thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



İtilaf Devletlerinin Gelibolu’dan Ayrılışı Törenle Kutlandı

Tarih: 10-01-2023 06:04:52 Güncelleme: 10-01-2023 06:11:52 + -


9 Ocak 19 İtilaf devletlerinin Gelibolu Yarımadası'nı tahliyesinin 107. yılı etkinlikleri kapsamında Seddülbahir köy meydanında tören düzenlendi.


İtilaf Devletlerinin Gelibolu’dan Ayrılışı Törenle Kutlandı

Çanakkale Savaşı'nı kaybeden İtilaf Devletleri'ne ait güçlerin, Gelibolu Yarımadası'nı tahliyesinin 107'inci yıl dönümü Seddülbahir köyünde düzenlenen törenle kutlandı. Törene; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Okhan Akdur, Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, Gelibolu Belediye Başkanı Münir Mustafa Özacar, Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG.Yb. Ercan Oran, Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas ve protokol üyeleri, gazilerimiz ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir; “107 yıl önce bu topraklara haksızca saldıranlar, 8,5 ay süren haksızca saldırının ve Türk milleti tarafından 8,5 ay gibi şanlı ve şerefli bir savunmanın sonucunda girdiği bu topraklardan geri çıkmıştır. Türk milleti çok açık ve net bir zafer kazanmıştır.  Zaferleri ve mazisi insanlık tarihinde başlayan kahraman Türk ordusu, Mehmetçik, tarih yolculuğuna altın sayfalarla bir zafer, bir destan daha yazmıştır ve Çanakkale geçilememiştir. Bugün gelecek nesiller için canlarını feda eden o büyük kahramanların aziz hatıraları bizlere emanettir. Onlara bizler için, bugünler için inandıkları kutsalların tehlikeye düştüğünü hissettikleri için canlarını seve seve ortaya koymuşlardır. Bizler de onları anlayan ve onları idrak eden torunları olarak onların hatıralarını her daim canlı tutmak onları hatırlatmak hepimizin görevi, borcudur. Çünkü unutmak, kaybetmektir. Unutmak, eksilmektir. Biz onları hatırlayarak bugünü dünle besleyeceğiz" dedi.

Protokol konuşmasını gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ise; "İtilaf Devletleri'nin Gelibolu Yarımadası'ndan tahliyelerinin 107'nci yıl dönümü olan bugünde vazifemiz bastığımız yeri toprak diyerek geçmemek, bu vatanın birliği ve dirliği adına bir an bile tereddüt etmeden canını vermiş atalarımızın emanetini, yarınlara taşımayı bilmektir" ifadelerini kullandı. Tören, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu mehteran takımı gösterisi, Kur-an Tilaveti ve duanın ardından konuklara yemek ikramıyla sona erdi.




Bu haber 2690 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI