thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Mutan’dan Valiliğe Suç Duyurusu!

Tarih: 19-10-2022 06:50:53 Güncelleme: 19-10-2022 06:52:53 + -


Önceki dönem Kepez Belediye Başkanı Dr.Ömer Faruk Mutan, mevcut belediye başkanı CHP’li Birol Arslan hakkında Çanakkale Valiliğine suç duyurusunda bulundu. CHP’li Birol Arslan’ı Kepez Belediyesinde 12 milyon 600 bin liralık Kamu Zararı yaratmakla suçlayan Mutan, Valilikten inceleme başlatmasını talep etti.


Mutan’dan Valiliğe Suç Duyurusu!

Önceki dönem belediye başkanı Dr.Ömer Faruk Mutan sosyal medya hesabından Kepez Belediyesi ve belediye başkanı CHP’li Birol Arslan hakkında iddialarda bulundu. Kepez Belediyesine CHP’li Birol Arslan’ın seçildiği günden bu yana 190 civarında işçi alımı yaptığını belirten Mutan; kanunlara kesinleşen belediye bütçesinden belediye personeline yapılacak harcamaların yüzde 40’ı geçemeyeceğine dikkat çekti.

 

“PERSONEL GİDERLERİ BÜTÇENİN YÜZDE 40’INI AŞAMAZ.. AMA KEPEZ’DE..”

Dr. Ömer Faruk Mutan yayınladığı açıklamalarında; “Kepez Belediyesi tahminlerime göre son 3,5 yılda 190 civarı işçi almış ve yüzde 40 oranı aşılmıştır. Eylül 2022 ayı itibariyle bu oran yüzde 40,13’tür. 2021 kesinleşmiş bütçe rakamı 90 milyon TL, 2022 Eylül ayına kadar olan personel harcamaları (memur, işçi, personel, taşeron) 37 milyon 300 bin TL’dir. Aylık ortalama 4 milyon 200 bin TL personel harcaması vardır. Ekim, Kasım ve Aralık 2022 ayları itibariyle toplamda 12 milyon 600 TL personel harcaması daha yapılacak ve yüzde 40 bütçe oranı sınırı yüzde 54,65 oranına yaklaşacaktır” dedi.

 

“OLUŞAN 12,6 MİLYON TL’LİK ZARARI BELEDİYE BAŞKANI ÖDEMEK ZORUNDA”

5393 sayılı Belediye kanunun ilgili maddelerine atıf yapan Dr.Ömer Faruk Mutan “Belediyenin yeni personel alımı nedeniyle yıllık personel giderlerinin gerçekleşen en son yıl bütçe gelirlerinin yeniden değerleme oranı kadar arttırıldıktan sonra bulunan miktarı yüzde 40’ını aşamaz. Aşması durumunda kamu zararı oluşmakta ve bu zararın 12 milyon 600 TL’si belediye başkanından tahsil edilmesi gerekmektedir. Peki, yatırmazsa ne olur? Devlet alır” ifadelerini kullandı.

 

“HERKES KANUNLARA UYMAK ZORUNDA.. VALİLİĞE ŞİKÂYET ETTİM”

Herkes gibi Kepez Belediye Başkanı CHP’li Birol Arslan’ın da kanunlara uymak zorunda olduğunu ifade eden Mutan; “Görüldüğü üzere 1-2 kişi değil; bugün belediyeye kilit vurulsa, 3-3,5 at kapansa bile bu borç belki sıfırlanabilir. Bu da imkânsız olduğuna göre; memur personel var, kadrolular var, işçiler var. Hukuk gereğini yapacaktır, devlette. Belediyeler kimsenin babasının çiftliği değil, bu ülke de çadır devleti değil. Kanunlar, kurallar, yönetmelikler, kaideler var. Herkes bunlara uymak zorunda. Bu konu ile ilgili Çanakkale Valiliği’ne dilekçe verdiğimi ve dilekçemin işleme alındığını halkımıza ve kamuoyuyla paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.

 

MUTAN’IN İDDİALARINI DAYANDIRDIĞI KANUN MADDESİ

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun “Norm Kadro ve personel istihdamı” başlıklı 49’ncu maddesinin 8’nci fıkrasında “Belediyenin yıllık toplam personel giderleri, gerçekleşen en son yıl bütçe gelirinin 213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre belirlenecek yeniden değerleme katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarın yüzde 40’ını aşamaz. Yıl içerisinde aylık ve ücretlerde beklenmedik bir artışın meydana gelmesi sonucunda personel giderlerinin söz konusu oranların aşması durumunda, cari yıl ve izleyen yıllarda personel giderleri bu oranların altına ininceye kadar yeni personel alımı yapılamaz. Yeni personel alımı nedeniyle bu oranın aşılması sebebiyle oluşacak kamu zararı, zararın oluştuğu tarihten itibaren hesaplanacak kanuni faiziyle birlikte belediye başkanından tahsil edilir. Personelin her türlü alacakları zamanında ve öncelikle ödenir” denilmiştir.




Bu haber 4200 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI