thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Mağdur Biziz.. Bizim İçin Neden Yapmadınız”

Tarih: 28-08-2021 11:50:45 Güncelleme: 28-08-2021 11:53:45 + -


CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın katıldığı CHP Belediye Meclisi grup toplantısında üç başkana da CHP’li meclis üyeleri tepki gösterdi. CHP Kulislerinden edinilen bilgiye göre Belediye Meclisi grup toplantısında söz alan meclis üyeleri “Asıl mağdur olan bizleriz. Siz parti disiplin suçu işleyen birine ve eşine destek için basın toplantısı düzenlediniz. Peki, bizler iftiraya uğrarken bize neden sahip çıkıp basın toplantısı düzenleme


“Mağdur Biziz.. Bizim İçin Neden Yapmadınız”

CHP’li Yöneticilere kumpas kurma, iftira atma, karalamak için haber yaptırma, CHP’nin kurumsal kimliğine zarar verme gibi çeşitli iddialarla partiden ihraç edilen Belediye Başkan yardımcısı Rebiye Ünüvar’ın eşi Cengiz Ünüvar problemi CHP’de büyümeye devam ediyor.

 

YEMEK VE BASIN TOPLANTISIYLA ÜNÜVAR’LARA SAHİP ÇIKILINCA..
Çanakkale CHP Disiplin kurulları Belediye Başkan yardımcısı Rebiye Ünüvar’ın eşi Cengiz Ünüvar hakkında işlem yapmaya gerek görmezken Yüksek Disiplin Kurulu 9 Ağustos 2021 tarihinde Cengiz Ünüvar’ı partiden ihraç etmişti. Cengiz Ünüvar’ın ihracı sonrasında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Rebiye Ünüvar ve eşi, Ali Uyanık’ın da aralarında bulunduğu kişiler yemekte buluşmuş, Genel Merkeze meydan okurcasına fotoğraf paylaşıp “Haklı mücadelemiz sürecek” paylaşımlarında bulunmuşlardı.

 

Yemeğin hemen ardından ise Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yanına siyasi başkan yardımcıları Rebiye Ünüvar ve İrfan Mutluay’ı da alarak CHP Merkez İlçe binasında CHP İl Başkanı Metin Ümit ve Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ile yöneticilerinin de katıldığı basın açıklaması düzenleyerek Cengiz Ünüvar’a haksızlık edildiğini, Rebiye Ünüvar’a sahip çıkacaklarını deklare etmişlerdi.


MECLİS ÜYELERİNDEN BAŞKANLARA ŞOK SORULAR!
CHP kulislerinden edinilen bilgiye göre; 26 Ağustos 2021 Perşembe günü CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve 19 CHP Belediye Meclisi üyesinin katıldığı grup toplantısında tansiyonun yükseldiği öğrenildi. İsmet Güneşhan ve 7 CHP’li meclis üyesi aylar önce CHP’li Yöneticilere kumpas kurma, iftira atma, karalamak için haber yaptırma, CHP’nin kurumsal kimliğine zarar verme gibi çeşitli iddialarla dilekçe hazırlayarak Cengiz Ünüvar’ın ihraç edilmesini istemişlerdi.

 

ASIL MAĞDUR BİZİZ.. BİZİM İÇİN NEDEN BASIN TOPLANTISI DÜZENLEMEDİNİZ?
19 Meclis üyesi içerisinde Cengiz Ünüvar’ın ihraç edilmesini isteyen ve bu sebeple aylardır parti içerisinde ötekileştirildiklerini belirten meclis üyeleri grup toplantısında söz alarak Gökhan, Ural ve Uyanık’a tepki gösterdikleri öğrenildi.

 

Aylardır parti içerisinde ötekileştirildiklerini belirten 7 meclis üyesinin başta Cengiz Ünüvar ve Rebiye Ünüvar’a sahip çıkmak için basın toplantısı düzenleyen Ülgür Gökhan olmak üzere Ali Uyanık ve Metin Ümit Ural’a atfen; “Partinin kurumsal kimliğine zarar veren, parti yöneticilerine iftira atan, para karşılığı haber yaptıran başkan yardımcınızın eşine ve kendisine destek için basın toplantısı düzenlediniz. Buna merkez ve il başkanları da katıldılar. Biz aylardır mağduruz. Asıl mağdur bizler iken; bize sahip çıkmadınız, bizler için neden basın toplantısı düzenlemediniz” sorusunu yönelttikleri öğrenildi.

BAŞKANLAR ZOR SORULAR KARŞISINDA SESSİZ KALDILAR
Ülgür Gökhan’ın basın toplantısında Yardımcısı Rebiye Ünüvar’ın eşi Cengiz Ünüvar’ın ihraç edilmesini isteyen kişilerin Belediye’de rahatça at koşturamadıkları için bunları yaptıklarını, eşi Cengiz Ünüvar üzerinden Rebiye Ünüvar’ı yıpratmaya çalıştıklarını söylemişti.

 

Ülgür Gökhan’ın “Rahatça at koşturamadıkları için..” diyerek suçladığı 7 Meclis üyesi bu sözleri de gündeme getirdiği ve Ülgür Gökhan’a “Bizim böyle bir derdimiz yok, bunu nereden çıkarttınız? Bu sözlerle bizi zan altında nasıl bırakırsınız” sorusunu da sordukları öğrenildi.

 

7 Meclis üyesinin “Neden bizim için basın toplantısı düzenlemediniz, bize neden sahip çıkmadınız” şeklindeki sorularına ve “Bizi neden zan altında bıraktınız” sorusuna başta Ülgür Gökhan olmak üzere Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın sessiz kaldıkları, meclis üyelerinin sorularını yanıtlayamadıkları öğrenildi.

 

BAŞKANLARA “PARTİ SUÇU İŞLEDİĞİNİZİN FARKINDA MISINIZ” SORUSU
Ülgür Gökhan, Ali Uyanık ve Metin Ümit Ural’dan sorularına yanıt alamayan 7 Meclis üyesi daha sonra da Gökhan’ın düzenlediği, Rebiye Ünüvar, İrfan Mutlu Ay, Ali Uyanık, Metin Ümit Ural ile partili yöneticilerin katıldığı basın toplantısına dikkat çekerek; “CHP Disiplin yönetmeliğine göre parti suçu işlediğinizin farkında mısınız? Partimizin disiplin suçlarını içeren yönetmeliğinin 25.Maddesine göre aykırı hareket ettiniz. Yönetmelik ortada. Yüksek Disiplin Kurulu’nun 25.maddesine göre hepiniz parti suçu işlediniz” ifadelerini kullandıkları üç başkanın da bu ifadelere yanıt vermediği öğrenildi.

 

7 Meclis üyesinin konuşmalarında dikkat çektikleri, Gökhan, Uyanık, Ural ve diğer yöneticileri disiplin suçu işlemekle suçladıkları CHP Disiplin Yönetmeliği 25.madde şu ifadeleri içeriyor; “Disiplin kurallarında gönderme yetkisi bulunan yönetim birimlerinin kararları ile disiplin kurullarınca verilen disiplin cezaları hakkında,  partinin her kademesindeki toplantı ve kongrelerde görüşme yapılamaz ve bu konularda karar alınamaz” 7 Meclis üyesinin parti suçu işlediklerini belirtikleri isimler hakkında önümüzdeki günlerde disiplin kurullarına başvurup başvurmayacakları ise bilinmiyor.

 




Bu haber 4821 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI