thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Köprü’de Ambulans ve Polis Araçlarından Ücret Alınıyor”

Tarih: 04-01-2023 06:43:59 Güncelleme: 04-01-2023 07:16:59 + -


CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Yap-İşlet-Devret modeliyle Güney Kore – Limak ortaklığı ile yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nde ambulans ve polis araçlarından ücret alındığını açıkladı.


“Köprü’de Ambulans ve Polis Araçlarından Ücret Alınıyor”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Yap-İşlet-Devret modeliyle Güney Kore – Limak ortaklığı ile yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nde ambulans ve polis araçlarından ücret alındığını açıkladı. Özgür Ceylan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması için Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesine, Bakan Koca’nın ambulansların hasta nakli ve vakaya gidiş-dönüşlerinde köprü ücreti ödediği şeklinde açıklama yaptığını bildirdi. Özgür Ceylan, polis araçları ile ilgili olarak da edindiği bilgiye göre Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü, Köprü Koruma Büro Amirliğine bağlı ekip araçları dışında kalan polis araçlarının köprü geçiş bedeli ödediği yönünde bilgi aldığını açıkladı.

 

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, 1915 Çanakkale Köprüsü için2023 yılında en düşük araç geçiş ücretinin yüzde 122,5 artarak 200 liradan 445 liraya yükseldiğini bu köprüyü kullanan ambulans ve polis araçlarının da geçiş ücreti ödediğini açıkladı. Özgür Ceylan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması için Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesine, Bakan Koca imzası ile verilen cevapta, “Hasta nakil, vakaya gidiş/dönüş durumlarında ambulans geçiş ücreti ödemektedir” denildiğini bildirdi. Özgür Ceylan verilen cevapta, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 3996 sayılı Yap İşlet Devret Kanunu kapsamında yapılmasının bahane edilerek, sadece “acil vakalar ile trafik kazalarına müdahale amaçlı ambulansların giriş ve çıkışlarında” ücret alınmadığının bildirildiğini belirtirken, “Ancak verilen cevaptan anlaşılıyor ki, sadece köprü üzerinde meydana gelen trafik kazaları ve yine köprüde meydana gelmesi muhtemel acil vakalarda köprüye giren ambulanstan ücret alınmıyor. Köprüden geçen diğer tüm ambulanslardan ücret alınıyor” dedi.

 

“POLİS KÖPRÜ GEÇİŞİ İÇİN BÜTÇE AYIRDI”

CHP’li Özgür Ceylan, polis araçlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada da, “Edindiğimiz bilgiye göre Köprü Koruma Büro Amirliği araçları -ki köprü üzerinde görev yapmaktalar- dışında kalan araçların köprüden geçişi için Emniyet Müdürlüğü ayrı bütçe ayırmış. Yani polis araçları da köprü geçişlerinde ücret ödemekte” dedi.

 

Özgür Ceylan, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 71’inci maddesinde Geçiş Üstünlüğü bulunan araçların tanımının net olduğunu ifade ederken, “Bu maddede bahse konu olan araçlar, cankurtaran araçları, yaralı ve acil hasta taşıyan araçlar, emniyet araçları, itfaiye ve orman yangınına müdahale eden araçlar, afet ve acil yardım araçları. Bu araçların geçiş üstünlüğü vardır. Ancak köprü geçişinde yasayla tanınan Geçiş Üstünlüğü hakkı, köprü ücretine takılıyor.Bu kabul edilemez. Şirketler kanundan üstün olamaz” diye konuştu.




Bu haber 2996 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI