thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Dünya Emekçi Kadınlar Günü Törenle Kutlandı

Tarih: 08-03-2016 11:57:46 + -


Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığında düzenlenen törenle Dünya Emekçi Kadınlar Günü Çanakkale’de bulunan Kadın STK’ların, derneklerin ve siyasi partilerin katılımlarıyla kutlandı.


Dünya Emekçi Kadınlar Günü Törenle Kutlandı

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan eşi Hale Gökhan ile birlikte, Çanakkale Barosu Başkanı Av.Bülent Şarlan’da katılarak destek verdiler. Törende kısa bir konuşma yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal; “Dünya’da ve Ülkemizde yolumuzu aydınlatan, emek veren kadınları minnetle anıyoruz” dedi.

 

Sevgi Uluşal yaptığı konuşmada; “8 Martlar,  1857 yılında başlayan kadınların “Toplumsal cinsiyet eşitliği” için can verdikleri mücadelenin tarihidir, simgesidir. Ve o kadınlar, bugün sahip olduğumuz haklarımız ve kazanımlarımız için can verdi. Cumhuriyetimizin yolunu aydınlatan kadınlarımız da, bu mücadelenin üstüne Atatürk’ün yaptığı reformlarla seçme ve seçilme hakkını kazandı. Dünyada ve ülkemizde yolumuzu aydınlatan emek veren kadınları minnetle anıyoruz.”

 

“Dünya kadınlarına Barışın Kenti Çanakkale’den sesleniyoruz. Siz haklarınızı istersiniz, siz eşitlik istersiniz. Kadınlar tüm bunlar için 1857 yılından beri mücadelesini sürdürmektedir. Toplumsal yaşamda kadını desteklemek, kadın aleyhine eşitsizlik tablosunu değiştirmek, farkındalık oluşturmak amacıyla bu seneki 8 Mart dünya Kadınlar Günü temamızda toplumsal cinsiyet eşitliğidir. Toplumsal cinsiyet de eşitlik kavramı ise bu noktada fırsatların kullanımında eşitliği ifade etmektedir. Kaynaklara erişimde, faydalara erişimde adil ve hakkaniyetli olma olarak tanımlanmaktadır.”

AİLE İÇİ ŞİDDET DURDURULSUN, AYRIMCILIK ÖNLENSİN İSTİYORUZ

 

“Toplumsal yaşamda, toplumsak cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadınların toplumsal yaşama katılımlarında daha eşitlikçi olunması, tüm dünyada farklı boyutlarda yaşanmaktadır. Kadınların dünyada yaşadığı sorunlar öncelikle eşitsizlik sorunudur. Sürdürülebilir kalkınma ve insan hakları açısından; kadınların insan hakları açısından da bir insanlık sorunudur. Kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi CEDAW Sözleşmesinde de belirtildiği gibi gerekmektedir. Aile içi şiddet durdurulması, kadının ekonomik bağımsızlığını kazanması, toplumsal yaşama daha aktif katılımı sağlanmalıdır.”

“Kadınlar için alınan her türlü önlem ve onlara tanınacak her türlü fırsat toplumun kalkınmasına yardımcı olacaktır. Çünkü kadınlara sunulan her türlü hizmet aileye ve çocuğa yansıyacaktır. Bizler Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak; toplumsal bilincin bu anlamda yükselmesi adına yapılan tüm çalışmalarda varız ve destekliyoruz. Tüm kadınlarımızın eşitlik ve hak arayışlarının somutlandığı 8 Martların bundan böyle bayram tadına geçmesini diliyorum” dedi.

 

Törende Çanakkale Barosu Kadın Meclisi adına AvGüneş Pehlivan’da kısa bir konuşma yaparak ülkemizde yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarının artışına değindi. Törende ayrıca Emekçi kadınları temsilen Çanakkale Belediyesinde çalışan kadınlara çiçek takdimi gerçekleştirildi. Törenin ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın büstüne karanfil bırakıldı.

 




Bu haber 2867 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI