thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Ak Parti'de Derin Güçler Savaşı!

Tarih: 26-11-2018 06:39:27 Güncelleme: 26-11-2018 07:40:27 + -


AK Parti cumartesi günü açıklayacağını belirttiği Çanakkale Belediye Başkan Adayını, Genel Merkezde esen sert rüzgarlardan dolayı açıklayamadı. Son karar; bir kez daha anket yapılması oldu.


Ak Parti'de Derin Güçler Savaşı!

GENEL MERKEZDE RÜZGÂRLAR TERS ESİYOR

Yer Ankara. Ak Parti Gene Merkezi.. İllerin Belediye Başkan Adaylarının belirleniyor. Komisyon Başkanı Recep Tayyip Erdoğan. Partinin ağır topları masada. Çanakkale dosyası ortaya koyulunca masada çıkan seslerin bir biri ile uyumu yok. Neredeyse her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Toplantıdan parti kulislerine sızan bilgilere göre; Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir "Ayhan Gider", Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin "Yeşim Karadağ", Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı "Süleyman Kamçı" , Grup Başkan Vekili Bülent Turan "Tülay Ömercioğlu" diyor. Herkesin bir gerekçesi var. Masadan karar çıkmayınca bir kez daha anket yapılması talimatı Genel Başkan Tayyip Erdoğan'dan geliyor.

ADAY OLMAYAN AYHAN GİDER İSMİ

Çanakkale'de parti kulislerinde ise konuşulanlar, Genel Merkezdeki görüş ayrılığını neredeyse doğruluyor. İlk Aday Erdener Can, Sonra Süleyman Kamçı bombası patlıyor. Ardından gelen isim Yeşim Karadağ. Karadağ ismi partiden ve kamuoyundan olumlu tepkiler alıyor. Anketler bunu söylüyor. Anketlerin diğer ismi Ayhan Gider. Aday olmamasına rağmen Ayhan Gider ismi öne çıkıyor.  Adaylık müracaatı sırasında son dakikaya kadar aday olmayacağını belirten Tülay Ömercioğlu Bülent Turan'dan gelen telefon ile adaylığını açıklıyor. Temayül yoklamasında Bülent Turan teşkilatlardan Tülay Ömercioğlu'nu desteklemelerini istiyor. Fakat Ayhan Gider ismi orada da aday olmamasına rağmen önde geliyor. Genel Merkezden sızan bilgilere göre Genel Merkezin Yaptırdığı anketlerde Ayhan Gider, Yeşim Karadağ ve Erdener Can ismi öne çıkıyor. Bir diğer ankette ise Sadece Ayhan Gider ve Yeşim Karadağ ismi yalnız kalıyor. Bir diğer durum ise Süleyman Kamçı'nın bürokrasideki tecrübesi ve diğer adaylara göre kariyerinin daha yüksek olmasından dolayı Genel Merkezden destek görüyor.

BÜLENT TURAN'IN KARADAĞ'A KARŞI HAMLESİ

Genel Merkez Çanakkale'de seçimlerin zor kazanılacağı fikri hakim. Bunun için aday çok önemli. 24 haziran seçimlerinde bayan aday Jülide İskenderoğlu ile elde edilen başarının Belediye Seçimlerinde de sonuç getireceği fikri kabul görüyor. Bunun için Genel Merkez bayan adaylar üzerinde duruyor. Siyasette Bülent Turan ile yıldızı barışmayan Yeşim Karadağ'ın tek bayan aday olması ve Genel Merkezin ismine sıcak bakması üzerine, Bülent Turan'ın karşı hamle olarak Tülay Ömercioğlu'nu çıkartması onu aday yapmak istemesi herkez tarafından doğrulanıyor.  




Bu haber 6541 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI