thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Önceki Başkandan Dikkat Çeken 'Kurtarıcı' İddiası...

Tarih: 04-02-2022 06:36:15 Güncelleme: 04-02-2022 06:40:15 + -


Biga'nın ortasından geçen Kocabaş Çayı'nın taşmasıyla set boyunda yer alan park halindeki araçlar da sular içinde kaldı. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün ve Çanakkale Valiliği'nin tüm uyarılarına rağmen açık otoparkın boşaltılamaması ise Bigalıların tepkisine neden oldu. Önceki dönem Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ise bir başka ihmalkarlık olduğunu iddia etti. Biga Belediyesi Meclis Üyesi Alper Şen de belediye yönetimini eleştirdi.


Önceki Başkandan Dikkat Çeken 'Kurtarıcı' İddiası...

Biga'nın ortasından geçen Kocabaş Çayı'nın taşmasıyla set boyunda yer alan park halindeki araçlar da sular içinde kaldı. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün ve Çanakkale Valiliği'nin tüm uyarılarına rağmen açık otoparkın boşaltılamaması ise Bigalıların tepkisine neden oldu. Önceki dönem Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ise bir başka ihmalkarlık olduğunu iddia etti.

 

AHTAPOT ÇEKİCİYİ DAMPERLİ KAMYONETE DÖNÜŞTÜRMÜŞLER!

Geçmiş dönemde AK Partili yöneticilerin de yaptıkları paylaşımları ve eleştirileri hatırlatan İsmail Işık, mevcut yönetimi başarısızlıkla suçladı. Biga Belediyesi'ne ait ahtapot kurtarıcının damperli kamyona çevrildiğini iddia eden Biga Belediyesi eski Başkanı İsmail Işık yaptığı yazılı açıklamada; "Kocabaş Çayı su taşkını bir doğal afet. Bu doğal afetten zarar gören tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. En büyük tesellimiz can kaybının olmaması. Doğal afetlere engel olamayız, ancak doğal afetlerin sonuçlarını, zararlarını hafifletmek yerel yöneticilerin elinde. Bizim dönemimizde küçük su göletlerini dahi fotoğraflayıp bir başarısızlık gibi göstermeye çalışan günümüz yöneticilerinin bugünkü yaşanan felakette yine sınıfta kaldıklarını üzülerek izliyorum. Bizim dönemimizde belediyemize ait sürekli olarak kullandığımız ahtapot kurtarıcımız vardı. Geceden ulaşılamayan, işyerinde vardiyası süren, şehir dışında olan vatandaşların araçları bu kurtarıcı kullanılarak güvenli bir otoparka taşınabilirdi. Ancak bu ahtapot kurtarıcının damperli bir kamyonete dönüştürüldüğünü öğrendim. Ahtapot çekicilerin özelliği aracı dört bir yanından tutarak güvenli bir şekilde kaldırıp taşıyabilmesidir. Geleceği görmeden, günübirlik kararlarla ve küçük hesaplarla yapılan bu tür vizyonsuz kararların sonuçlarını hep birlikte yaşıyoruz. Yine Şoförler Odası'nın kurtarıcısı bulunuyor. Biga'da bu işi yapan esnaflar var. Herkesten yardım istenebilirdi. Maalesef bir yönetim iradesi ortaya koyulamadı. Yaşanan doğal afetin boyutunu görmezden gelemeyeceğimiz gibi, görevlerini yapmayan ya da eksik yapanları da görmezden gelemeyiz. Bugün yaşananlardan ders almak ve bu güzel kente hizmet etmek hepimizin görevidir. En büyük görev ve sorumluluk da mevcut yönetenlerdedir. Allah beterinden saklasın. Allah yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı.

273004899_10159035457039023_5023924389755957678_n

"ÇOCUK OYUNU İÇİN BİLE SMS ATILIRKEN..."

Biga Belediyesi Meclis Üyesi Alper Şen de belediye yönetimini eleştirirken dikkat çeken ifadeler kullandı. Meclis Üyesi Alper Şen yaptığı açıklamada; "Biga olarak hepimize geçmiş olsun. Zor bir gündü. Özellikle sahada çalışan herkes için. Olayı sadece doğal afet olarak tanımlayıp, sebeplerini araştırmamak işin kolaycılığı olur. Durumun nedenlerini ve ilave yapılacakları çok daha detaylı oturup konuşmalıyız bu kesin. Bunun yerinin burası olmadığının da farkındayım. Bu mecradan sadece şu eleştirimi yapmak istiyorum. Sabah saatlerinden bu yana 'anons yapıldı, herkese haber verildi, aradık' gibi söylemler havada uçuşuyor. İnsanlar birbirleri ile tartışıp duruyorlar. Bu iletişim kanalıyla herkese ulaşılabileceğini düşünüyor muyuz gerçekten? Maşa ve Koca Ayı isimli çocuk oyununa bile kısa mesaj atma ihtiyacı duyan Biga Belediyesi bu durumu neden bu kanalla bildirmekten imtina etti? Bunu şunun için yazıyorum. Bir tiyatro oyunu iletişimin her kanalından bildirilecek kadar önemli ise, kent yaşamını etkileyebilecek bir doğa olayı da en az onun kadar yönetenler için önemli olmalı. Sestir duyulmaz, yazıdır silinmez.. Yıllar geçse de iletişimin değişmeyen lideri galiba BELEDİYE APÖRLÖRÜ..." ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

ff9c90b5-4fbe-457d-9bd3-96fa3f113fcc

BELEDİYE VE POLİS EKİPLERİ GECE YARISI ANONS GEÇTİ AMA..

Biga’dan geçen Kocabaş Çayının taşacağı bilgisi üzerine Biga Belediyesi sosyal medya hesaplarından ve zabıta ekiplerince gece saat 23.00 sularında anonslar geçilmeye başlandı. Yapılan anonslarda Kocabaş Çayının taşabileceği, park halindeki araçların başka yere çekilmesi konusunda uyarılar yapıldı.

ÇOK SAYIDA ARAÇ SULAR ALTINDA KALINCA TEPKİ GECİKMEDİ

Anonsları ve uyarıları gören, duyan vatandaşlar araçlarını Kocabaş çayı kenarındaki otopark alanından çekerken; birçok araç sahibi ise araçlarını çekmeye gelmedi. Gece şiddetini arttıran yağışlar sonucunda Kocabaş Çayı taştı. Çayın taşması sonucunda araçlarını çekemeyen vatandaşların otomobilleri sular altında kaldı.

“İSMAİL IŞIK TEK TEK KALDIRIYORDU”

Vatandaşlar araçların belediye ekiplerince çekilmemesine sosyal medya üzerinden tepki gösterdiler. Bir vatandaş görüntüleri paylaşarak; “Çay boyunda kalan arabalar belediye ve trafik ekiplerinin ayıbı. YANLIŞ YERE PARK ETSE HEMEN ÇEKERSİNİZ. Belki o arabaların sahipleri hastanede, belki şehir dışında. İsmail (eski belediye başkanı İsmail Işık) tek tek kaldırıyordu kalan arabaları.  Çekiciniz yok mu sizin? Vallahi günah” tepkisini gösterdi.




Bu haber 4114 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI