thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Müze ve Araştırma Merkezi Olarak Hizmete Girecek

Tarih: 18-12-2019 12:36:44 + -


Piri Reis Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi’nde restorasyon çalışmalarının devam ettiğini basın mensuplarına duyuran Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, merkezin Aralık 2020’de hizmete gireceğini söyledi.


Müze ve Araştırma Merkezi Olarak Hizmete Girecek

Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Kayserili Ahmet Paşa Caddesi’nde restorasyon çalışmaları devam eden Piri Reis Müzesi Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi hakkında basın mensuplarına bilgilendirmelerde bulundu. 13 Kasım 2019 tarihinde başlanan restorasyon çalışmalarının 3 milyon 878 bin 293 liraya mal olacağı belirtilmişti. Restorasyon çalışmaları sonucunda tarihi binanın Piri Reis Müzesi, bir bölümü ise Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi ve kütüphanesi olacak.

 

Piri Reis Müzesi Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi içerisinde çocuk atölyeleri, geniş kapsamlı kütüphane, sergi salonu, sanat atölyeleri ve halka açık kurslar yer alacak. Alanda konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir; “İstiyoruz ki Çanakkale ile ilgili araştırma yapan bütün araştırmacılar ve tarihçiler, Çanakkale’ye gelsin  ve araştırmalarını Çanakkale’de yapsın. Tarihi Alan Başkanlığı olarak çok fazla sayıda ve yetenekli ölçüde Çanakkale tarihi ile Çanakkale araştırmacılarına yeterli olarak koleksiyonumuz oluştu. Şu anda Çanakkale savaşları tarihiyle alakalı en kesin ve doğru bilgileri içeren en çok külliyat Tarihi Alan Başkanlığı olarak bizde toplanmış durumda. Biz de istiyoruz ki onları burada ziyaretçilerimizin, araştırmacılarımızın hizmetine sokalım, burası bir merkez olsun. Çanakkale harp tarihi ile ilgili kim ne öğrenmek istiyorsa Çanakkale’de bizim misafirimiz olsun. Biz de ulaşımın kolay olması için de bu Piri Reis binasını kütüphane ve araştırma merkezi olarak değerlendirmeye karar verdik. Sonuç olarak bina Piri Reis Müzesi olarak kullanılmaya devam edecek ve bir katı da Çanakkale savaşları araştırma merkezi olacak” dedi. Çalışmaların 17 Aralık 2020 tarihinde bitirilmesi planlanıyor.
 




Bu haber 2339 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER KÜLTÜR-SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI