thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Hedefimiz Köprüyü Önümüzdeki Yıl Açmak.."

Tarih: 22-09-2021 06:31:24 Güncelleme: 22-09-2021 06:50:24 + -


1915 Çanakkale Köprüsü'nün Lapseki ilçesi Şekerkaya mevkisinde, Asya Ankraj Sahası'ndan Asya'dan Avrupa kıtasına geçmek için yürüyüşe başlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nü 18 Mart 2022'de açmayı hedeflediklerini söyledi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çanakkale 1915 Köprüsü'nün Anadolu kulesinde yaptığı açıklamada, "Son günlerini sayıyoruz, 15 Kasım itibariyle çelik tabliyelerin kaynakları da bitmiş olacak. 18 Mart 2022 itibariyle de projemizi halkımızın, vatandaşımızın hizmetine açmak için sabırsızlıkla çalışıyoruz." dedi.

 

Bakan Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, protokol üyeleri ve basın mensupları ile Avrupa Yakası'na geçmek için "kedi yolu"ndan yürüyüşe geçti.

 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kedi yolu üzerinde 4 bin 608 metre yürüyerek, Lapseki'den Gelibolu yakasına geçen Bakan Karaismailoğlu, "Bu projeler ülkemiz için gurur, dünya için örnek projeler. Bu projenin Çanakkale'de yapılması da ayrıca ayrı bir önem arz ediyor. Bu projede sembol rakamlar var. 18 Mart, 3'üncü ayın 18'i çelik kule ayaklarımızın boyu 318 metre. Bir de 318 metre üzerine Seyit Onbaşı'nın top mermisi gelecek. O da sembol bir mermi olarak görkemli şekilde kendini orada gösterecek. 15 Kasım itibarıyla tabliyelerin bütün kaynak işleri bitmiş olacak. İnşallah, 18 Mart 2022'de köprümüzü açmayı planlıyoruz. Burada 5 bin 100 çalışma arkadaşımız emek veriyor. Özellikle son 2 yıldır Covid-19 salgını sürecinde bile bütün tedbirlerini alarak işlerini daha hızlandırdılar. Bu köprü bittiğinde hem ülkemiz hem de bölgesine özellikle çok büyük faydalar sağlayacak. Özellikle istihdamda, ekonomide, sanayide, üretimde, tarımda, turizmde çok büyük katkısı olacak. Bizim ulaştırma- altyapı projeleri bir akarsu gibi gittikleri yerlere canlılık, hareket getiriyorlar" diye konuştu.

“ÇANAKKALE'DE ABİDE YÜKSELDİ”

Kedi yolunun çalışma platformu için kurulduğunu dile getiren Karaismailoğlu, "Köprümüz açıldıktan sonra kedi yolu kalkacak. Çelik halatların uzunluğu 162 bin kilometre yani dünyayı 4 defa dolaşabilir bu çelik halat kabloları. Burada kullanılan çeliğin uzunluğu da 162 bin ton. Bir de bu halatların 32 bin ton ağırlığı var. Çok teknolojik bir köprü. Dünyanın gelişmiş en son teknolojileri kullanılıyor. Hem ulaşım hem de teknoloji açısından ülkemizin gelmiş olduğu seviyeyi gösteren çok önemli yapıtlardan bir tanesidir. Adeta Çanakkale'de bir abide yükseldi. Bu projeler, yüzyıllar boyunca ülkemize hizmet için çok kıymetli projeler. Artık bizden sonra gelen nesiller, böyle güçlü bir altyapı üzerine daha fazla, daha farklı şeyler koyacaklar. O yüzden inşallah bu projeyi bitirip, ülkemize hizmet edeceğiz" dedi.

Bakan Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 318 metrelik kulelerinin turizme açılmasıyla ilgili soruya ise "1915 Çanakkale Köprüsü'nün 318 metrelik kulelerinin turizme açılmasını biz de isteriz ama bu emniyetle alakalı bir şey. Bu konuda arkadaşlarımız çalışıyorlar. İnşallah emniyet ve güvenlik açısından bir sıkıntı olmazsa o şekilde kullanabiliriz. Bizim hedefimiz 18 Mart 2022'de bu köprüyü açmak ve dünyanın en geniş açıklıklı köprüsü olarak bu köprüyle dünya literatürüne, dünya tarihine girmiş olacağız" yanıtını verdi.




Bu haber 4051 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI