thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Cankaya; "Ecevit'in Eksikliği Hissedilmektedir"

Tarih: 05-11-2014 15:48:03 + -


Demokratik Sol Parti Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Bülent Ecevit ölümünün 8.yıldönümünde Çanakkale’de törenle anıldı.


Cankaya;

Demokratik Sol Parti (DSP) Çanakkale örgütü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan tören saygı duruşu ile devam etti. Tören sonrası konuşma yapan DSP Çanakkale İl Başkanı Ufuk Cankaya, Türkiye’nin çeşitli Siyonist saldırılara uğradığını belirterek, “Bu saldırılardan korunduğumuz yıllar merhum Başkanımız Bülent Ecevit’in iktidar olduğu yıllardır. Kendisi Türk Siyasetine “Sayın” kelimesini kazandırmıştır, Ecevit’in siyasi arenadaki eksikliği hissedilmektedir. İçimizden nice Karaoğlanlar çıkmasını diliyor, kendisini rahmetle anıyoruz” dedi.

DSP Basın Sözcüsü Nigar Duvarcı tarafından yapılan açıklamada ise Ecevit’in liderlik yönleri anlatıldı. Duvarcı, Ecevit’in Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ün ortaya koyduğu ve devletin kuruluş esaslarını belirleyen değerleri içselleştirerek, emek, sermaye, sınıf ve manevi değerleri evresel boyutlarıyla da yorumladığını belirterek, “Bülent Ecevit ülkemizin özgün koşullarını dikkate alarak ve halkın ihtiyaçlarından doğan beklentisini dikkate alarak DSP’yi kurdu” dedi. “Çokça üretim, hakça paylaşım” Ecevit’in çokça üretim, hakça paylaşım ilkesi ile yol aldığını, inançlara saygılı, laiklik kavramı ile toplumsal başarının portresini çizen bir lider olduğunu belirten Duvarcı, “Bülent Ecevit bölge merkezli dış politika ile Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” ilkesini ön planda tutan politikaların kuramcısıdır” dedi.

Duvarcı açıklamasının devamında, “Bülent Ecevit ileri yaşına ve rahatsızlığına rağmen Danıştay baskınında katledilen bir hukukçunun cenazesine, hukuka ve demokrasiye sahip çıkılmasının bir yurttaşlık görevi olduğunu göstermek için yaşamını bile tehlikeye atarak katılma iradesinde bir lider, ödünsüz demokrasi kahramanı, kararlı siyaset adamı, duygusal bir şairdi. Fikirleriyle, söylemleriyle, geçmişte devlet görevinde haktan ve halktan yana duruşuyla hepimize ve tüm halkımıza örnektir. Yaşam biçimi ve idealleri bizim de örnek aldığımız en önemli değerlerdir. Kurduğu parti bizler var oldukça, bizden sonraki nesillere güçlendirerek, elden ele büyüyerek geliştirecek ve yeniden iktidar olacaktır. Ölümünün 8.yılında Bülent Ecevit’i rahmetle ve saygıyla anıyoruz” dedi.




Bu haber 2894 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI