thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


"TTB, Türkiye’nin Yüz Akı Meslek Örgütlerinden Biridir.."
Tarih: 27-10-2022 08:16:48 Güncelleme: 27-10-2022 08:19:48 + -


Türk Tabipler Birliği(TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof.Dr. Şebnem Korur Fincancı, “Örgüt Propagandası Yapmak” suçlaması ile gözaltına alınmıştı. Prof.Dr. Fincancı’nın gözaltına alınması sonrasında MHP Lideri Bahçeli yaptığı grup konuşmasında TTB’nin kapatılmasını istemişti. Yaşanan sürecin ardından Çanakkale Tabipler Odası yönetimi yayınladıkları açıklama ile Türk Tabipler Birliğinin hedef gösterilmesinin doğru olmadığını belirttiler.



Türk Tabipler Birliği(TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof.Dr. Şebnem Korur Fincancı, Irak'ın kuzeyinde PKK'ya yönelik askeri operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı yönündeki iddiaların araştırılması gerektiği sözleri ile gündem oldu. Hakkında ‘Örgüt Propagandası Yapmak’ suçundan işlem başlatılan ve gözaltına alınan Prof.Dr. Fincancı üzerinden Türk Tabipler Birliği’nin kapatılması bir kez daha gündeme geldi. Prof.Dr. Fincancı gözaltına alınırken; MHP Lideri Devlet Bahçeli geçtiğimiz yıl olduğu gibi bir kez daha grup konuşmasında Türk Tabipler Birliği’nin kapatılmasını istedi.

 

“TTB’NİN KURUMSAL YAPISINA YÖNELİK TOPLU LİNÇ KAMPANYASINA..”

Çanakkale Tabipler Odası yönetimi yaşanan olaylar sonrasında TTB’nin hedefe konmasını kabul etmeyeceklerini açıkladı. Yapılan açıklamada; “Son günlerde ülkemizin gündemine getirilen Türk Tabipler Birliği(TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof.Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın konuşmalarının manipüle edilmesi ile ortaya çıkmış videoyu kabul etmemiz mümkün değildir. Söz konusu konuşması sebebiyle Prof.Dr. Şebnem Korur Fincancı’ya ve TTB’nin kurumsal yapısına yönelik toplu linç kampanyasına dönüşerek yargı kararı beklenmeden yapılan yasadışı yönlendirme çabalarını da iyi niyetli bulmuyoruz” denildi.

 

“TTB, TÜRKİYE’NİN YÜZ AKI MESLEK ÖRGÜTLERİNİN BAŞINDA GELMEKTEDİR”

Meslek Örgütlerine yönelik her türlü saldırı ve karalamanın karşısında olacaklarını belirten Çanakkale Tabipler Odası Yönetimi; “TTB, 6023 sayılı kanun ile Anayasal güvence altında bulunan ve kamuoyu önünde açık, demokratik seçimlerle oluşturulmuş bir yapıdır. Bu yapının bir parçası olarak hekim haklarını, iyi hekimlik değerlerini ve toplumun sağlık hakkını savunuyoruz. TTB, Türkiye’nin yüz akı meslek örgütlerinin başında gelmektedir. TTB’nin kamuoyu önünde yıpratılmasını soğukkanlılıkla, ancak büyük bir üzüntü ve endişe ile izliyoruz. TTB’nin kurumsal yapısına karşı yapılacak her türlü saldırı ve karalamanın da karşısında olacağımız bilinmelidir” ifadelerine yer verdi.




Bu haber 2674 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI