thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Ülgür Gökhan’dan Yanıt Gecikmedi..

Tarih: 05-10-2017 13:40:11 + -


AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu ve AK Partili Meclis üyelerinin basın açıklamasının ardından Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da yazılı açıklamada bulundu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yayınladığı basın açıklamasında; “Yaygara çıkararak mağduriyet yaratmak, konuyu asıl merkezinden uzaklaştırmak konusunda mahir olan arkadaşlar, Çanakkale halkının oylarıyla bir bir seçilerek geldikleri meclisi terk ederek, asıl saygısızlığı yapmışlardır” dedi.


Ülgür Gökhan’dan Yanıt Gecikmedi..

CHP Delege Seçimlerinde yaşanan olayların Belediye Meclis gündemine gelmesi ve sonrasında yaşanan tartışmalar neticesinde AK Partili Meclis üyeleri toplantıyı terk etmişlerdi. AK Parti Grubu adına bugün basın açıklaması düzenleyen Tülay Ömercioğlu bugünkü ikinci oturuma katılmayacaklarını ifade etti. Çanakkale belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da yaşananlar nedeniyle bir basın açıklamasında bulundu.

 

“İZİN VEREMEYECEĞİMİ ÖNCE RİCA EDEREK DEFALARCA İFADE ETTİM.. ANCAK..”

 

Meclis toplantısında yaşananları anlatan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “4 Ekim 2017 Çarşamba günkü Ekim Ayı Belediye Meclis Toplantımız normal seyrinde başlamış devam ederken, maalesef Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Tülay Ömercioğlu’nun genel değerlendirmelerinin ardından, Cumhuriyet Halk Partisinde devam eden delege seçimleri süreciyle ilgili konuşmaya hazırlandığı ilk anda kendisine, bu konunun asla Belediye Meclisinin konusu olmadığını, bu konu ile ilgili sonsuz eleştiri hakkına sahip olduklarını, kendi parti merkezlerinde eleştirilerini kamuoyu ile paylaşabileceklerini ama Belediye Meclisi çatısı altında buna izin veremeyeceğimi önce rica ederek, defalarca ifade ettim” dedi.

 

“ASIL SAYGISIZLIĞI MECLİSİ TERK EDEREK YAPMIŞLARDIR”

 

Tülay Ömercioğlu’nun tüm uyarılarına rağmen ısrarla konunun meclis gündemine taşınmasını “Aldığı talimatın heyecanı” olarak nitelendiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Ancak kendisinin ısrarlı ve bu konuyu mutlaka meclis gündemine taşıması talimatının heyecanıyla, benim de ısrarla bu konuyu Çanakkale halkının meclisini kullanarak gündeme getirmesine izin vermeyeceğimi ifade etmeme rağmen, sabrımı taşırmak üzere grupça üstlendikleri rollerini başarıyla sergilemişlerdir. Yaygara çıkararak mağduriyet yaratmak, konuyu asıl merkezinden uzaklaştırmak konusunda mahir olan arkadaşlar, Çanakkale halkının oylarıyla bir bir seçilerek geldikleri meclisi terk ederek, asıl saygısızlığı yapmışlardır” dedi.

 

“MECLİSTE İSTENMEYEN GÖRÜNTÜLER YAŞANMASINA MÜSAADE EDEMEZDİM”

 

AK parti Grubunun CHP Delege seçimleri için kullanacağı ifadeler sonrasında CHP grubunun tepki gösterebileceğini dolayısıyla mecliste istenmeyen görüntülerin yaşanma olasılığı karşısında izin vermediğini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Çanakkale halkı benim kadına, çocuğa, yaşlıya, gence sevgimi, saygımı, nezaketimi gayet iyi bilir. Ben kadına saygının en yüksek perdeden yaşandığı bir ailede doğdum ve tüm yaşantımı da böyle sürmekteyim. Belediye Meclisinde Adalet ve Kalkınma Partili iki kadın üyenin sürekli tahrik edici, ısrarcı, imalı sözleri sadece dün yaşanan meclis toplantısında değil, pek çok toplantıda yaşanmaktadır. Onların partimde yaşanan delege seçimi süreci hakkında ki ısrarlı söylemlerine karşılık, CHP’li üyelerin de kendi aidiyetlerini savunmak için yapabilecekleri girişimler mecliste arzu edilmeyen görüntülere sebep olabilirdi, oluşması muhtemel bu tabloyu görüp gerekli önlemleri almak, söz almadan konuşanları uyarmak da meclis başkanı olarak görevimdir. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla” ifadelerine yer verdi.




Bu haber 11516 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI