thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Seçimsiz 4 Yılı Çok İyi Değerlendirmek Zorundayız”

Tarih: 19-04-2024 09:40:33 Güncelleme: 19-04-2024 10:15:33 + -


ÇTSO 2024 yılı Nisan Ayı olağan meclis toplantısı ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, seçimlerde iş başına gelen siyasileri tebrik ederek, gerçek gündemin ekonomi olduğuna dikkat çekti. Seçimlerin her kesimi etkilediğine işaret eden Semizoğlu; “Enflasyon sabit gelirliyi, çalışanı vuruyor ama en fazla iş insanını vuruyor. Çünkü giderlerimiz durduğu yerde durmuyor. Ramazan Bayramıydı 9 gün çarklar durdu. İşletmede çarkların durması Ramazan ayının önces


“Seçimsiz 4 Yılı Çok İyi Değerlendirmek Zorundayız”

ÇTSO Nisan Ayı meclis toplantısında işadamlarının gündemi ekonomi ve enflasyon ile mücadele idi. Seçimlerin geride kaldığına dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu yaptığı konuşmada; “Mahalli idareler seçim sonuçlarının İlimize, Ülkemize ve Milletimize hayırlı olmasını diliyor, iş dünyası adına acilen gerçek gündemlerimize dönülmesi temenni ediyorum. 31 Mart’ta Yüce Milletimiz iradesini sandığa yansıttı. Sonuçlarla ilgili yorumlar yapılacaktır elbet ama adayları seçilmiş ya da seçilmemiş olsun;  öncelikle tüm siyasi partiler ve seçmenleri bu iradeye saygı duymak zorundadır. Çanakkale gerek partiler içi gerekse iktidar muhalefet hesaplaşmasından çok çekti ve gerildi. Bürokrat dahi iş yapamaz hale geldi” dedi.

 

“SEÇİMLER, GEREK BÜROKRATI, GEREK TİCARET ERBABI HER KESİMİ ETKİLİYOR”

Enflasyonun tüm kesimi olumsuz etkilediğini belirten Semizoğlu; “Seçilen arkadaşlarımızdan geldikleri makama hizmet için seçildiklerini unutmadan siyasi kimliklerini arka planda bırakarak çalışmalarını bekliyoruz. Hz. Mevlana’nın dediği gibi “dün dünde kaldı cancağızım bugün yeni şeyler söylemek lazım” diyorum. İş dünyası olarak önümüzde 4 yıl seçimsiz bir süreç var. Seçimler, gerek bürokratı, gerek ticaret erbabı her kesimi etkiliyor. Önümüzdeki 4 yılımızı çok iyi değerlendirmek zorundayız. Biz iş insanları olarak her koşulda ilk taşın altına elini koyan kesimleriz. Enflasyon sabit gelirliyi, çalışanı vuruyor ama en fazla iş insanını vuruyor. Çünkü giderlerimiz durduğu yerde durmuyor. Ramazan Bayramıydı 9 gün çarklar durdu. İşletmede çarkların durması Ramazan ayının öncesindeki 3 ayın karını ve gelirini götürdü. Onun için gerçekten işimiz çok zor ama enseyi karartmadan önümüze bakacağız” dedi.

“DÜNYADA GIDA FİYATLARI DÜŞERKEN BİZİM ÜLKEMİZDE YÜZDE 71 ARTMIŞ”

Türkiye’de gıda fiyatlarının her geçen gün arttığını ve buna çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Semizoğlu; “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü rakamlarına baktığımızda dünyada gıda fiyatları son bir yılda yüzde 10,5 düşerken bizim Ülkemizde yüzde 71 artmış. Benim ilkokul zamanlarımda biz kendi kendimize yeten bir ülke idik. Şimdiki durumun bir sebebi var; üretmiyoruz.  Ulu Önder Atatürk 100 yıl önce, üretmeden tüketen toplumların düşeceği durumu söylemiş. Bu sözü de Odamız binasının yan duvarına yazdık. 85 milyonun bizlere, üreticilere, iş insanlarına ihtiyacı var. İşimiz zor, Allah yardımcımız olsun” dedi.

“GERÇEKTEN PAMUK İPLİĞİNE BAĞLIYIZ..”

Kamuda tasarruf çağrısı yapan Semizoğlu; “Ticaret Bakanlığımızın açıkladığı geçici verilere göre 2024 yılının Mart ayında ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,1 oranında azalarak 22,6 milyar dolar, ithalat ise yüzde 5,7 oranında azalarak 30,1 milyar dolar seviyesinde kaydedildi. Tabiki burada en büyük dış ticaret açığımız enerji fiyatlarının stabil olması çok büyük etken. Avrupa’daki doğalgaz fiyatları %7,5 artmış. Gerçekten pamuk ipliğine bağlıyız diyebilirim. Tasarruf evde başlar, işyerlerimizde her platformda olmalı ancak Kamu tasarruf politikalarının da acilen uygulanması, ekonomi ve hukuk alanlarında yapılacak reformlarla geleceğe güvenle bakma dileği ile kısaca faaliyetlerimizden ve güncel gelişmelerden bahsetmek istiyorum” dedi.

 

“MOTTOMUZ: ÇANAKKALE’DE TURİZM..”

Çanakkale’de bayram tatili boyunca artan turist faaliyetlerinin önemli ve sevindici olduğunu belirten Semizoğlu; “Bu dönem ki mottomuz Çanakkale’de “Turizm”. Tüm turizm paydaşlarıyla yani Odamız, TÜRSAB, ÇATOD, ÇATUD ve ÇARO ile ortak bir deklarasyon yayınladık. Bu hafta da Turizm Haftası. Bu vesile ile Turizm Haftası’nı kutluyorum. Bu sabah konu ile ilgili bir kahvaltı vardı. Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Çelik katıldı. Ayrıca Odamızda da bugün yine aynı paydaşlarla Çanakkale’mizin turizmi için ne yapabiliriz konusunun görüşüldüğü bir toplantı gerçekleştirdik” dedi. 




Bu haber 806 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI