thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Askerlerimiz İçinde Adalet İstiyoruz”

Tarih: 21-06-2017 13:59:33 + -


CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ’ün de katılımıyla, Manisa’da yaşanan askerlerin yedikleri yemeklerden zehirlenmeleriyle ilgili Milli Savunma Komisyonu üyesi CHP Milletvekilleri ile birlikte TBMM’de basın açıklaması düzenlendi.


“Askerlerimiz İçinde Adalet İstiyoruz”

Daha önce de Manisa'da meydana gelen zehirlenme vakalarına karşın bir önlem alınamaması ve CHP grubunun verdiği araştırma önergesinin reddetmesi üzerine yeni bir zehirlenme vakasının yaşanması üzerine tepkilerini dile getirmek için Adalet yürüyüşüne gitmeden önce yapılan basın toplantısında;

 

ASKERLERİN ZEHİRLENMESİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

 

Komisyonun CHP'li Milletvekilleri askerlerimizin zehirlenmesinin bir an önce önüne geçilmesi gerektiği bu sebeple Milli Savunma Komisyonu Başkanlığına CHP olarak önerge verildiğini, komisyonun acilen toplanarak bu konuda ivedilikle çözüm odaklı adımlar atılması gerektiğini vurgulandı.

 

Komisyon üyeleri ve Milletvekilleri, asker karavanasına zehir bulaştıran ihale anlayışını lanetlediklerini ifade ederek, zehirlenerek şehit olan er Hüsnü ÖZEL’e Allahtan rahmet, hastanelerde tedavisi süren askerlerimize acil şifalar dilediler. Ayrıca basın açıklamasında esnasında, Milletvekilleri;

 

1- Manisa’daki askeri kışlalarda 4’üncü zehirlenme vakaları yaşanmasına rağmen askeri birliklere yemek veren yüklenici firmadan son ana kadar yemek alınmaya devam edilmesinin gerekçesi nedir?

2- Manisa’da askerlerimize yemek veren Rota firması başka hangi askeri birliklere yemek vermektedir?

3- Yemeği kendisi yapan birliklerin kişi başı günlük yemek maliyeti ne kadardır? Rota firmasına kişi başı ne kadar yemek bedeli ödenmektedir?

4- Rota firması kamuda hangi ihaleleri kazanmıştır, askeri birlikler dışında yemek verdiği başka kamu kurumları hangileridir?

5- Rota firmasının veya ortaklarının daha önce başka isimlerle kurduğu şirketlerden kamu ihalelerine katılması yasaklanan şirketleri var mıdır? Varsa hangileridir?

6- Rota firmasının veya ortaklarının daha önce başka isimlerle kurduğu şirketlerin kazandığı kamu ihalelerinde zehirlenme vakası yaşanmış mıdır? Bu ihalelerden iptal edilen var mıdır?

7- Rota firması hakkında sözleşme şartlarına uymadığı için açılan bir dava var mıdır?

8- Manisa’daki vakalarda zehirlenen askerler arasında rütbeli asker var mıdır?

9- Kışlalarda erler ile rütbeli askerlere farklı yemek mi verilmektedir?

10- Yemekler askerlere verilmeden önce kontrol edilmekte midir? Kontrol ediliyorsa kontrol eden sorumlular hakkında işlem yapılmış mıdır?

11- Askeri birliklerdeki zehirlenme olaylarının Fetö’cülerin kumpası olduğu yönünde yandaş basında haberler yayınlanmaktadır? Bu iddialar konusunda somut bir bilgi veya belge var mıdır?

Sorularını yönelterek kamuoyu ve vatandaşların bilgilendirilmesini istedi.

 




Bu haber 5290 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI