thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Sağlık İl Müdürü Uyardı: "Aşı Rehavete Sebep Olmamalı.."

Tarih: 16-12-2021 06:07:43 Güncelleme: 16-12-2021 06:10:43 + -


Çanakkale’de 100 binde görülen vaka oranlarındaki artış üzerine Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, vaka sayısı en çok artan kentte yüksek aşı oranının kimseyi rahatlatmaması gerektiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının mücadelesinin tedbirlere uyularak desteklenmesini isteyen Baştürk, "Aşımızı olsak dahi sevdiklerimiz için, bulaştırıcı olmaması için mutlaka maske ve mesafeye dikkat etmeliyiz" dedi.


Sağlık İl Müdürü Uyardı:

Çanakkale, 10-16 Nisan haftasında da 100 bin kişide görülen 962,98 vakayla yine Türkiye birincisi oldu. Alınan tedbirler ve denetimler sonucu vaka sayıları yaz aylarında düştü. Ancak sonbahar mevsimiyle birlikte artan vakalarla Çanakkale yine ilk sıraya çıktı. Yetkililer, vaka sayılarındaki artışa dikkat çekerek, vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını istedi.

 

“AŞIMIZI OLSAK DAHİ SEVDİKLERİMİZ İÇİN KURALLARA UYMALIYIZ”
Çanakkale’de 100 binde görülen vaka oranlarındaki artış üzerine Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, vaka sayısı en çok artan kentte yüksek aşı oranının kimseyi rahatlatmaması gerektiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının mücadelesinin tedbirlere uyularak desteklenmesini isteyen Baştürk, "Aşımızı olsak dahi sevdiklerimiz için, bulaştırıcı olmaması için mutlaka maske ve mesafeye dikkat etmeliyiz" dedi.

 

“MASKEMİZİ TAKACAĞIZ, MESAFEMİZİ AYARLAYACAĞIZ, AŞIMIZI OLACAĞIZ”
Baştürk, kış mevsiminden kaynaklı kapalı ortamlarda kalma süresinin artması ve okulların açık olması nedeniyle vaka sayısının yüksek seyrettiğini söyledi. Op. Dr. Baştürk, "Covid-19 ile mücadelemiz devam ediyor. Vaka sayısı yüksek çıkan il ve ilçelerimiz zaman zaman değişmekte. Yalnız tedavi süreci ve bu işin çözümü aynı. Maskemizi takacağız, mesafemizi ayarlayacağız, temizliğimize dikkat edeceğiz ve aşımızı olacağız. Biz bunlara dikkat edersek bu işle mücadelemiz daha iyi olur. Şu anda ilimizde sağlık çalışanlarımızın gösterdiği bu mücadeleye halkımızdan destek bekliyoruz. Teması ve bulaşı azaltarak bu işten kurtulabiliriz. Çünkü vakaları tek tek takip ediyoruz. Mutlaka bir bulaş öyküsü, gezme öyküsü, topluluk öyküsü, bir temas öyküsü var. Bu yüzden mücadele için halkımızdan desteklerini bekliyoruz. Ara ara dalgalanmalar yaşanıyor, bu virüsün hem varyantları hem de aşının etkinliği nedeniyle. Biz hiç aşı olmamış vatandaşlarımızı aşıya davet ediyoruz. Aşı olmuş vatandaşlarımızdan da tekrar dozlarını yaptırmalarını rica ediyoruz. Tüm kurumlarımızda randevusuz aşı olma imkanı var. Gelemeyecek vatandaşlarımız için evlerine kadar aşıyı götürüyoruz. Biz bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Sağlık çalışanlarına da mücadeleleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

“AŞI ORANLARINDAKİ YÜKSEKLİK HİÇBİR VATANDAŞIMIZI RAHATLATMAMALI..”
Covid-19’un az olduğu döneme dönmek için mücadeleyi hep beraber yapmaları gerektiğine dikkat çeken Op. Dr. Gökhan Baştürk, "Çanakkale'de aşı oranlarının yüksek seyretmesi hepimizi memnun ediyor. Yalnız bu aşı oranlarındaki yükseklik hiçbir vatandaşımızı rahatlatmamalı. Aşı, virüs bulaştığında daha rahat atlatmamıza, servise, yoğun bakıma yatış olmadan bu hastalığı atlatmamıza neden olacak. Ama hastalığın bulaşmasını ve yaymamızı engellemiyor. Biz aşımızı olsak dahi sevdiklerimiz için, bulaştırıcı olmaması için mutlaka maske ve mesafeye dikkat etmeliyiz. Yine sosyal ortamlarda kurallara uymalıyız. Bunu vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum" dedi.




Bu haber 3849 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI