thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkale Nefes Alacak!

Tarih: 23-04-2018 07:01:05 Güncelleme: 23-04-2018 07:09:05 + -


25 yıllık Cennet Otopark Davası sonuçlandı. 4 ayrı mahkeme tahliye kararı verdi. Çanakkale’nin otopark sorununu çözecek proje başlıyor. Projeyi ise son yılların gözde müteahhidi Mustafa Bayar..


Çanakkale Nefes Alacak!

25 yıllık Cennet Otopark Davası sonuçlandı. 4 ayrı mahkeme tahliye kararı verdi. Çanakkale’nin otopark sorununu çözecek proje başlıyor. Projeyi ise son yılların gözde müteahhidi Mustafa Bayar

 

700 ARAÇLIK OTOPARK GELIYOR

 

Çanakkale il merkezinde yaşanan otopark sorununu büyük ölçüde çözecek olan Otopark Projesi tam 700 araç kapasiteli olacak. 5 bin 473 metrekarelik 2 parsel üzerine planlanan ki ayrı bina yapılacak. İlk binanın alt katında 20 adet iş yeri ve üst katta da 107 adet ofis olarak. Cennet Otopark olarak bilinen arazi üzerine yapılacak olan ilk binada katlı olarak planlanan ve 700 araç kapasiteli otopark inşa edilecek.

YAP - İŞLET - DEVRET MODELİYLE YAPILIYOR

 

İhaleyi kazanan Kale Bayar inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayar proje ile ilgili dayak yaptığı açıklamada; “Kale Bayar inşaat olarak Çanakkale'nin çehresini değiştirmeyi kendimize misyon edinmiş bir firmayız. Bu kapsamda Cennet Otopark olarak bilinen bölgede yapılarak olan Katlı Otopark ve İş Merkezi ihalesine katılmıştık. Yap-Devret-İşlet modeli ile yapacağımız Katlı Otopark ve İş Merkezi'ni hızla tamamlayarak Çanakkale halkının kullanımına açacağız. 700 araç kapasiteli olan Katlı otopark toplamda iş yerleri ile birlikte toplam 7 kattan oluşacak ve otopark alan 19 bin 261 metrekarelik bir alana ulaşıyor. İnşaatını üstlendiğimiz bu proje, İl merkezindeki otopark sorununu çözmeye yönelik bir projedir" dedi.

15 AY GIBI KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

 

Kale Bayar inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayar, Katlı Otopark ve İş Merkezi İnşaat çalışmalarına kısa sürede başlayacaklarını belirterek; "Yaptığımız tüm projelerde olduğu gibi Katlı Otopark ve İş Merkezi projesini de kısa sürede bitireceğiz. İhale şartnamesinde 15 ay içerisinde yapmayı taahhüt etmiştik, önümüzdeki günlerde İsmetpaşa Mahallesinde bulunan ve Cennet Otopark' olarak adlandırılan alanda inşaat çalışmalarımıza başlayacağız.

“ÇANAKKALE'NİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELERE İMZA ATIYORUZ"

 

Kale Bayar inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayar, Çanakkale'de inşaat sektörünün en deneyimli firmalarından olduklarının altını çizerek; "Yaptığımız tüm projelerde hedefimiz düşük bütçeli insanlarımızı konut sahibi yapmaktır. Bunu yaparken de vatandaşlarımıza kaliteli yaşam alanları sunmaya gayret gösteriyoruz. Yaptığımız tüm projelerle aynı zaman da Çanakkale'nin çehresini değiştirmeyi hedef alıyoruz" dedi.

ŞEHRİN ORTASİNDA YENİ BİR TİCARET MERKEZİ OLUŞACAK

 

Katlı Otopark ve İş Merkezi projesi içerisinde çok sayıda iş yeri ve ofis de yapılacak. Şehrin içerisindeki birçok iş merkezi yapıları göz önüne alındığında yapılacak olan iş merkezi de Çanakkale şehir merkezinde yeni bir ticaret merkezi olmaya da aday olacak. Kale Bayar inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayar; "Cennet Otoparkı diye adlandırılan alanda üzerinde iki blok halinde, bir tarafı katlı otoparkın olduğu yapılacak alan, diğeri de İş Merkezi olarak adlandırdığımız müstakil iş yeri ve of islerin olduğu bir proje olacak. Atatürk Caddesine cepheli iş yerlerinin bulunduğu binayı katlı otopark olarak planladık. Katlı Otopark olarak planlanan bina da 700 araçlı otopark alanının yanı sıra; alt katta 12 adet iş yeri zeminde ve 60 tane de ofis üst katlarda olacak. İş Merkezi olarak adlandırdığımız Atatürk Caddesi üzerinde kalan bina 8 bin 568 metrekare olacak. İş Merkezinde 47 tane ofis, 8 tane de iş yeri var. Her iki binada toplamda Yani toplam 2 blokta 20 tane zeminde iş yeri olacak ve 107 tane de of is olacak.100 metre karelik of isler ve dükkânlar olacak" dedi.

 

Tülay Ömercioğlu'na Rağmen AK Partili Meclis üyesi Tülay Ömercioğlu, AK Partili Belediye Başkan aday adayı Mustafa Bayer'in CHP'li Çanakkale Belediyesinden aldığı ihalelere kafayı takmıştı. Konuyu üç meclis toplantısında gündeme getirmiş, projeye muhalefet etmişti.

Kentte son yıllarda inşaat sektöründü öne çıkan Mustafa Bayer, Çanakkale Belediyesinin Cennet Otopark'ı ihalesi ve Kentsel Dönüşüm İhalesini en düşük teklifi vererek almıştı. CHP'li bir belediyeden AK Parti Belediye Başkan aday adayının ihale alması Çanakkale'de dikkat çekmişti. Tülay Ömercioğlu son üç meclis toplantısında CHP'li belediyeden aynı firmanın ihale almasını eleştirmişti. Hukuksal süreç AK Partili Ömercioğlu'nun haksız çıkarttı. Şimdi Ömercioğlu'na rağmen projenin devam etmesi için hiç bir engel kalmadı.




Bu haber 13364 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI