thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Sedat Peker’in İddiaları Sonrası Suç Duyurusunda Bulundu

Tarih: 29-08-2022 08:52:19 Güncelleme: 29-08-2022 10:32:19 + -


Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek başkanlığındaki CHP heyeti Ankara Adliyesi'ne gelerek Sedat Peker'in iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulundu.


Sedat Peker’in İddiaları Sonrası Suç Duyurusunda Bulundu

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker, aralarında Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) eski başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve TOBB üyesi Salih Orakcı'nın rüşvet aldığını iddia etti.

 

Peker’in iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, “Devletin nefes borularına yapışmış mikropların hepsini temizleyeceğim” ifadelerini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek başkanlığındaki CHP heyeti, Sedat Peker'in eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve TOBB üyesi Salih Orakcı'nın rüşvet aldığı iddiası ile ilgili hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Erkek, adliyenin önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bir dönem mevcut iktidarın içerisinde yer alan, mevcut iktidarla birlikte hareket eden ve iktidar ve çevreleri adına korkutma, şiddet yaratma gibi eylemleri gerçekleştiren, yani iktidar ve çevresinin desteklediği bir yapının içerisindeki kişi Sedat Peker'in iddiaları sebebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na tüm milletvekillerimizle birlikte suç duyurusunda bulunduk."

 

“YARGININ DURUMU İÇLER ACISIDIR”

"Cesaretle artık herkesin sivil toplumuyla, basınıyla, siyasetçisiyle, yargısıyla, emniyetiyle yolsuzluk ve rüşvet çarkının üzerine gitmek zorundayız. Ama yargının durumu da içler acısıdır. Yargı, yürütmenin ağır bir tahakkümü altında. Cumhuriyet savcıları harekete geçemiyor. Biz CHP'li vekiller olarak niçin buradayız? Cumhuriyet savcıları resen harekete geçmediği için. Hâlbuki kanun bu görevi savcılara veriyor"

 

“SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

"Buradan yargıya ve cumhuriyet savcılarına seslenmek istiyoruz; siz, cumhuriyet savcısısınız. Siz bu yolsuzluk ve rüşvet çarkıyla mücadele edeceksiniz. Nereye uzanırsa uzansın, arkasında kim olursa olsun bütün bu ciddi iddiaların cesaretle üzerine gideceksiniz. Çünkü sizin bir tek efendiniz vardır; o da hukuktur. Cesur olun. Savcılardan kapsamlı ve etkin bir soruşturma bekliyoruz. Bu iddiaların sonuna kadar takipçisi olacağımızı vurgulamak istiyoruz"

 




Bu haber 3304 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÜLKE GÜNDEMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI