thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Özkurnaz’dan Fransa Büyükelçiliğine Çağrı

Tarih: 30-01-2023 06:31:29 Güncelleme: 30-01-2023 07:06:29 + -


Çanakkale ve bölgesinde süt üretimi yapan sanayicileri tehdit ettiği öne sürülen Fransız Laktanis isimli şirketin sorumlularını Fransa Büyükelçiliği başta Cimer’e şikayet edildi. Çanakkale Tarım Kooperatifleri Bölge Birlik Başkanı Mehmet Özkurnaz yaptığı şikayette; Fransız Büyükelçisine seslenerek; “Türkiye-Fransa ilişkilerine zarar veren bu anlayışın son bulmasını, demokrasinin beşiği Fransa yetkili kurumlarının bu sömürgeci şirkete gerekli uyarıları yaparak, onun bu zorbalığım engellemesini be


Özkurnaz’dan Fransa Büyükelçiliğine Çağrı

Çanakkale ve bölgede son zamanlarda üretim yapan sanayiciler tehdit edildiklerini ileri sürerek Çanakkale Tarım Kooperatifleri Bölge Birlik Başkanı Mehmet Özkurnaz’dan konuyla ilgili çözüm bulmalarını istediler. İddialara göre; Fransız şirket kendisinden başka hiç kimseye süt satışının yapılmaması konusunda sanayicileri mafyatik yöntemlerle tehdit ediyor.

 

Sanayicilerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla harekete geçen Çanakkale Tarım Kooperatifleri Bölge Birlik Başkanı Mehmet Özkurnaz; Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği başta olmak üzere CİMER ve çeşitli bakanlıklara dilekçe yazarak yaşanan olumsuzlukları aktardı. Özellikle Fransa büyükelçisinden söz konusu şirketin maftatik tavırlarının sonlandırılması konusunda beklenti içerisinde olduklarını ifade eden Özkurnaz, Türkiye-Fransa ilişkilerine zarar veren anlayışın sonlandırılmasını talep etti.

 

“FRANSIZ ŞİRKET SERBEST PİYASA ANLAYIŞINA UYMUYOR”

Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Hervé Magro’ya şikâyet mektubu gönderen Özkurnaz’ın söz konusu tehditlerde bulunan şirket ile ilgili olarak; “Laktanis şirketi, 1933 yılında kurulmuş, 85 ülkede 75 bin 000 çalışanıyla dünyanın en büyük 15'inci gıda şirketi olarak faaliyet yürüten bir Fransız şirketidir. 2015 yılında Yıldız Holding ortaklığında oluşan Ak Gıda Sanayi ve Anonim Şirketi Laktis firması tarafında satın alınmıştır. Ancak bölgemizdeki bazı faaliyetleri, bugün dünya ekonomisinin en önemli unsurlarından olan, serbest piyasa anlayışı ve satın alma-satma özgürlüğüne uymamaktadır” ifadelerine yer verdi.

 

“SANAYİCİLERİMİZ TEHDİT EDİLİYOR”

Süt üretimi yapan bölgede ve Çanakkale’de kurulu sanayicilerin tehdit edildiğini iddia eden Özkurnaz; “Söz konusu şirket, bölgemizdeki rakip sanayicileri mafyatik bir anlayışla tehdit ederek, kendisinden başka şirketlere süt satışını engellemektedir. Rakip sanayicileri, bölgeden süt aldıkları takdirde, Türkiye'nin en büyük ağa sahip bazı süpermarketlerine (BİM, A101 ve ŞOK gibi...) süt ürünleri satışını engelleyeceğini ifade etmektedir. Rakiplerini zorbaca egale eden bu şirket, üreticiyi de mevcut süt fiyatının altında süt satmaya zorlamaktadır. Bu yönüyle hem süt satışı konusunda rakiplerini saf dışı bırakmasıyla ucuzu süt alarak üreticiyi, piyasada tekelleşerek ucuza aldığı sütü yüksek fiyattan satarak tüketiciyi mağdur etmekte ve piyasayı olumsuz etkilemektedir” ifadelerine yer verdi.

 

“BU ZORBALIĞI ENGELLEYİN”

Fransız asıllı Laktanis isimli şirketin Fransa Büyükelçiliğince uyarılmasını isteyen Özkurnaz; “Gıda üretimindeki bu mafyatik girişimcilik, kesinlikle kabul edilemez. Bu anlayış, tam anlamıyla bir sömürgeci zihniyet anlayışıdır. Türkiye-Fransa ilişkilerine zarar veren bu anlayışın son bulmasını, demokrasinin beşiği Fransa yetkili kurumlarının bu sömürgeci şirkete gerekli uyarıları yaparak, onun bu zorbalığım engellemesini bekliyoruz” ifadelerini kullanması dikkat çekti.




Bu haber 2124 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI