thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Yeni Hal Binası Açılışında Yerli Malı Vurgusu

Tarih: 18-12-2018 06:36:25 Güncelleme: 18-12-2018 07:20:25 + -


Çanakkale Belediyesinde 10 bin 672 metrekare alanda yapımı tamamlanan Yeni Hal Binasını açılış töreninde konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, vatandaşları Türk Malı ürünleri kullanması konusunda çağrıda bulundu. Toplamda 30 işyeri ve bir idare binasının bulunduğu Yeni Hal Binasında ayrıca depolama ve soğuk hava deposu bulunuyor. İlk etapta 19 işyerinde esnafların faaliyet gösterdiği Yeni Hal Binasında kalan işyerleri için ise Ocak ayı içerisinde ihale yapılacak.


Yeni Hal Binası Açılışında Yerli Malı Vurgusu

Çanakkale Belediyesinde 10 bin 672 metrekare alanda yapımı tamamlanan Yeni Hal Binasını açılış töreninde konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, vatandaşları Türk Malı ürünleri kullanması konusunda çağrıda bulundu. Toplamda 30 işyeri ve bir idare binasının bulunduğu Yeni Hal Binasında ayrıca depolama ve soğuk hava deposu bulunuyor. İlk etapta 19 işyerinde esnafların faaliyet gösterdiği Yeni Hal Binasında kalan işyerleri için ise Ocak ayı içerisinde ihale yapılacak.

 

“HAL BİNASINA ÇOK BÜYÜK İHTİYACIMIZ VARDI”

Çanakkale Belediyesi Yeni Hal Binası açılış törenine Çanakkale İl Ticaret Müdürlüğü, Siyasi Parti temsilcileri, Çanakkale Belediye Meclis üyeleri ile vatandaşların yanı sıra esnaflarda katıldılar. Çanakkale Sebze, meyve ve Tüccarlar Derneği Başkanı Ufuk Cankaya, yeni Hal Binası açılışında yaptığı konuşmada; “Çanakkale sebze ve Meyve Hali esnafı olarak fiziki koşulları yetersiz bir hal yerinde uzun yıllardır Çanakkale’ye hizmet vermeye çalışıyorduk. Koşulları çalışmaya elverişsiz olan eski Hal yerimizde birçok esnaf arkadaşımız maalesef kepenk kaldıramıyordu.

Bu yüzdende faaliyetlerini hal dışında yürütmek zorunda kalmışlardı. Bu durum kaçak ekonomiyi doğurmuş ve Çanakkale halkı sebze, meyve tüketimini kontrol edilemeyen fiyatların yüksekliği ile yapmaktaydı. Mart ayı içerisinde benim kendi işyerimin de içerisinde olduğu 6 sergi tamamen yandı. Büyük felaketi üzüntü ile yaşadık. 9 ay sonra ise bugün yeni Hal Yerinde, yeni dükkânlarımızda faaliyet göstermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan, Mart ayında yaşanan yangın felaketi sonrası durumun ciddiyeti üzerine Yeni Hal Yerinin yapılması için çalışmaların hızlandırılmasını sağlamıştır. Bugün kentimizin toptan gıda sorununun çözüm olacak Halimizin açılışını yapıyoruz. Başta Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan olmak üzere, Belediye meclis üyelerine ve tüm belediye çalışanlarımıza kendim ve esnaf arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

HAL AÇILIŞINDA YERLİ MALI VURGUSU

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise hizmete açılan Yeni Hal tesisinin açılışında yaptığı konuşmada Yerli Malı vurgusu yaptı. Gökhan; “Yeni Hal Binamızın açılışı için bugünü seçmemizin nedeni 12-18 Aralık tarihleri arasında bildiğiniz gibi Yerli Malı Haftasını kutluyoruz. Gerçekten Yeli Malı kavramı yani bizim ürünlerimizin tercih edilmesi son derece önemlidir. Kendi kendimizi korumazsak kimse bizleri korumaz. Bizler kendi varlığımızı geçmişten bugüne kadar olduğu gibi kendimiz korumak durumundayız. Bizlerde alışverişimizi yaparken; Türk Malı olup olmadığını kontrol etmeliyiz. Yabancı ürün yemesek ne olur? Şart mı ithal ürünleri tüketmek? Buna gayret göstermemiz gerektiğine inanıyor ve Yerli Malı haftası kavramını çok önemsiyorum. Hepimizin çocukluğunda vardı, inşallah bundan sonrada olmaya devam edecektir” dedi.

10 BİN 672 METREKARE ALANDA 30 İŞYERİ VE DEPOLAMA ALANLARI YER ALIYOR

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Yeni Hal Binası kompleksi hakkında yaptığı bilgilendirmede; “Çanakkale’nin ihtiyacı olan modern ve yeni bal tesisini bugün burada açmanın gururunu yaşıyoruz. Yeni bir yasal düzenleme yapılıyor; bazı hal binalarının kapatılması söz konusu. Biz bu modern tesis ile varlığını devam ettirecektir. Tesis alanı içerisinde 30 adet iş yerimiz mevcut. Bir adette idari binamız var. 30 işyerimizin 19 tanesi esnaflarımız tarafından kullanılmaya başlanmış durumdadır. Ocak ayı itibariyle de 11 adet iş yerinin ihalesini yapacağız. İşyerlerimizin birer tanede bodrumları var; düzayak giriş yerleri ve üst katta idari alanları var. 30 metrekare işyeri, 20 metrekare ise ofis alanı olarak kullanılabiliyor. Blokların arkasında ise her iş yerine ait; 36,5 metrekare depolama alanı ile soğuk hava deposunu esnaflarımızın kullanımına açmış bulunuyoruz. Tesis içerisinde ayrıca gıda güvenliği ve fiyat kontrolünün yapılabileceği idare binasına sahibiyiz. Burada toplam 6 zabıta memuru, 3 güvenlik, 6 büro personeli, temizlik görevlileri ve kantarda görevli personeller ile birlikte toplamda 30 kişi görev yapacak. Tesis toplam alanı 10 bin 672 metrekaredir, şehir içi ve şehirler arası ulaşımın kesiştiği bir noktada yer alıyor” dedi.

“ÜRETİCİ KOOPERATİFLERİNE HAL YERİNDE İŞYERİ VERECEĞİZ”

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Çanakkale Belediye Başkanlığı için tekrar aday olan Ülgür Gökhan, yeni dönemde Kooperatifçiliğe önem vereceklerinin bir kez daha altını çizerek şunları söyledi; “Bu arada 6 adet iş yerini ise üretici kooperatiflerine ayıracağız. Kooperatiflerden talep gelmemesi halinde ise onları da esnafa vereceğiz. Talep gelmemesi halinde bile en az 3 işyerini kooperatiflere ayırmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü önümüzdeki dönemde; tekrar seçilecek olursam Tarımsal Kalkınmaya, kooperatifçiliğe önem vereceğimi ifade etmiştim. Dolayısıysa bunu sağlamak zorundayız üretimin çeşitliliği ve değerlendirilmesi açısından” dedi.




Bu haber 6990 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI