thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Hasar Tespit Çalışmaları Yapılıyor.."

Tarih: 04-02-2022 10:27:32 Güncelleme: 04-02-2022 10:31:32 + -


Biga'da Kocabaş Çayı su taşkını sonrası yaşanan tartışmalar sürerken, Biga Belediyesi de taşkın alanındaki suların çekilmesiyle temizlik çalışmalarına başladı.



Kocabaş Çayı’nın taşması sırasında çay yatağına sürüklenen ağaç parçaları, toprak ve oluşan balçığın temizlenmesi için Biga Belediyesi ekipleri yoğun bir çalışma yürütüyor. Ekipler, alandaki balçık ve çamuru tazyikli su yardımıyla temizliyor. İş makineleriyle ağaç ve dal parçaları toplanıyor. Temizleme, yıkama ve yenileme çalışmalarının ardından çay kenarı kullanıma açılacak. Ekipler ilk olarak, can ve mal güvenliği gereği taşkın nedeniyle kırılan duvar üstündeki korkuluklara, yaya köprülerine emniyet şeridi çekip çay kenarına girişleri kapatarak önlemlerini sürdürüyor.

ERDOĞAN'DAN "ARAÇ SAHİPLERİYLE GÖRÜŞÜYORUZ"

Çalışmaları yerinde inceleyen Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ekiplere kolaylıklar dileyerek yaşanan taşkın nedeniyle tüm Bigalılara geçmiş olsun dileklerini iletti. Can kaybı olmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Başkan Erdoğan, “Kocabaş Çayımızın kolları olan Uzunsu ve Asmalı derelerinde taşkın yaşandı. Daha önce yağan karların kuzey yönlü lodos ile erimeye başlaması ve çarşamba günü yoğun yağış alan bölgemizde yoğun su baskını ve taşkınını burada yaşadık. Araç sahipleriyle görüşüyoruz. Tabii kimse istemez bunların yaşanmasını ama biz çok büyük bir facia, erken tedbir alınarak yaşanmadığı için mutluyuz. Hasar tespit çalışmalarımız yapılıyor. Belediye ekiplerimiz hem bu alanın temizliğini hem de sanayi bölgemizdeki ve ilçemizdeki farklı yerlerde oluşan çamur ve benzeri olumsuzları gidermek için çalışmalarını sürdürüyor" dedi.




Bu haber 4229 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI