thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Niyazi Önen “Tesislerimizi Şehir Dışına Taşıyacağız”

Tarih: 06-08-2018 07:35:38 Güncelleme: 06-08-2018 07:42:38 + -


Haftaiçi basın mensupları ile bir araya gelen Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen Kepez belde sınırları içerisinde bulunan fabrikaları şehir dışına taşıyacaklarını açıkladı. Boşalan arazilerin yerine ise konut projesi yapılacağını açıkladı. Tesislerin şehir dışına çıkartılmasının maliyetli olacağın belirten Niyazi Önen; “bugün faizler aşırı yüksek. Cumhurbaşkanımıza katılıyorum, faizlerin düşürülmesi gerekiyor. Bu şartlarda yeni yatırım yapmak çok zor” dedi.


Niyazi Önen “Tesislerimizi Şehir Dışına Taşıyacağız”

Haftaiçi basın mensupları ile bir araya gelen Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen Kepez belde sınırları içerisinde bulunan fabrikaları şehir dışına taşıyacaklarını açıkladı. Boşalan arazilerin yerine ise konut projesi yapılacağını açıkladı. Tesislerin şehir dışına çıkartılmasının maliyetli olacağın belirten Niyazi Önen; “bugün faizler aşırı yüksek. Cumhurbaşkanımıza katılıyorum, faizlerin düşürülmesi gerekiyor. Bu şartlarda yeni yatırım yapmak çok zor” dedi.

 

Genç nesil ve genç işadamlarını çok aktif ve başarılı bulduğunu belirten Niyazi Önen, “Son ticaret ve sanayi Odası seçimlerinde genç işadamlarını gördük. Ben seçilen ÇTSO Meclisi ve yönetim kurulunu tebrik ediyor ve olumlu buluyorum. Çanakkaleli bir işadamının ticaret ve sanayi odasının başkanı olması çok doğru. İşi ne olursa ne olursa. Bundan önceki doğru muydu derseniz hayır yanlıştı. Bunu defalarca söyledim.

 

“PROFESYONEL YÖNETİCİLERDEN ODA BAŞKANI OLMAZ”

 

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminde ve meclisinde gençlerin ağırlıkta olmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Niyazi Önen, Ticaret ve Sanayi odası başkanlarının profesyonel yönetici olmasının yanlış olduğunu,  işadamı olması gerektiğinin altını çizdi. Önen; “Profesyonel yöneticiden oda başkanı olmaz. Neredeler gelip gidiyorlar. Ticaret ve Sanayi odasının başkanının bir işadamı olması lazım. Bu bir gazete sahibi de olabilir, turizmci, girişimci olması gerekir. Ayrıca; iş faaliyetlerinin de bu bölgede devamlı olması lazımdır. Profesyonel yöneticiler geliyor, x şirketinin profesyonel yöneticisi geliyor burada belirli bir süre durup gidiyorlar. Onların amacı nedir biliyor musunuz? Projedir bunlar. Temsil ettikleri şirketlerin siyasetçi ve bürokratlarla ilişkilerini kurmak bulundukları makam sayesinde, şirketlerin bir takım problemlerinin aşılmasını sağlamaktır. Bu doğru mu derseniz; onlar açısından doğrudur. Ama Çanakkale açısından ÇTSO açısından bakıyorum; hiç iyi değil. yeni bir jenerasyon geldi. Meclis yaş ortalaması düştü. Gençlerin yönetimde olması çok olumlu ve önemlidir.

“KOLTUKTAN KALKMAYI BİLMİYORUZ; BU BİZİM EN BÜYÜK HATAMIZ”

 

Özeleştiride de bulunan Niyazi Önen; genç nesil ve genç işadamlarını çok aktif ve başarılı bulduğunu belirten Niyazi Önen, siyasette de sporda da iş dünyasında en büyük sorunun bir kez koltuğa oturan insanın koltuğu bir daha bırakmaması olarak açıkladı. Önen; “Bizler geçmişte çok yanlış yaptık. Bir koltuğa oturunca o koltuktan uzun yıllar boyunca kalkmamak çok büyük bir yanlıştır. Özellikle bu tür STK’larda başkanların koltuktan kolay kolay kalkmadıklarını görüyoruz. Artık bu durum yasalarla da düzenlenmeye başlandı. Belirli bir süre sonra insanlarda heyecan bitiyor, yapacaklarını yaptıktan sonra bir şey yapmamaya başlıyorlar. Spor kulübü başkanlıklarında da böyledir bu durum. Benim bunca yıl sonra bir kulüp başkanı olarak ne heyecanım olabilir, tecrübem olur. Heyecan artık gençlerdedir, tecrübelerimizle onlara destek olmalıyız. Genç jenerasyonun Çanakkale’ye büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Yeni nesil geliyor; onlar çok iyi şeyler yapacaklardır” dedi.

 

“BOŞALAN ALANI KONUT YAPACAĞIZ”

 

Çanakkale Dardanel fabrikasının artık şehir içinde kaldığına dikkat çeken Niyazi Önen, gelecek yıllarda buradaki alandan taşınacaklarını ve boşalacak arazilere de konut projelerinin yapılacağını açıkladı. Önen konuyla ilgili olarak; “Şu anki fabrikamız artık şehir içinde kaldı. 40 yıl önce biz bu tesisi kurduğumuzda etrafımız da hiçbir yapı yokken bugün çevremiz mesken ve konutlarla dolu.  Arazimizin ortasından İzmir-Çanakkale karayolu geçmektedir. Yolun üst tarafında kalan arazimiz için Çetinkaya İnşaat ile bir anlaşma yaptık. Orayı büyük ölçüde boşalttık, kısa bir süre sonra burada konut inşasına başlanacak. değerlendireceğiz. Hem şalttık, kısa bir süre sonra burada konut inşasına başlanacak. Mevcut fabrikamızın olduğu alanda da imar planına göre için ise önce OSB’lere taşınmamız gerekiyor. Devletin de destek olması gerekir; 8-10 yıl ucuz faizli kredi desteği sağlaması lazım. Şu an öyle bir imkân maalesef yok. Ama şu an bürokrasi ile büyük sorun yaşıyoruz. Çanakkale OSB yönetimi yer için fahiş fiyatlar istiyor. 4-5 milyon TL isteyen OSB yönetimi bizim gibi sanayicileri, yatırımcıları daha baştan öldürmek istiyor. Biz daha da büyümek, daha çok istihdam yaratmak istiyoruz ama olmuyor. Bugün faizler aşırı derece de yüksektir. Bugün paranızı bankaya faize yatırsanız yüzde 19 gelir elde edersiniz. Yatırımcı olarak biz bankadan kredi istediğimizde ise banka kar payını da ekleyerek bizlerden yüzde 30 faiz alıyor. Bu böyle gitmez faizlerin düşürülmesi gerekiyor” dedi.




Bu haber 12322 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI