thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


"Çare; Tramvay"
Tarih: 01-01-2024 09:33:44 Güncelleme: 01-01-2024 09:34:44 + -


İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt, ulaşım sorununu tramvay ile çözecek. Cevatpaşa-Üniversite Hastanesi tramvay ile 13 dakika sürecek..



İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt, kentin acil ve çözülmesi beklenen sorunlarını gündeme getirdi. Toplu ulaşım, trafik ve otopark sorunlarını çözmek için iddialı projelerini açıklayan Belediye Başkan adayı Burak Kunt; “Vatandaşımızın kendi aracına ihtiyaç duymadan tüm işlerini halledebileceği bir toplu taşıma hizmetini hayata geçirirsek trafiği ortadan kaldırır, otopark sorununa kökten bir çözüm sunacağız” dedi.

 

2019-2024 döneminde Çanakkale Belediye meclis üyeliği görevinde bulunan Burak Kunt, İYİ Partinin Çanakkale Belediye Başkan adayı olarak bizzat İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından açıklandı. Çanakkale kamuoyunun da yakından tanıdığı Burak Kunt, meclis üyeliği süresince kentin yıllardır çözüm bekleyen Toplu taşıma başta olmak üzere trafik ve otopark sorunlarına dikkat çekti.

İLK TRAMVAY HATTI ATATÜRK CADDESİNDEN GEÇECEK!

Kentin sorunlarının çözümü konusunda yıllardır meclis üyesi olarak çözüm önerilerini gündeme getiren Burak Kunt, elektrikli tramvay projesini ortaya attı. Tramvay altyapısı ve hizmeti için 700 milyon TL bir bütçeye ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Burak Kunt, bu paranın Belediye bütçesinden karşılanabileceği gibi Avrupa Birliği fonlarından da sağlanabileceğine dikkat çekti. Çanakkale Belediye Başkanı seçilmesi halinde ilk önce Atatürk Caddesi boyunca Tramvay hattı için çalışma başlatacağını açıkladı.

“TOPLU ULAŞIM HER AY 1,5 MİLYON TL ZARAR EDİYOR, ZARAR HALKA ÖDETTİRİLİYOR”

Çanakkale Belediye Başkan Adayı İYİ Partili Burak Kunt, Çanakkale şehir içi toplu taşıma kooperatifinin her ay zarar ettiğine dikkat çekti. Toplu taşıma sisteminin zararının ise Çanakkale halkının sırtına yüklendiğine dikkat çeken Burak Kunt; “Beş yıldır yürüttüğüm belediye meclis üyeliği görevde bizzat şahit oldum ki Çanakkale’mizin en büyük sorunları başında toplu ulaşım trafik ve otopark gelmektedir. Birçok kez yaptığımız zamlar sonuç vermemekte, toplu taşıma hizmetinin kalitesini zam yapmamıza rağmen arttırmamakta, vatandaşımızı da şoförümüzü de araç sahibimizi de mutlu edememekteyiz. Her ay Belediyemizin kasasından kooperatifi 1.500.000 Türk Lirası gelir desteği ödememize rağmen kooperatif hala zarar etmektedir” dedi.

“ELEKTRİKLİ TRAMVAYI İLK KEZ 2019 YILINDA GÜNDEME GETİRDİK, İLGİLENMEDİLER”

Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt, meclis üyesi olarak görevi gereği Çanakkale’ye alternatif ulaşım sistemi olarak Tramvay’ı gündeme getirdiğine dikkat çekerek; “Elimizdeki veriler ile yaptığımız incelemeler sonucunda gördük ki mevcut sistemin Çanakkale’nin toplu taşıma sorununa çözüm olabilme ihtimali bulunmamaktadır. Akaryakıtlı ve lastikli trafik içinden giden bir toplu taşıma sistemi Çanakkale için uygun değildir. Elektrikli araç sayısının ve enerjide elektrik kullanımının günden güne arttığı dünyada akaryakıtta acilen vazgeçmekle beraber en azından şehri boydan boya kat edeceğimiz rotalarda trafik dışından akan bir tramvay modelini ilk kez 2019’da dile getirmiştik. Zammın çözüm olmayacağını sorunun sistemde olduğunu ve sistem değişikliği gerektiğini onlarca kez dile getirdik” hatırlatmasında bulundu.

 

“MEVCUT TOPLU TAŞIMA SİSTEMİ ZARARI DAHA DA ARTTIRIYOR”

Toplu taşıma kooperatifi ve ulaşım sisteminin her geçen gün Çanakkale halkının sırtına yük bindirdiğini, yolcuların konforlu ve ucuz ulaşımdan mahrum bırakıldığını ifade eden İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Burak Kunt; “Biraz detaylara girmek gerekirse, sistemin en büyük gideri akaryakıt, personel ve bakım maliyetleri. Sistem hiçbir şekilde kar etmiyor. Trafik içerisinde kalarak akaryakıt tüketimi artan araçlar, verimli olmayan hatlar, doğru noktada olmayan otobüs toplanma alanları zararı daha da arttırmaktadır” dedi.

“ELEKTRİKLİ TRAMVAY HATTI YAPACAĞIZ”

Çanakkale Belediye Başkanı seçilmesi halinde ilk iş olarak elektrikli tramvay sistemini hayata geçirme sözü veren İYİ Partili Burak Kunt; “Göreve geldiğimizde yapacağımız ilk iş Çanakkale’nin en yoğun rotalarından olan Cevatpaşa - Üniversite hastanesi arasına yapacağımız elektrikli tramvay hattı olacak. Göreve geldiğimizde hâkim olmadığımız da inceleyerek güzergâhta değişiklik yapabilme durumumuz olmakla beraber ilk çalışmalarımız belirlediğimiz rota Cevatpaşa’dan başlayıp Stadyum, Cuma Pazarı, Arkeoloji Müzesi, Barış Cafe ve Üniversite Hastanesi olacak şekilde 3,6 kilometrelik bir hattır” dedi.

 

“4 KİLOMETRELİK MESAFE BİR SAATTE GİDİLİYOR. TRANVAY İLE 13 DAKİKA’DA GİDİLECEK”

Mevcut güzergahın işlevsiz ve zaman kaybına sebep olduğunu belirten İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt; “Bugün Mevcut sistemde 50 dakika - 1 saat süren bu hattın toplamda 13 dakika süreceğini öngörmekteyiz. Toplam maliyetin 700 milyon TL olduğunu geçmiş aylarda hesapladık. Belediyemizin bir yıllık bütçesinin 2 milyar TL olduğunu düşünerek ve bu ödemeyi yıllara yayarak bütçemizi sarsmadan bu projeyi hayata geçebilmemizin çok kolay olduğunu bizzat görüyor ve inanıyorum” dedi.

“ELEKTRİKLİ TRAMVAY ÇEVRECİ BİR PROJE. HİBE VE KAYNAK BULUNARAK YAPILABİLİR”

Çanakkale halkına ucuz, güvenilir, süratli bir toplu ulaşım sistemi sözünü veren Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt; “Ayrıca çevreci bir ulaşım modeli olmasından dolayı, bugüne kadar hiç gitmediğimiz hiç başvurmadığımız Avrupa birliği hibe programlarından ve Dünya bankası projelerinden alabileceğimiz birçok hibe ve kaynak bulunmaktadır. Ayrıca ulaşımda kullanacağımız enerjiyi güneşten üretebilmek için güneş paneli tarlaları kurmak için girişimlere başlayacağız. Tarım arazisi olmayan ve boş duran birçok araziyi ekonomiye katacağız. Yenilebilir enerjiden yakıtımızı üreteceğiz. Bir şoförümüz bugün ki otobüs ile maksimum 50 kişiyi taşırken, bir vatman(tramvay sürücüsü) 300 kişi taşıyabilecek. Trafiğe takılmayacak, hızlı olacak, boşuna yakıt tüketmeyecek” dedi.

 

“TRAMVAYIN İKİNCİ HATTI; ESENLER – HASTANE HATTI OLACAK”

Atatürk caddesi boyunca yapılacak ilk tramvay hattının ardından Esenler’den Devlet Hastanesine kadar olan kısımda ikinci bir tramvay hattını hayata geçirmek istediğini ifade eden Belediye Başkan Adayı Burak Kunt; “Rota konusunda bu birinci etabımız olacak. Bütçemize ve de tramvayın çalışabileceği eğim oranlarına dikkat ederek; Esenler, Sahil Şeridi, Kampüs İçi, Kepez, Hastane diğer etaplar olarak planlanarak uygun görülen zamanlarda hayata geçirilecektir. Ana aktarma hattımız bu tramvay olacak” dedi.

 

UCUZ VE ÇEVRECİ ULAŞIM; ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER

Tramvay hatlarının yanı sıra toplu taşıma da elektrikli otobüslerin de hayata geçirileceğinin sözünü veren Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt; “Gerçek anlamda bir aktarma sistemi kuracağız. Bu hattın dışındaki yan hatlarda en çok zarar ettiğimiz noktalardan başlamak üzere kademeli olarak elektrikli otobüsleri hizmete alacağız. Elektrikli otobüsün maliyeti normal bir otobüsün 2-3 katı olmak ile beraber, aldığınız bir mazotlu otobüsün kendini çıkarması mümkün değilken, elektrikli bir otobüsün beş yıl içerisinde kendini amorti ettiğini daha öncesinde belediye meclisinde tek tek hesaplamalarını yaparak tüm halkımıza sunmuştuk. Yaptığınız yatırımlarda ne kadar para harcadığınız değil harcadığınız paranın ne kadar sürede geri döndüğü önemlidir. Sahil şeridi gibi turistik bölgelerde, ilgi çeken dikkat çeken nostaljik tramvayları şehrimizde hizmete alacağız” dedi.

“ENGELSİZ, UCUZ VE KONFORLU TOPLU ULAŞIM.. 7/24 HİZMET VERECEK”

Şehir içinde faaliyet gösterecek olan elektrikli otobüslerin vatandaşlara 7 gün 24 saat süreyle hizmet vermeye başlayacağını vaat eden Çanakkale Belediye Başkan adayı Burak Kunt; “Öğrencilerimiz için özel aylık fiyatlandırma modelini hizmete alacağız. Araçlarımızı belirli saatlerden sonra sefer sıklığını azaltacağız fakat 24 saat hizmet verecek şekilde 7/24 çalıştıracağız. Toplu taşımanın önündeki engelleri kaldırarak engelsiz bir toplu taşıma sistemi yaratacağız. Araç içinde ücretsiz internet ve vatandaşımızın telefonlarını ücretsiz şarj edebileceği şarj noktaları yapacağız. Vatandaşımız için daha hızlı daha konforlu daha ucuz ve daha çevreci bir toplu taşıma hizmeti sunacağız” dedi.

 

“TOPLU TAŞIMA; TRAFİK VE OTOPARK SORUNLARI ASLINDA TEK BİR SORUNDUR”

Otopark ve trafik sorunun azaltmanın bir başka yolunun da toplu ulaşımda kolaylık olduğunu ifade eden Burak Kunt; “Vatandaşlarımızın sürekli dile getirdiği diğer iki sorun ise trafik ve otopark sorunu. Biz toplu taşıma trafik ve otopark sorunlarının aslında tek bir sorun olduğunu düşünüyoruz. Vatandaşımızın kendi aracına ihtiyaç duymadan tüm işlerini halledebileceği bir toplu taşıma hizmetini hayata geçirirsek trafiği ortadan kaldırır, otopark sorununa kökten bir çözüm sunarız. Nüfus ve de araç sayısı bu hızla artıyor iken ne kadar otopark yaparsanız yapın ileriki yıllarda bu sayı tekrar yetmeyecektir” dedi.

 

 

 

OTOPARK

 

  • Çanakkale’nin otopark sorunu otopark yapılarak çözülebilecek bir sorun değildir. Araç sayısı ve nüfus artarken yapacağınız her otopark yarın yine yetersiz kalacaktır.
  • Çanakkale’nin en güzel kıyı şeridine otopark yaparak betonarme yapılar ile bu şehre ihanet etmemeliyiz. Yapacağımız otoparkları atıl durumda ve sosyal donatı alanı olmayacak yerlere yapacağız. Herkese otopark değil, ihtiyaca uygun otopark yapacağız.
  • Çanakkale içerisine girecek araç sayısını azaltacak projeler geliştireceğiz.
  • Şehrin ana merkezi dışına yeni, büyük, toplanma otoparkları kuracağız. Bu noktalardan toplu taşıma ile aktarmalar sağlayacağız.
  • Akıllı şehir vizyonumuza uygun akıllı otopark uygulamaları altyapısını hazırlayacağız.
  • Vatandaşımızın kendi aracına ihtiyaç duymadan, konforlu bir şekilde şehir içinde istediği yere ulaşabilmesini sağlayacağız.
  • Şehrin içerisindeki egzoz gazından kurtulacağız, havamızı temiz tutacağız, çocuklarımıza temiz bir hava bırakacağız.

 

  1. TRAFİK

 

  • Şehrin kıyı şeridini artık tamamen vatandaşımızın yaya olarak hizmetine sunacağız. Yayalaştırma projelerini kademeli olarak, esnafımıza ve bölge sakinlerine sorarak, hızlıca hayata geçireceğiz. Şehrin en güzel yerlerinde insanımız özgürce yürüyecek, çocuklarımız özgürce koşuşturacak.
  • Trafik sirkülasyon projesini hemen hayata geçireceğiz. Şehrin boydan boya geçilecek caddelerini tek yönlü olarak tekrar düzenleyeceğiz.
  • Sıkışıklığı olan noktalara Battı-Çıktı Kavşak projelerini gündeme getireceğiz. Her yere ışık koyarak çözüm üretmeye çalışarak çözümsüzlük haline gelen bu sistemi geride bırakacağız.
  • Gerekli noktalardaki trafik ışıklarını akıllı trafik ışığı yaparak trafik olan hatlarda daha uzun, olmayan yerlerde daha kısa ışık süreleri ile anlık çözüm sunan sistemler üreteceğiz.
  • Vatandaşımız için alt geçit ve üst geçit çözümlerini sunacağız.
  • Yol kenarlarını otopark haline getiren zihniyetimizi arkamızda bırakacağız.
  • Park edilmesin diye yol kenarlarına veya ortalarına konulan duba, direk gibi çağ dışı sistemi kaldıracağız.
  • Konforlu bir toplu taşıma ile vatandaşımızın kendi aracına ihtiyaç duymadan, konforlu ve ucuz bir şekilde şehir içinde istediği yere ulaşabilmesini sağlayacağız. Trafik sorununu en temelinden çözeceğiz.

 




Bu haber 2305 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI