thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Orman Kampı “TOKİ Konutları” Mı Olacak?

Tarih: 03-02-2023 09:56:47 Güncelleme: 03-02-2023 09:57:47 + -


Çanakkalelilerin hayatında özel bir yeri olan Dardanos Orman Kampına neredeyse Çanakkaleli olup da gitmeyen kalmamıştır. 50 yıldır Çanakkalelilere hizmet veren Orman Kampı’nın sessiz sedasız bir şekilde TOKİ’ye devredildiği ortaya çıktı. TOKİ’nin aldığı Orman Kampı arazisine ise lüks konut yapmak için Çanakkale Belediyesine müracaat ettiği ortaya çıktı!


Orman Kampı “TOKİ Konutları” Mı Olacak?

Çanakkaleliler son günlerde TOKİ ile yatıp, TOKİ ile kalkıyorlar. Kura çekimi bitmesine rağmen tartışmaları bitmedi. 2020 yılında Cevatpaşa Mahallesinde yapılacak olan ancak 3 defa ihalesine giren olmadığı için halen yapılamayan 509 konut ve 25 işyerinin yapılan 4’ncü ihaleye ile inşaat safhasına geçildi. AK Partili Bülent Turan yer tesliminin yapılması itibariyle konutların 600 günde yapılacağını açıkladı. Yani 2020’de yapılan kura çekimiyle konut hakkı kazanan vatandaşlar 509 konut ve 25 işyerini 2025 yılında teslim alabilecekler.

 

370 KONUT NEREYE İNŞA EDİLECEK KİMSE BİLMİYOR!

Öte yandan 1 Şubat 2023 tarihinde düzenlenen tören ile 1290 konutun kura çekimi gerçekleşti. Ancak merkez ilçede yapılması planlanan 370 konutun nereye yapılacağını ise kimsenin bilmediği Çanakkale Belediye Meclis toplantısında ortaya çıktı. CHP Grup Başkanvekili Erdal Gezen’in “Umut veriyorsunuz ancak vatandaşların umutlarıyla oynamayın. Bu konutların ne adası, paftası ne de yeri belli değil” tepkisini gösterdi.

 

 Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da katılarak; “Bu 370 konut nereye yapılacak? Seçim yatırımı bunlar” tepkisi üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel “Kurasını çektik, bu konutlar havaya yapılmayacak ya, elbet bir yere yapılacaktır. Şuan bende bilmiyorum” ifadelerini kullanması dikkat çekmişti.

 

TOKİ’DENE ORMAN KAMPINA KONUT PROJESİ!

Cevatpaşa Mahallesinde yapılacak 509 konutun lüks konut olarak yapılacağının da iddia edildiği Meclis toplantısında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan TOKİ’nin Çanakkale’de sessiz sedasız bir başka lüks konut projesi hazırlığında olduğunu da açıkladı.

 

Mecliste TOKİ tartışmalarına değinen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Orman Bakanlığına ait olan Dardanos Orman Kampı TOKİ’ye verilmiş, satışa çıkacağı konuşuluyor. Burası Turizm tesisi, burasını konut alanına çevirmek suretiyle yeri satışa çıkacakmış. TOKİ belediyemizden bu konuda İmar Plan tadilatı talebinde bulundu. Belediye olarak bizde burasının turizm alanı olduğunu ifade ederek olumsuz görüş bildirdik. Biliyorsunuz oradaki kamp alanı Kıyı Kenar Kanunu düzenlemesinden yıllar önce inşa edilmişti. Kıyı kenar kanuna aykırı olarak burasını konut alanı yapma talepleri var başvurularındaki plan notlarında” açıklamasında bulundu.

 

DEFTERDARLIĞIN YERİNİ TOKİ YAPACAKTI, YAPILMADI!

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan konuşmasının devamında Çanakkale Defterdarlığı’nın yerine de dikkat çekerek; “Defterdarlığın yeri TOKİ’ye verildi, TOKİ burayı yapacaktı. Hatta adliyenin yanında yapılacaktı ancak halen yapılmadı. Vatandaşlar perişan; vergisini cezasını yatıracak defterdarlığı bulamıyor. Bu defterdarlık ne zaman yapılacak” sorusunu yöneltti.




Bu haber 7892 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI