız sanayi, ağır sanayi değil. Mobilya tipi daha istihdama dayalı sanayiler ve montaj sanayi gibi daha fazla insanın çalıştığı ve çevreyi kirletmeyen sanayileri hedef alıyoruz. Bozlar altında yat üretim projemiz onaylandı. Onun çalışması en kısa sürede başlayacak. Gümüşçay’da yeni bir Sera OSB’nin çalışması devam ediyor. En kısa zamanda onun da onaylarını alacağız. 3’üncü Küçük Sanayi ile ilgili çalışmalarda son raddeye geldik. Gümüşçay’daki bakım evinin onay aşamasındayız. Laf olsun diye söylemiyorum. Tüm odalarda sohbet ederken, bize gelen tüm işlerin hepsinin çalışmasının yapıldığını görüyorsunuz. Bize de siyasetçi olarak destek olmak düşüyor. Tarım ve tarıma dayalı sanayi, hiçbir sektörle kıyaslanamayacak kadar Biga’da devam etmek zorunda. Çok verimli topraklara sahibiz. Tarımı bilen insanlara sahibiz. Bunlar çok büyük zenginlik. Tarım ve tarıma dayalı sanayiden vazgeçmeden, bu alanları geliştirecek sanayiler üzerinden devam etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

KÜRESEL ISINMA UYARISI

Küresel ısınmanın etkileri ve mücadele yöntemleri ile ilgili çalıştaylar yapılması gerektiğini dile getiren Gider; “Tarım konuşurken tüm dünyanın başına bela olan küresel ısınma bundan sonra bizim işlerimize çok daha fazla müdahale edecek. Bizim planlarımızda çok daha fazla yer alacak. Artık ekimlerimizi planlı yapmak zorundayız. Su tüketimlerini hesaplamak zorundayız. Göletlerimiz, barajlarımız, yer altı sularımız eskisi kadar bol değil. Dünyanın hiçbir yerinde bol değil. Bakın Çanakkale iki tane büyük yangın atlattı. İki büyük yangında da ormancıların en büyük korktukları rutubetin düşük olmasıydı. Küresel ısınma bir şekilde bunun bedelini bize ödetecek. Orman yangınlarıyla, yer altı sularının çekilmesiyle, üretimi sınırlayarak ödetecek. Bunlarla ilgili ayrı ayrı çalıştaylar yapmak zorundayız. Damla sulama dışındaki sulamalardan vazgeçip, baraj ve göletlerden yaptığımız sulamalarda da saatsiz sulamayı terk etmemiz lazım. Bu, sadece baraj ve göletin yönetimini kurtarmak için değil, tüm Biga halkını susuzluktan kurtarmak için uygulamak zorunda olduğumuz yöntemlerdir. Bugün Ziraat Odamızda da bunlara vurgu yaptığımızda destek gördük” dedi.

 

“ET ENTEGRE TESİSİ, OSB GENİŞLEME SAHASI, GÜZEL SANATLAR LİSESİ…”

Organize Sanayi Bölgesi, et entegre tesisinin kurulması ve Biga’ya güzel sanatlar lisesi kurulması gibi çalışmaları anlatan Gider, “Organize sanayi bölgemizin ikinci etabına çok yakın sürede başlıyoruz. İkinci, üçüncü, dördüncü organize sanayiler değil, organize sanayilerin aynı yerde büyüyerek devam etmesi arzum. Her şeyi daha çok kolaylaştırır bu. Hem lojistik, hem de yönetimsel sorunlardan kurtarır bu. Biga OSB, Türkiye’nin birçok organize sanayisinden daha iyi konumda. Oradaki işletmelerin tamamı üretim yapıyor. Yapılan üretimler de ihracata yönelik. Türkiye’nin her tarafına yapılan üretimler. Bu da sanayinin ne kadar temiz yapıldığını gösteriyor. Coğrafi işaretlerimiz artarak devam edecek. Belediye başkanımızın güzel bir talebi oldu. Mezbahamızın bir şekilde et entegre tesisi haline getirmek zorundayız. Bunun için güç birliği yapmak zorundayız. Hem odalarımızın hem de müteşebbislerin bunun içinde olması gerektiğini düşünüyorum. Üst markanın Biga et olması gerektiğini söylüyorum. Odalarımız ve borsamız da buna sıcak bakıyor. Eğitim anlamında artık Biga’nın güzel sanatlar lisesine ihtiyacı var. Müzik ağırlıklı olmalı. Meclis açıldıktan sonra hızlı bir şekilde çalışmaya başlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

“KURUCULARA YAKIŞIR ŞEKİLDE…”

Cumhuriyet’in yüzüncü yılında ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kuruculara yakışır bir kutlama hedeflediklerini dile getiren Gider; “Bu yıl özel bir yıl. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı. Türkiye Yüzyılı diye motto haline getirdiğimiz bir yıldayız. Tüm teşkilatlarımızla birlikte sahadayız. Türkiye Yüzyılı’nı başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurucularına yakışır şekilde kutlamak hepimizin görevi. Bizler nasıl köy köy, mahalle mahalle sahadaysak, sayın cumhurbaşkanımız Amerika’da. Yeniden yaptığı vurgu, ‘Dünya 5’ten büyüktür. Artık Türk milletini, devletini hesaba katmadan yapacağınız tüm işler çıkmaz sokağa girer.’ Kesintisiz 20 yıldır iktidarız. İnşallah bu dönemde Çanakkale’miz, ülkemiz, Türk dünyası için güzel işler yapacağımızı düşünüyoruz. Biliyorum Biga’daki herkesin kalbi Karabağ ile birlikte atıyor. Biz iki devlet, tek milletiz. Orayla ilgili hesaplarda da herkes bizi işin içinde görmek zorunda. Yoksa hüsran yaşarlar” dedi.

 

BİGASPOR HALI SAHASININ İHALESİ EKİM’DE

Bigaspor halı sahasının yenilenmesi ile ilgili soruyu yanıtlayan Gider; “Spor kulüpleri tüm ilçelerde o ilçe için kıymetlidir. Ortak yapılan işlerden biridir. Spor Toto nasıl para çıkarıyorsa her zamanki gibi destek oluruz. Halı saha değişecekse değiştiririz. Bu saydığım işler yekünde yer teşkil etmez. Ben onları yapsam bile burada iş diye söylemem” derken; Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise; “Bigaspor’un önündeki saha ile ilgili biz ihaleye çıktık. Yaklaşık maliyetinin çok üzerinde fiyat verildiği için biz ihaleyi iptal ettik. Ekim ayının başında ikinci ihalemiz var. Biga Belediyesi olarak oranın ihalesini yapacağız. Etrafındaki eksiklikleri ile birlikte yapımını tamamlayıp Bigaspor’a teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BİGA, KARABİGA VE GÜMÜŞÇAY’IN ADAYLIK SORUNU YOKTUR”

AK Parti’nin yerel seçim süreci ve il ile ilçe başkanlıklarıyla ilgili seçim süreçlerinin sorulduğu soruyu yanıtlayan Gider; “Yerel seçimlerde aday olmak isteyenlerin istifası geldi. O arkadaşlar istifa ettirilmedi. Aday olmak için istifa ettiler. Nihat başkanın adaylık gibi bir derdinin olduğunu bilmiyorum. İstenen takvim doldu ama Biga dinamiktir, statik değildir. Hiçbir şeyin süresi olmaz. Yarın bir gün Nihat başkan, Bülent başkanın yerine aday olmak isterse istifa eder. Espri bir tarafa. Nihat başkan çok eski tarihten itibaren siyaset yapan, belediye başkanlığı ve il genel meclis üyeliği yapmış, bizim için şanstır. Biz onunla yol yürümekten keyif alıyoruz. Bülent başkan zaten belediye başkanlığına devam ediyor. Biga’nın belediye başkan adaylığı diye bir problemi yoktur. Beldelerimizin de aday sorunu yoktur. Bizim yönetimlerimizden bir istifa gelmedi. Siyasetin takvimi de bürokrasinin takvimi de eline evrak gelene kadardır. Eline evrak gelmeden söylenen her şey dedikodudan ibarettir. İhtimal var mıdır. Herkes için her ihtimal vardır. AK Parti profesyonel ekiplerin çalıştığı bir partidir. Anketlerde siz çıkıyorsanız, bazen size de sormazlar. İl belediye başkanlığı ayrı bir konu. Bizim genel merkezimiz 12 ay anket yaptıran bir partidir. Bizim en güçlü birimlerimizden biri Ar-Ge’dir. Yerel yönetimler ayrı, teşkilat başkanlığı ayrı anket yapar” ifadelerini kullandı.

 

MUHALEFETE PAZARLIK ELEŞTİRİSİ

Genel seçim sürecini hatırlatarak muhalefete yüklenen Gider; “20 yıl iktidarda kalmak ayrı bir meziyettir. Şu muhalefetin son iki üç ayda yaşadıklarına bakın. HDP ile ayrı protokol imzalamışlar, Ümit Özdağ ile ayrı protokol imzalamışlar. Bunu nasıl becerip yapacaktınız. İktidara gelseydiniz nasıl olacaktı. Öbür siyasi parti çıkıp açıklama yapıyor. Ondan sonra sinyali çakıyor. Seçim birliktelikleri yaşayabileceklerini söylüyor. Açık kapı bırakıyor. Belediyelerin içinde daire başkanlıkları, genel müdürlükleri için bırakıyor o açık kapıyı. Allah memleketi hesapçılardan korusun. AK Parti belediye meclis üyesinden belediye başkanlarına, il genel meclis üyesinden milletvekiline kadar belirlediği adaylarının tamamını anketlerle belirler. Başarılı olan insanı değiştirmeyi asla düşünmeyiz.3 dönem kuralı gibi ciddi bir kuralımız var. En etkin elemanlarımız 3 dönem kuralına takıldı. Başarısız oldu diye değil. Önümüzdeki yerel seçim sürecinde Biga’da çok etkin bir seçim kampanyası yürüteceğiz. Seçilme ile ilgili tereddüdümüzden değil, yaptığımız işlerin en iyisini yapmanın bize yakıştığı için. 3 belediyemizin üçüyle de devam edeceğiz. Biga’daki il genel meclis üyelerimizi de bir arttıracağız inşallah” dedi.

 

BAKAN YARDIMCILIKLARI İDDİASI

Muhalefet milletvekillerinin bakan yardımcılıklarının da pazarlık konusu yaptıklarını söylediklerini iddia eden Gider; “Cumhur İttifakı bir seçim ittifakı değildir. İttifakımızın temelleri 2016 yılında belirlenmiştir. Cumhur İttifakı ilkeler ittifakıdır. Pazarlıklar ittifakı değildir. 2016’dan beri ittifak ortaklarımızla hiç bakanlık tartışmamız oldu mu? Böyle bir pazarlığımız oldu mu? Olmayan hükümet için ismi niye millet bilemediğim ittifakın yaptığı pazarlıkları düşünün. Cumhurbaşkanlığı yardımcılıklarını bilmem kaça çıkardırlar, bakanlıkları bölüştüler. Ankara’daki muhalefet milletvekili arkadaşlarla görüşüyoruz. ‘Siz bakanlıklara kadar biliyorsunuz. Biz bakan yardımcılıklarını da görüşmüştük’ diyorlar. Niyetiniz halis değilse başarıya ulaşamazsınız. Belediye seçimlerinde ittifakla gittiğimiz olur, ayrı olur. Ama hiçbir şekilde pazarlık konusu olmaz” ifadelerini kullandı. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı:

 

MİLLET BAHÇESİ: Millet Bahçesi ile ilgili imar ve yeri itibariyle bazı teknik sorunlar yaşanmış daha önce. Çözdük. Şu anda projesi hazır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda. Takibimizde. İnşallah en kısa sürede temelini atarız.

 

YAT ÜRETİM LİMANI: Projelerde aslolan oralardaki imar tadilatının başlayıp ilan edilmesidir. İlan edildiği zaman zaten bu devletin yapacağı bir iş değil. Daha sonra yatırımcılara açılacak. Orada çok ciddi bir istihdam sağlanacak. Bilmediğimiz bir iş. Yeni bir sektör. Büyük balıkçılık anlamında da Biga çok önde. Yat limanı ayrı bir sektör olarak Biga’yı çok daha iyi bir yere taşıyacaktır.

 

KIBRIS ŞEHİTLERİ CADDESİ ASFALTLANMASI: Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin asfaltının yapılması ile ilgili bir takvim yok. Çok genel bir durum var. Bakanlıklarımızın tamamı birinci önceliklerini deprem bölgesine ayırmış durumdalar. Paradan bahsetmiyorum. Buraya atılacak sıcak asfaltın parası bir şey tutmaz ama iş aciliyeti nedeniyle özel sektörün bile iş makinaları şu anda o tarafta. Buna asrın felaketi eksik olabilir, fazla olmaz. Dünyanın hiçbir ülkesi bir anda 104 milyar dolarlık bir felaket yaşadığında sarsılmadan duramaz. Bunu biz çözeceğiz.

 

BİGA ÜNİVERSİTESİ: Geçmişte vekilliğim döneminde Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ni açmıştım. Üçüncü bir fakülteden sonra üniversiteyi tartışmaya başlamamız gerektiğini söylemiştim. İnşallah üçüncü fakülte de bizim bu dönemdeki vekilliğimize nasip olur.

 

KARABİGA LİMAN PROJESİ: Karabiga Liman projesiyle ilgili soruya yanıt veren Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan; “Karabiga Liman projesi ile alakalı ilgili bakanlık tüm zemin etüdü çalışmalarını yaptı. Şu an proje aşamasında” dedi. Savaştepe Köyü sınırları içine kurulması süreciyle ilgili soruya yanıt veren Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı ise; “Onayı ile ilgili bir sıkıntı yok. Yapılma kararı alındı. Kredi sürecindeyiz. Bugün itibariyle inşaatına başlanabilir haldeyiz” dedi.




Bu haber 2133 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI