thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Mesnetsiz ve Saygısız”

Tarih: 25-01-2018 08:58:14 + -


MHP İl Başkanı Hakan Pınar’ın dün gece yarısı sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Yücel Acer’i ağır eleştiriler yöneltmesi ve Acer’in istifa ederek Çanakkale’den ayrılmasını istemesinin yankıları sürüyor. İl Başkanı Pınar’ı açıklamalarına ise ÇOMÜ’den yapılan yazılı açıklama ile yanıt verilerek; “Bir an önce elinizdeki bilgi ve belgeleri yetkili makamlara iletin” çağrısı yapıldı!


“Mesnetsiz ve Saygısız”

Çanakkale Kamuoyu dün gece yarısı MHP İl Başkanı Hakan Pınar’ın ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Yücel Acer hakkında yaptığı paylaşımlarla sarsıldı. Elinde bir takım bilgi ve belgeler olduğunu, savcılığın çağırması halinde elindekileri adalete teslim edeceğini açıklayan Pınar, Rektör Acer’e yönelik ise; “Pılını pırtını topla Çanakkale’den Defol” ifadelerini içeren paylaşımlarda bulunmuş, sebebini ise elindeki belgeleri bu hafta açıklayarak kamuoyuna duyuracağını belirtti! Pınar ayrıca Rektör Acer’in istifa etmemesi halinde Çanakkale Siyasetindeki tüm dengeleri bozacağını açıkladı.

 

ELİNDEKİ BELGELERİ BU HAFTA AÇIKLAYACAĞINI DUYURMUŞTU!

 

MHP İl Başkanı Hakan Pınar’ın bu açıklamaları üzerine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü yazılı basın açıklamasında bulunarak Pınar’ın elindeki bilgi ve belgeleri bir an önce yetkili makamlara iletmesi istendi. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada; “24 Ocak 2018 tarihinde Çanakkale’de bazı yerel basın kuruluşlarının internet sitelerinde de yer alan ve Sayın Hakan Pınar’ın sosyal medya paylaşımlarından alınarak haberleştirildiği anlaşılan ve mesnetsiz ve saygısız ifadelerde, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’in hedef alındığı, haksız ve asılsız birtakım iddialar ile algı oluşturulmaya çalışıldığı görülmektedir. Bu durum üzerine, kamuoyunu doğru bilgilendirmek için, aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği hasıl olmuştur” ifadeleri yer aldı.

 

“GECENİN BİR YARISI HANGİ RUH HALİ İLE YAZDIĞI ANLAŞILAMAMIŞTIR!”

 

MHP İl Başkanı Hakan Pınar’ın gece 02,00 ile 03,00 saatleri arasında yaptığı paylaşımlara anlam verilemediği belirtilen açıklamada; “Her şeyden önce, Milliyetçi Hareket Partisi gibi köklü bir geçmişe sahip partinin il başkanlığı gibi saygın bir makamda bulunan birine yakışmayacak üslupla, 50 binden fazla öğrencisi olan bir saygın üniversiteyi ve rektörünü yakışıksız ve mesnetsiz ifadelerle hedef alan Sayın Hakan Pınar’ın, temsil etmesi gereken Partisi’nin değer ve ilkeleri ile açıkça çeliştiği aşikârdır. Sayın Rektörümüzle istediğinde rahatlıkla görüşen ve görüşebilecek olan Sayın Hakan Pınar’ın yüz yüze dile getirebileceği iddiaları gecenin bir yarısında hangi fizyolojik durum ve ruh hali ile ve hangi saiklerle dile getirdiği de Üniversitemiz Yönetimi tarafından anlaşılamamıştır” denildi.

 

“FETÖ’CÜ YÖNETİME 4 YIL SES ETMEYENLERİN..”

 

Üniversiteden yapılan açıklamanın devamında; “Sayın Hakan Pınar, daha önce çeşitli odaklarca ve FETÖ elemanları tarafından dile getirilen, mesnetsiz ve tamamen yıpratmaya dönük iddiaları tekrardan dile getirmektedir. Bugüne kadar dile getirilen ciddiyet ve iyi niyet içeren bütün iddialar Üniversitemiz ilgili kurul ve komisyonlarınca incelenerek sonuçları ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılmıştır. Sayın Rektörümüzün defalarca basın yolu ile açıkça ifade ettiği gibi, iyi niyetli ve ciddi bütün iddiaların ya da şikâyetlerin Üniversitemiz rektörlüğüne ya da ilgili kurul ve komisyonlarına yapılması beklenmektedir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye’nin sayılı bilim kurumlarından olup Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Acer’in rektörlüğü döneminde, bir taraftan bilimsel niteliğini arttırmak için ulusal ve uluslararası alanda yoğun çabalar harcarken, diğer taraftan da milletimizin ve devletimizin birlik ve kardeşliğine kasteden FETÖ-PDY ile yaptığı ve yapmakta olduğu etkin mücadele, kamuoyunun yakından bildiği ve takdir ettiği malum bir durumdur” denildi.

 

“REKTÖRÜN ŞAHSININ ÇANAKKALE SİYASETİ İLE İLGİSİ YOKTUR”

ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Yücel Acer’in Çanakkale Siyaseti ile bir ilgisinin olmadığı belirtilen açıklamanın devamında; “Bu bağlamda, siyaset dışı bir bilim kurumu olan Üniversitemiz kurumsal kimliğinin ve Üniversitemiz Sayın Rektörünün şahsının, Çanakkale’nin siyasi dengeleri ile bir ilgisinin bulunmadığı aşikârdır. Söz konusu sosyal medya paylaşımlarında dile getirilen ve ciddiye alınabilecek tek iddia olan Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne dair iddiaları konusunda Sayın Hakan Pınar’ın, vakit geçirmeden devletin ilgili makamlarına ve Üniversitemiz rektörlüğüne elinde bulunan bütün bilgi-belgeleri iletmesini talep ediyoruz. Üniversitemiz rektörlüğü bu konunun yakından takipçisi olacaktır” ifadeleri yer aldı.

 

“ELİNDEKİ BİLGİ VE BELGELERİ BİR AN ÖNCE YETKİLİ MAKAMLARA İLETSİN”

 

MHP İl Başkanı Hakan Pınar’ın elinde bilgi ve belgeler olduğu Rektör Acer’in istifa etmemesi halinde bir hafta içerisinde kamuoyuna açıklayacağını duyurmasına da yanıt verildi. Yapılan açıklamada; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak inancımız şudur ki, yalan-yanlış ithamlarda bulunulması, varsa bilgi ve belgelerin ilgili kurumlara iletilmesi yerine algı operasyonlarında kullanılması, milli ve manevi hassasiyetlere sahip olduğuna inandığımız Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş tüm saygıdeğer mensuplarını da rahatsız etmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi mensupları dâhil tüm kamuoyu, Üniversitemizde, dört yıl boyunca hüküm sürmüş FETÖ yönetimine en ufak eleştiri iletemeyenlerin, bugün FETÖ ve benzeri terör yapılanmaları ile etkin mücadele eden ve Üniversitemizin gelişimi için gayret gösterenlere yapıştırmaya çalıştıkları ithamların mesnetsizliğini görecek ferasete fazlası ile sahiptir. Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız” ifadeleri yer aldı.




Bu haber 7265 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI