thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Gökhan: “Önemli Olan Çanakkale Halkının Vicdanıdır”

Tarih: 15-12-2021 06:26:28 Güncelleme: 15-12-2021 06:29:28 + -


Yargılandığı “Mazot Davası”ndan hakkından beraat kararı verilen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, düzenlediği basın toplantısında yargıçlara teşekkür etti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaptığı açıklamada; “Çanakkale’de hakimler var dedirten; akıl ve vicdanla hareket eden tüm yargı mensuplarına takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Gökhan: “Önemli Olan Çanakkale Halkının Vicdanıdır”

Kamuoyunda “Mazot Davası” olarak bilinen, 39 sanık arasında yer alan ve dün gerçekleşen duruşmada hakkında beraat kararı verilen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan basın toplantısı düzenledi. İl ve İlçe Başkanlarının yanı sıra partililerin de hazır bulunduğu basın toplantısında Ülgür Gökhan; “13 yıllık dava konusu hukuki bir süreçti. Adaletin tecelli edeceğine, suçsuzluğuma olan inancım ile bu zamana kadar susma hakkımı kullandım. 13 yıl boyunca hakkımda yapılan haksız suçlama ve eleştirilerine karşın cevap vermedim. Sonuçta bu giydiği cüppenin hakkını veren, hiçbir gücün değil sadece adaletin önünde eğilen hukukçulara ve üç seçim geçirdiğim Çanakkale halkına teslim ettim. Bu anlayışla ve bu davanın sonucunu sabırla bekledim. Çünkü bu davada 78 yıllık Dede, Baba mirası akaryakıt işletmemizin ticari ahlakından zerre kuşkum yoktu. Yani ben 78 yıllık bir ticari geçmişi olan bir firmanın son temsilcisi ve yöneticisiyim. Akaryakıt işi yapıyoruz; karaborsa dönemleri geçirdik 70’li yıllarda ve sonrasında müşterilerle olan ilişkilerimiz, güven duygusu yerleştirmiş olmamız bizim en büyük amacımızdı. Bu konuda kamuoyunun beni ve firmamızı gayet iyi tanıdığına inanıyorum” dedi.

 

“FETÖ KUMPASLARININ ÇANAKKALE’DEKİ UZANTILARI..”

“Mazot Davası”nı açan polis, savcı ve hakimlerin hemen hemen hepsinin FETÖ/PDY üyeliği suçundan ya cezaevlerinde ya da hakkında yakalama kararı bulunan firarilerin girişimleri ile başlatıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Kuşkum olan bir şey vardı; 13 yıl önceki siyasi atmosferin ve devletin tüm kurumlarına çöreklenmiş FETÖ/PDY yapılanmasıydı. Çünkü FETÖ kumpasları bu ülkenin kurumları, yeri doldurulmaz değerlerini, hayatını ülkemizin yükseliş ve ilerlemesine adamış nice aydınımızı ezip, öğütmekte idi. Aynı dosya içerisinde beni ilişkilendirmek isteyende özellikle emniyetin ve adaletin içerisine yuvalanmış, FETÖ’nün tedrisatından geçmiş sözde devlet görevlileriydi. Bu davanın ilk başlangıcında Ticaret Bakanlığıyla başlayıp Çanakkale KOM Müdürü ile başlayan hatta o zaman bu davanın savcısı olan Hakan isimli kişiyle devam eden ve Ağır Ceza reisi Ramazan ile sürdürülen davada görev alan birçok kişi FETÖ üyeliğinde ceza evinde yada yurtdışında firardalar. Hepsi FETÖ’den yakalanmış yada hakkında soruşturma açılmış kişilerdir” dedi.

“HALKIMIZIN BANA OLAN GÜVENİNDEN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan açıklamasının devamında; “2002 yılından bu yana sürdürdüğüm Belediye Başkanlığı görevini kötüye kullandığım iftiralarıyla, özel işim ile görevim arasında alçakça bir kumpas kurmaya çalıştılar. Belediye başkanı olarak benim sadece Belediye ile ticaret yapma yasağım bulunmaktadır. Bende belediye otobüslerine yada belediye kurumlarına mal satmış olsam suç olurdu. Ben burada bugün yok olan ama dün itibari ile şahsıma atılmış tüm iftiralardan beraat etmiş olarak başım dik, alnım ak olarak kamuoyunun karşısındayım. Dolayısıyla bu süreçte yaşamım boyunca doğruluktan ve dürüstlükten, hukukun üstünlüğüne, adaletin mutlaka yerini bulacağına olan inancımdan hiç sapmadım. Bu değerlere inancımı daima diri tutan, benimle hukuk mücadelesinde yanımda duran aileme, hukukçu dostlarıma, siyasi yoldaşlarıma, çalışma arkadaşlarıma ve benden şüphe etmeyen Çanakkale halkına teşekkür ediyorum. Halkımızın bana olan güveni noktasında çok mutluyum. Dünkü kararda bunu pekiştirdi, taçlandırdı” dedi.

 

“20 YILDIR BAŞKANIM, ASLA YOLSUZLUĞA, HIRSIZLIĞA BULAŞMADIM”

Konuşmasında hakkında beraat kararı veren Mahkeme heyetine de teşekkürlerini sunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Çanakkale’de hakimler var dedirten; akıl ve vicdanla hareket eden tüm yargı mensuplarına takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkede eğer adalete güvenmeyecek olursak; ülkemizin içerisinde bulunduğu bugünkü durumdan çıkmamız söz konusu olamaz. Gerçekten adaletli davranan, hâkim ve savcılara ihtiyacımız var. Çanakkale’de bunu yaşıyoruz, bu kararı alan mahkeme heyetinin adilane bir karar verdiğine inanıyorum.  Muhalefetiz sonuçta; yine hakkımızda yeni soruşturmalar olacaktır. Çanakkale halkı bu noktada; 20 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum asla bir yolsuzluğa, hırsızlığa bulaşmadım. Makamımı çıkarım için kullanmadığımı herkes biliyor, bu da benim Çanakkale’de sürekli belediye başkanlığı seçimlerini kazanmamı sağlıyor. Çanakkale halkının beni vicdanlarında adil bir şekilde yargıladığına inanıyorum. Bundan rahatsız olanlara da; sizde bana benzeyin, adil olun, yolsuzluk yapmayın diyorum; sizde bana benzeyin dürüst olun çağrısında bulunuyorum” dedi.




Bu haber 3890 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI