thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Muharrem Erkek İçişleri Bakanı’nın İstifasını İstedi

Tarih: 06-10-2022 07:49:14 Güncelleme: 06-10-2022 07:51:14 + -


CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Seyit Torun basın toplantısı düzenledi. Terör eylemiyle Mersin Belediyesinin ilişkilendirilmek istendiğini önce süren Erkek, Bakan Soylu’yu istifaya çağırırken, Torun da Bakan Soylu’nun görevini yapamadığını savundu.


Muharrem Erkek İçişleri Bakanı’nın İstifasını İstedi

CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Seyit Torun, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Mersin’de polisevine PKK’lı teröristler tarafından saldırı düzenlenmesinin ardından Mersin Belediyesi çalışanlarına terör operasyonu yapılmasıyla ilgili konuşan Erkek ve Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu istifaya davet etti.

 

"DOSYALARI İNCELEDİK, DOSYALAR BOMBOŞ"

Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, şöyle konuştu: "Terör eyleminden bir gün sonra Mersin Büyükşehir Belediyemize de bir operasyon yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyemizin 14 çalışanı, biri daire başkanı, 13 tane işçi gözaltına alındı. Maalesef saray iktidarı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yargıyı silah olarak kullanıp, bu terör eylemiyle Mersin Büyükşehir Belediyesini ilişkilendirmek istedi ama her zaman olduğu gibi başaramadı. Bu insanları sabahın çok erken saatlerinde gözaltına aldılar.

Çocuklarının yanında, çocukları düşünmediler. O çocukların yaşayacağı travmaları düşünmediler. İnsanların lekelenmeme hakkını hiç düşünmediler. Sonra ne oldu? Hepsi serbest bırakıldı. Biz dosyaları inceledik, dosyalar bomboş. Bomboş bir dosya üzerinden insanları lekelemeye ve büyükşehir belediye başkanımıza itibar suikastı yapmaya çalıştılar” dedi.

 

“GÖZALTINA ALDIKLARI İŞÇİLERDEN BİRİ ŞEHİDİMİZİN OĞLU ÇIKTI”

Erkek, operasyon kapsamında bir şehit çocuğunun da gözaltına alındığını vurgulayarak şöyle devam etti: “Bu soruşturma silahlı terör örgütü kapsamında yürütülüyor' dediler. Silahlı terör örgütü kapsamında bir soruşturmanın sonucunda bir kişi tutuklu. Nasıl bir örgütse bu, bir kişi tutuklandı o da daire başkanı. O da gizli tanık ifadesiyle tutuklandı. Hiçbir delil bulamadılar, yine bir gizli tanık ayarlamışlar maalesef, gizli tanık beyanıyla bir insanı tutukladılar. Daha da dramatik olanı, sabah erken saatlerinde evinden gözaltına aldıkları işçilerden biri de bir şehidimizin oğlu çıktı.

Bir şehidimizin oğlunu da, PKK terör örgütüyle ilişkilendirmeye kalktılar. Bu kadar acz içinde bir iktidarla maalesef karşı karşıyayız."

 

“SİZ KUMPAS MI KURUYORSUNUZ İNSANLARA, BELEDİYELERE?”

Gözaltına alınan belediye personellerinin hepsinin adli sicil kayıtlarının temiz olduğunu açıklayan Erkek, şu ifadeleri kullandı: "Bu insanlar işe alınırken, güvenlik soruşturmalarını büyükşehir belediyesi mi yapıyor? İçişleri Bakanlığı, valilikler yapıyor. Adli sicil kaydını, Adalet Bakanlığı veriyor. Siz kumpas mı kuruyorsunuz insanlara, belediyelere? Hiçbir zaman unutulmasın ki, tüm kumpas soruşturmaları, davaları bir gün gelir mutlaka çöker. Bu da zaten en başında çöktü. Ama üzücü olan İçişleri Bakanının ve iktidarın yargıyı silah olarak kullanıp, itibar suikastları yapması."

 

“FOTOROMAN SÜLEYMAN YİNE YAZIYOR”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenen Erkek şu ifadeleri kullandı: "Bu boş işlerden vazgeçin. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde de 557 terörist vardı. Ne oldu? Nerede bu teröristler? Süleyman Soylu, açıklamalar yapıyor, ‘Bu terör eylemini gerçekleştiren kişiler, paramotorla 13-14 saat uçmuşlar, dağları aşmışlar, sınırları aşmışlar… Fotoroman Süleyman yine yazıyor. Süleyman Soylu'ya buradan seslenmek istiyoruz; senin istihbaratla, senin Milli Savunma Bakanlığıyla bir sorunun, kavgan varsa bunu CHP üzerinden yapamazsın. Buna asla müsaade etmeyiz. Maalesef Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en basiretsiz İçişleri Bakanıyla karşı karşıyayız. Sormak lazım Süleyman Soylu'ya, İBB'deki 557 terörist nerede? Sezgin Baran Korkmaz nerede? Nasıl kaçtı? Mafyadan her ay 10 bin dolar alan siyasetçi nerede? Uyuşturucu baronları nerede? Bunların sorularını cevaplasın ve derhal istifa etsin. Süleyman Soylu, eğer birazcık erdemi varsa istifa etmeli.”




Bu haber 2693 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÜLKE GÜNDEMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI