thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


“Kangren Olmuş Sorunları Çözme Sözü Verin..”
Tarih: 12-10-2023 06:18:11 Güncelleme: 12-10-2023 06:21:11 + -


Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası(ÇTSO) BaşkanI Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Belediye Başkan adaylarına çağrı yaptı. Kentin birçok sorunu olduğunu, bazı sorunların ise kangrene dönüştüğünü belirten Semizoğlu; “Otopark, trafik sorunu yok diyen Master Plana gerek yok diyen yöneticiler Çanakkale’yi yönetemez, sadece yönetiyormuş gibi yaparlar. Bugün ki Çanakkale’miz ortada” dedi. Kamu Kampüs projesinde gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Semizoğlu; “şehri küçülterek boğmanın daha iyi bir yolu olamaz


“Kangren Olmuş Sorunları Çözme Sözü Verin..”

ÇTSO’nın Ekim Ayı olağan Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Şerif Mutlu yaptı. Mutlu yaptığı konuşmada; “Yaz ayları geride kalırken, Çanakkale’de turizm sezonumuzun iyi geçtiği haberleri bizleri memnun etti. Umarım farklı sektörlere de yayılan bir ivme ile ekonomimize ve sürdürülebilir olmasına katkı sağlamıştır. Yine güzel bir haberle devam edeceğim. Ülkemizin otomobili, yerli ve milli aracımız TOGG’un Odamıza hayırlı olmasını diliyorum. Yönetim Kurulumuza da öncelikle güneş enerji sistemini kazandırdıkları ve aynı çevreci düşünce ile bu akıllı aracı bünyemize kattıkları için teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

MUTLU: “ODA YÖNETİMİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Türkiye’nin ekonomine dikkat çeken Mutlu; “Tüm verileri değerlendirdiğimizde de çözüm bekleyen öncelikli gündem maddelerimizde enflasyon ve cari açık yerini koruyor arkadaşlar. Üretim ve ihracatımızı arttırmak için doğru politikalara olduğu kadar bulunduğumuz bölgedeki işbirliklerine de ihtiyacımız var. Tüm kurumlarımızdan özellikle üniversitemizden, bilimden azami ölçüde faydalanmalıyız. Rektörümüzün misafir olduğu geçen ayki Meclis ve Ortak Komite toplantımızda bahsedildi, sizlere gönderilen anket çalışmasına lütfen katılalım, sizlerin geri dönüşleri Yönetim Kurulumuza da yol gösterecektir.  Daha güçlü bir Türkiye için bu anlamlı yılda hep birlikte daha çok çalışacağımıza, Türkiye Yüzyılına güçlü bir şekilde gireceğimize ben inanıyorum. Türk İş Dünyası buna muktedirdir. Konuşmama son verirken Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyor ve gündemin diğer maddelerine geçiyorum” dedi.

“TÜRKİYE’DE EKSİK OLAN ŞEY; MUHALEFET VE MUHALEFETİN KALİTESİ”

TOGG aracının fabrikadan alınarak ÇTSO’ya ulaştığını ifade eden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, TOGG’a yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Semizoğlu; “Bugün sizleri Odamız binasında ayrı bir gurur ile karşıladık. Yerli ve milli aracımız TOGG’u Başkan Yardımcımız Ersin Bey ve komite üyemiz Mustafa Bey Gemlik’ten teslim aldılar. Gerçekten ülkemiz adına, teknoloji ve sanayimizin gelişimi adına bir sanayici olarak göğsümün kabardığını söyleyebilirim. Bu vesile ile TOGG’un ülkemize kazandırılmasına öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk İş Dünyasını örgütleyerek elektrikli otomobil fabrikası kurulmasında etkin rol oynayan TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na, emek ve gönül vererek katkı sunan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. TOGG uzun süredir ülkemizin gündeminde. Açıkçası ben bu fabrikayı 2 kere gezme fırsatı buldum. Türkiye’de eksik olan bir şey de muhalefet ve muhalefetin kalitesi. Bu fabrika yapıldı ve günde 200 aracın üzerinde araç teslim ediyor. Elektrikli araç üretiliyor İtalya’dan geliyormuş diye yalan dolan ifadeler oluyor. Bunlar eleştiri değildir bunlar boş konuşmaktır” dedi.

 

“TÜM VEKİLLERİMİZ İLE UYUMLU ÇALIŞIYORUZ”

Çanakkale’nin dört milletvekili ile sık sık bir araya geldiklerini ifade eden Semizoğlu; milletvekillerinin oda ile birlikte uyumlu çalışmalarından dolayı teşekkür etti; “2023 genel seçimlerini geçirdik, 2024’de yerel seçimler var. Biz her genel seçimden önce TOBB vasıtası ile iş dünyasının beklentilerini, sorunlarımızı çözüm önerilerimiz ile birlikte iletiyoruz. Milletvekili adaylarımıza da birebir görüşmelerimizde aktarmıştık. Şu anda Çanakkale’mizde 4 milletvekilimiz var. Hepsi ile çok sıkı sıcak ilişkiler içerisindeyiz.”

“SEÇİM ÖNCESİ ADAYLARDAN BEKLENTİLERİMİZİ, SORUNLARIMIZI AKTARMAK İSTİYORUZ”

Yaklaşan yerel seçimleri işaret eden Selçuk Semizoğlu, yerelde de uyumla çalışabilecek, kentin acilen çözülmeyi bekleyen sorunlarına dikkat çekerek; “Yerel seçimler ise farklı. Burada biz bizeyiz, her gün yüz yüzeyiz. Sizlerden ricam, yerel seçimler öncesi Belediye Başkan adaylarımıza beklentilerimizi, Çanakkale’mize dair taleplerimizi, çözülemeyen sorunlarımızı, kangren olmuş konuları bu kürsüden aktaralım. Biz bunu geçmişte yapmıştık hatırlarsanız. “ Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası” istiyor diye 17 madde şeklinde gerçekleştirmiştik. Bunu tekrar yinelemek istiyoruz. Önümüzdeki 3 - 4 ay altını çizerek belirtmek istiyoruz. En azından adaylardan o vaatleri alalım ki seçilen arkadaşımıza da deriz ki siz söz vermiştiniz. Lütfen gerçekleştirin veya birlikte gerçekleştirmeye çalışalım. Bunun için fikirlerinize çok ihtiyacımız var” dedi.

 

“BU ŞEHRE BORCUMUZU BİRLİKTE ÖDEYECEĞİZ”

ÇTSO’nun geçmiş dönemde birçok projeyi önerdiğini ancak bunların yapılmak istenmediğine dikkat çeken Semizoğlu; “Burada yaşıyoruz, burada doyuyorsak bu şehre borcumuzu da birlikte ödeyeceğiz. Çanakkale ne yazık ki hak ettiği konumda değil. On yıl önce başlatıp çok emek verip yol kat ettiğimiz çok projeyi hayata geçiremedik. Hala daha onları konuşuyoruz. Bunlar içerisinde yat limanı var, kurvaziyer limanı var. Bunlara girmek istemiyorum, İnşallah yeni yönetimde bunları tekrar masaya yatırırız. Daha zorlaştı derken şimdi İÇDAŞ’ımız yok o manada söyledim. Bülend Başkanımız eksik olmasın Çanakkale’miz İÇDAŞ vasıtasıyla kattıkları her şey ortada. Diğerleri için sözünü vermişti. Hatta “yap, işlet, devret ile ihaleye çıkın kimse girmezse ben yapayım” demişti. Yat limanı için de, Kurvaziyer Limanı için de bunu söylemişti. Kaybeden ÇTSO değil, Çanakkale oldu. Bu yüzden sağduyu ile hareket etmeliyiz” dedi.

 

KAMU KAMPUS: “BU BİR CİNAYETTİR AMA ŞEHİRDEN SES ÇIKMIYOR”

Selçuk Semizoğlu’nun sıklıkla dile getirdiği, eski Devlet Hastanesi bitişiğine, Köy Hizmetleri bahçesine yapılmak istenen Kamu Kampüs projesinin tekrar hayata geçirildiğine dikkat çekti. Projenin Çanakkale’nin trafik ve otopark sorununu daha da arttıracağına, bu projenin şehrin daha sakin bölgelerine yapılması gerektiğine dikkat çeken Semizoğlu, bu konuda kentin aktörlerinden tepki gelmemesini eleştirdi. Semizoğlu; “Duyuyorum ki kamu kampüsünün işlemleri devam ediyor. Kamu kampüsünün yapılmasına karar veren hiç kimse 10 sene sonra burada yaşamayacak. Karar merci Çanakkale değil, karar merci Çanakkale olması için Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak sadece benim söylemem yetmiyor. Birçok dernek, STK var. Bunu ben söylüyorum ama şehirden ses çıkmıyor. Bu cinayettir arkadaşlar. Orada çalışan insanların arabasını park edeceği yer neresi? Yeşil alanın otoparkı. Vatandaş oraya nasıl gidecek?  Tapu da işin var nereye park edeceksin aracını?  Ama vip de çalışan memur, amir basıyor düğmeye giriyor, park ediyor. Bu kadar geniş coğrafyaya yayılmış bir ilde, şehri küçülterek boğmanın daha iyi bir yolu olamaz. Ben o fikri vereni de kınıyorum, ben oraya yapılmasını onaylayan birimleri de kınıyorum. İddia ediyorum yarın tayinleri çıkacak gidecekler buradan. Ama bizler yüz yüze bakacak, bizim çocuklarımız o sıkıntıyı çekecek” dedi.

 

“OTOPARK, TRAFİK SORUNU YOK, MASTER PLANA GEREK YOK DİYENLER ŞEHRİ YÖNETEMEZ..”

Çanakkale’nin kronik sorunu haline gelen otopark ve trafik sorunlarına işaret eden Selçuk Semizoğlu, Çanakkale’nin çok acilen Master Plana ihtiyacı olduğunu söyledi. Master Planın 10 yıl önce yapılması için girişimde bulunduklarını, Monaco’dan çok ünlü bir şehir planlamacısı tarafından Master Planı yapılabilecekken bunun red edildiğine dikkat çeken Semizoğlu; “Çanakkale’miz de otopark, trafik sorunu yok diyen Master Plana gerek yok diyen yöneticiler Çanakkale’yi yönetemez, sadece yönetiyormuş gibi yaparlar. Bugün ki Çanakkale’miz ortada. Osman Okyay Bey ile Bülend Engin Bey vasıtasıyla Çanakkale’nin master planı yapılacaktı. Belediyemiz 10 sene önce bizim master planına ihtiyacımız yok dedi. Çocuklarımızı sabah okula getirip görürken okulların önündeki karmaşayı görüyoruz. Ama hala bizim master plana ihtiyacımız yok deniliyor” tepkisini gösterdi.

“BAŞKAN ADAYLARINDAN SORUNLARI ÇÖZME SÖZÜ İSTİYORUZ”

Çanakkale’nin dar bir coğrafyaya sıkıştığına dikkat çeken ve acilen Master Planı yapılması gerektiğine vurgu yapan Semizoğlu, yerel seçimlerde aday olacak siyasilere de çağrı yaparak; “Troya Caddesi yapıldığı zaman buradan kim geçecek denildi. Troya Caddesi şehrin içerisinde kaldı. Çevre yolu da önümüzdeki yıllarda şehrin içerisinde kalacak. Onun bir alternatifini Çanakkale’de arayamıyoruz. Yeni adaylardan veya tekrar seçileceklerden biz bunların sözünü istiyoruz. Çünkü bir şehirde yaşamadan üretim de olmaz, tüketim de olmaz. Önce bir yaşanması lazım” dedi.

 

“SAYIN VALİM VE REKTÖR HOCAM’DAN TEKNOPARK’A EL ATMALARINI İSTİYORUM”

Teknopark içerisindeki şirketlerden birçok şikayet geldiğini ifade eden Semizoğlu, Vali İlhami Aktaş ve Rektör Cüneyt Erendoğlu’na çağrıda bulundu; “ÇOMÜ Rektörümüz Sayın Cüneyt Erenoğlu ile çok sık bir araya gelip projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Rektörümüzden bir isteğim daha var; Teknopark bir anonim şirket, hâkim hissedarı GESTAŞ, ikinci en büyük hissedarı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü. Teknopark’ı biraz daha verimli hale dönüştürmeleri gerektiğine inanıyorum. Çok had safhada Teknopark’taki şirketlerden şikâyetler alıyoruz. Şikâyet edenler de isimlerinin duyulmasını istemiyorlar. Ne ile korkuttuklarını da bilmiyorum ama şikâyet çok oluyor. Burada kamuoyunun huzurunda sayın Valim ve Rektör Hocamdan Teknopark’a el atmalarını istiyorum.”

 

“BİGA ORTAK HAREKET EDEBİLİYOR, BİZDE BİRLİKTE HAREKET EDEBİLSEK..”

Geçtiğimiz haftasonu gerçekleşen Biga Tarım fuarına katıldıklarını ve gözlemlerini aktaran Semizoğlu; “Bu yıl 17. Gerçekleştirilen Biga Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarına katılım sağladım. Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız da katılım sağladı. Çanakkalemizin 4 milletvekili de oradaydı. Biga Fuarı; STK, Belediye, Kamu işbirliğinin güzel bir örneği. Bu birliktelik Biga’da var. Bu birlikteliği Çanakkale Merkez’de de sağlayabilirsek daha nice yatırımlara imza atabileceğimize inanıyorum. ÇTSO Ailemiz de her geçen gün büyüyor.  Son toplantımızdan bu yana 70 üyemiz aramıza katılırken, 14 üyemiz de kaydını sildirdi. Toplam üye sayımız 9327 oldu” dedi.




Bu haber 1787 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI