thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



CHP’de İç Savaş

Tarih: 02-10-2017 05:39:41 Güncelleme: 02-10-2017 07:37:41 + -


AK Partinin yapamadığını CHP kendi kendine yapıyor….Mavi Liste ve Beyaz liste birbirine girdi. İddialar ve görüntüler havada uçuşuyor. Taraflar mahkemeye başvurdu. Kördüğümü Genel Merkez çözecek.


CHP’de İç Savaş

AK Partinin yapamadığını CHP kendi kendine yapıyor….Mavi Liste ve Beyaz liste birbirine girdi. İddialar ve görüntüler havada uçuşuyor. Taraflar mahkemeye başvurdu. Kördüğümü Genel Merkez çözecek.

 

CHP 15 gün önce dele seçimlerine başladı. İki liste yarışa girdi. Mavi Liste ve Beyaz liste… Esenler, İsmetpaşa, Fevşipaşa , Kemalpaşa, Namıkkemal mahallelerinde seçimleri mavi liste göğüsledi. Ardından, İsmetpaşa mahallesindeki seçimlere hile, rüşvet , tehdit karıştığı iddiaları ile Önce yapılmayan Cevatpaşa ve Barbaros Mahallesi ardından yapılan İsmetpaşa mahallesi seçimleri merkez ilçe yönetiminin başvurusu ile il disiplin kurulu tarafından iptal edildi.

 

Ardından iki tarafta sessizliğe büründü. İddialarla ilgili il yönetim kurulu başkanı Nejat Önder’in Genel Merkez Yönetim Kuruluna başvurduğu öğrenildi.  Diğer yandan kazanırken seçimlerin iptal edilmesinin hukuksuz olduğunu belirten mavi liste savunucuları da Genel merkez Yönetim kuruluna başvurduğu öğrenildi. Sessizlik ise Perşembe akşamı saat 22.30 sularında, Çanakkale Hedef Gazetesinin internet sitesinin facebook adresinden yayınlanan görüntüler ile bozuldu.

 

BİR GECE ANSIZIN GELEN KAMERA GÖRÜNTÜLERİ

Görüntülerde beyaz liste taraftarı olduğu ileri sürülen, Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi Adem Sırlan’ın 3 kez cebinden çıkarttığı zarfı oy sandığına attığı gözlendi. Görüntülerde Adem Sırlan’ın bir odadan çıktığı, İl Başkanı Nejat Önder ile yan yana durduğu ve sonrasında sandığa cebinden çıkardığı zarfları bıraktığı gözleniyor. Bu görüntüler sanal alemde kıyametleri koparttı. Partililer büyük tepki gösterdi.

ÜÇ İSTİFA

CHP Çanakkale’de Mahalle delege seçimleri sırasında yaşanan olaylar dolayısıyla sosyal medyada yayınlanan görüntülerin ardından sağduyulu isimler merkez ilçe yönetiminden istifa etti. Ali Rıza Berkit, Emir Aktaş, Aydın Karasaç notere giderek istifa etti. İstifaların arkası bekleniyor. Görüntülerin yayınladığı gecenin ertesi günü, önce sandıklara usulsüz oy atan merkez ilçe yönetim kurulu üyesi Adem Sırlan’ın basın toplantısı yapacağı açıklandı. 30 dk sonra toplantı iptal edildi. Bu kez il başkanı Nejat Önder’in basın toplantısı yapacağı duyuruldu.

 

İl Başkanı Nejat Önder yaptığı açıklamalarda; “Sanal âlemde yayınlanan bir görüntü söz konusu, seçimlere hile karıştırılması, Âdem Sırlan arkadaşımızın böyle bir şey yapıyor olması ile benimle ilişkilendirilmesi istenen görüntüler. Şunun bilinmesini benim asla ve asla böyle bir şeyi görmüşlüğüm var ne de katkı vermişliğim söz konusu değildir. 40 yıldan bu yana siyaset içerisindeyim ilk kez; adalet kavramının yer aldığı, vicdanların rafa kaldırıldığı, garabetlerle dolu bir seçim süreci içerisindeyim. Her türlü iftira, yalanlarla dolu bir seçim kampanyası karşısında büyük bir kurgunun mağduru olarak sizlerle beraberim. Bu süreçte farkına vardığımızı bu yapılanmanın varlığı oyun ve iftiralarla toplumu nasıl yönlendirmek istediğini ve amaçların belirgin bir şekilde görüyoruz.

 

“40 YILDIR İLK KEZ VİCDANLARIN RAFA KALKTIĞI YALAN DOLU BİR SEÇİM GÖRÜYORUM”

 

Görüntülerle hiçbir ilgisi olmamasına rağmen kendisinin iliştirilmek istenmesi, bu şekilde de CHP’ye zarar verildiğini açıklayan İl Başkanı Nejat Önder; “Beş kuruş etmeyecek bir sayfa yazı ile şahsımı ve partimi karalama kampanyasında olan bu yapılanma için ilk önce Allah’a sığınıyorum, sonrada söz konusu yayını yapan basın kuruluşu ile ilgili hukuki sürecimi başlattım. Bu şehirde hak hukuk adalet diyerek atan binlerce kalbi taşıyan cesur yürekli insanların olduğunu biliyorum. Hesapsız ve tarafsız bir sevda ile bağlı olduğum partime leke sürülmesi kişisel olarak yaşadığım sıkıntılardan daha önemlidir. Tüm bu olumsuz süreçlere rağmen ilke edindiğim ilke ve dürüstlükle hedeflerimden ben vazgeçiremezler. Koparılmak istendiğim hesapsız sevdiğim partimin hak ettiği yerlere gelmesi için azimle mücadele edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“RÜŞVET, TEHDİT VAR.. SEÇİMLER İPTAL EDİLDİ İFFETİMİZE, NAMUSUMUZA SÖVDÜLER”

 

Görüntülerin kurgu olduğunu belirten İl Başkanı Nejat Önder; “Burada yaşanan bir kurgu olayıdır. Seçimler de elbette birileri aday olacaktır, birileri de taraf olacaktır. Bu bizim tüzüğümüzün de en temel ilkesidir. Buraya kadar bir sorun yok. Sanal alemde özellikle mahalle seçimlerinin iptalinden sonra iffetimize küfürler edildi. Adilik ile suçlayanlara karşı yutkunduk, ama bu siyasi ahlaktan yoksun insanların CHP’li olmadığını biliyorum. İptal edilen seçimlerden günümüze kadar elimde çok köklü bilgi ve görüntüler olmasına rağmen köklü siyasi terbiyemden dolayı iffetimize küfür edenlere de katlandım. Adiler diyerek bizlere seslenenlere de katlandım ama bu saat itibariyle artık katlanmayacağım” dedi.

 

“ELİMDEKİ BELGELERDEN YOLA ÇIKACAK OLURSAK; DİSİPLİNDEN ÖTE..”

 

İl Başkanı Nejat Önder, Mahalle Delege seçimlerinde bir grubun seçimde oy kullanacak kişilere baskı yapılırken, rüşvet verilirken, şantaj yapıldığına dair görüntü, belge olduğunu belirterek; “İsmetpaşa Mahallesi seçimlerinde görüntülerde yer alan arkadaşımız ile ilgili görüntüler mevcut. Önümüzdeki hafta içerisinde bu kişi ile ilgili merkez ilçe yönetimimiz gereğini yapacaktır. Ama benim elimdeki belgelerden yola çıkacak olursak hukuki süreçleri başlatacağım. Bu partide nasıl önce insan diyorsak hayatın bütün alanında da herkes ahlaklı olacak. Öyle çamur at izi kalsın taktiği yok” dedi.

 

“KİMLER PARA VERİYOR? KİMLER TEHDİT, ŞANTAJ YAPIYOR GÖRECEKSİNİZ”

 

Mahalle delege seçimlerinde oy ulanacak insanlara baskı kurmak amacıyla seçimlerin yapılacağı alanlara gizli kameralar kurulduğunu ve bu kameralarla insanların attıkları oyların takip edildiğini iddia eden İl Başkanı Nejat Önder; “1977 yılından bu yana ilk defa siyaset yapıyorum. TV Programı vardı Biri Bizi Gözetliyor adında hatırlarsanız. Seçimlerde Karşı grup dediğimiz arkadaşlar kimin hangi sandığa hangi oyu attığını belgeleyen belgeler bende var. Zaten bu seçimler başlamadan önce kamuoyumuzda Milletvekilimiz ile YDK üyemiz, Genel Merkezden yetki almışlar onun için “Her şey mubah anlayışıyla paraysa para, tehditse tehdit, işse iş bu seçimleri alacağız” cümlelerini kurarak bu seçimlere başladık. Şimdi yaşadığımız süreçte bendeki belgelere göre; hani onların görüntülerinde Nejat Önder’i ilişkilendirme görüntüleri gibi değil arkadaşlar. Kimler tehdit ediyor? Hangi belediye başkan yardımcısı işin içinde? Hangi meclis üyesi bu işe iştirak ediyor? Hangi belediye memuru bunlara katkı veriyor hepsini paylaşacağım.”

“SOSYAL MEDYA VERMEM HUKUK YOLUYLA HAKKIMI ARARIM”

 

Hukuki tüm yolları arayacağını açıklayan Nejat Önder, karşı grup olarak isimlendirdiği kişilere ait elindeki bilgi ve görüntüleri hafta içerisinde basın mensupları aracılığı ile kamuoyuna açıklayacağınu söyledi;  “Ben bunlar gibi sosyal medyada yapmam bugünkü gibi gider hukuka başvurdum. Benim elimde böyle görüntüler var; davacıyım. Gazeteden davacıyım, maddi manevi davamı açtım. Partime ses vermemek adına sustum ama artık susmam. Bize alçaklar, adiler diye saldıranların karşısında sustum; peki bendeki sağlıklı belgeleri bilmiyorsunuz yarın bunları açıkladığımda siz bu partinin neresinde olacaksınız? Onun için partimize zarar vermeme adına sustum ama artık susmayacağım. Elimdeki tüm bilgi ve görüntüleri kamuoyuna sizler aracılığı ile paylaşacağım. Göreceksiniz bu gece o kaseti ulusal basına sızdıracaklar. Bu arkadaşımızın yaptığını onaylamıyorum; bu anlayışa partimizde yer yok ama benimle ilişkilendirilmesine anlam veremiyorum.”

 

“HANGİ ARKADAŞIMIZIN HANGİ OYU VERDİĞİNİ İZLEYECEK MEKANİZMA KURMUŞLAR”

 

1977 yılından bu yana siyaset yaparak, durmadan çalışarak CHP İl Başkanlığına seçildiğini belirten Nejat Önder, gizli kamera mekanizmalarıyla oy kullananların izlediğini iddia etti. Nejat Önder; “Ben tırnaklarımla kazıyarak bu koltuğa geldim, ayak oyunlarıyla gelmedim. Ekibimde ayak oyunları yaparak gelmediler. Bu arkadaşlara da tavsiyem; çok çalışacaklar. Bir yerlere sırtlarını dayamayacaklar, birilerini tehdit etmeden, para pul teklif etmeden gelecekler. Sandığa giren her arkadaşımızı izleyecek mekanizma kurulmuş sandık bölgelerimizde. Bunların bilgi ve belgeleri elimizdeyken seçim iptal ediyoruz; birisi iffetimize küfrediyor, birileri alçaklar diyor. Artık yetti”

KARŞI GRUBU İSİM İSİM SAYDI

 

Kendilerine hakaret eden grubun içerisindeki isim isim sayan İl Başkanı Nejat Önder; “Bu grubun içerisinde belediye başkanı da var. Bu grupta Milletvekili Muharrem Erkek var, Rebiye hanım var. Memurlar var, Serdar Soydan ve eski il başkanı da var. Biz hukuk diyoruz ama bu arkadaşlar; İsmetpaşa mahallesinde yaşanan olayın görüntülerini dolaştırmadıkları yer bırakmamışlar. Dün akşam İntepe ve Kumkale delege seçimleri var. Seçimde oy kullanacak olan arkadaşlara o bantı izletiyorlar. Bu ne kadar CHP’liliktir sizlere soruyorum. Ben il başkanıyım bu görüntüleri bana getirmedi bu arkadaşlar. Başkasından izliyorum; sosyal medyada izledim. Burası bedava bir koltuk değil, kirli koltuk hiç değil. öyle ayak oyunları ile alacaklarını sanıyorlarsa aldanıyorlar. Elimdeki belgeler ile ilgili genel merkeze götürdüm. Genel Başkanıma “Seçimde adalet istiyorum” dedim. Başvurum genel merkezde var yanıt bekliyoruz” dedi.

 

“BU KOLTUĞU KİRLETEREK OTURAMAZSINIZ. BEN TERTEMİZ OTURDUM, TERTEMİZ BIRAKIRIM”

 

Bundan sonraki süreç ile ilgili soruya yanıt veren İl Başkanı Nejat Önder; “Bundan sonraki süreç devam edecek. Adaletli olsun istiyoruz, ayak oyunları olmasın istiyoruz. Adaletin olmadığı yerde devletler çöker. Adalet olmadığı zaman Çanakkale İl Örgütü çöker. Belki siz il başkanı olabilirsiniz ama 2019’a kadar burada oturamazsınız. Ben gücüm, gücü size karşı kullanırım paraysa para veririm, belediye de çalışanları tehdit ederim, Ahmet’in çocuğunu işe alırım gibi oturulacak koltuklar değildir burası. Birileri size müsaade etmez oturamazsınız. Kirleterek bu koltuğu oturamazsanız. Ben tertemiz oturdum, tertemiz bırakırım. Beni ilişkilendiriyorlar; ee biz bir şey paylaşmadık, onlar ahlaklı biz ahlaksızız öyle mi? Onlar öne çıkıyorlar şimdi. Bütün bu yapılanma ne kadar başarılı olabilir? Biz bütün ülkede adalet isteyen bir partiyiz. Çanakkale’de adalet kurultayı yapılmış partinin il başkanı olarak Adalet istiyor olmaktan son derece üzüntülüyüm” dedi.

 

HİLELİ OY KULLANILDIĞINI GÖRMEDİM.. İLK YAYINLANAN KASETTE DE BEN YOKUM!

 

Söz konusu görüntülerde hileli oy kullanıldığı, kendisinin fark edip etmediği ile ilgili soruya İl Başkanı Nejat Önder; “Görmedim, orada ben hızlı hareket ediyorum dikkat edilirse; arkadaş ise gayet sakin hareket ediyor. İlk yayınlanan kasette zaten ben yokum. Sadece Adem arkadaşımız var. Saat 22.00’da yayınlanan ikini görüntülerde görünüyorum. Biraz da mantıklı olmak lazım; kameraların orada olduğu bir ortam orası. Ben bir il başkanı olarak Ankara’nın gözlemcisinin olduğu bir yerde namusuma şerefime leke sürdürür müyüm? Sosyal medyaya düşmüş görüntüler, bende bir arkadaşın uyarısı ile gördüm izledim görüntüleri. İnsanlar namusları şerefleri için yaşarlar, namusum şerefim için mücadele ediyorum” dedi.

 

KAMERALARI ÇEKENLERİ, YAYINLATANLARI, GÖRÜNTÜLERDEKİ SESLERİN SAHİPLERİNİ BİLİYORUM!

 

Hukuki sürecin artık başladığını belirten Nejat Önder; “Görüntüleri izlememizin akabinde bu sabah hukuki süreci başlatmış bulunuyoruz. O görüntüleri alanları, yayınlayan medya mensubuna verenleri, görüntüleri kayıt ederken konuşanları isim isim tek tek biliyorum. Biz biliyoruz ama hukuken tespit edilmesi için bu adımları da attık. O görüntülerin alınma anıda kameralarda var ve o kamera görüntülerin hepsine şu an el konuldu. Genel Merkezde önümü kesmek için uyduruk bir kamera görüntüsü bunlar ama bunlarla benim önümü kesemezler. Onlarında ellerinde benimle ilgili görüntüleri var; dökülmelerini bekliyorum. Benim elimde ama şantaj, tehdit, rüşvet görüntüleri var. Kimler kimleri tehdit etmiş, rüşvet dağıtan kişiler, onların arasında mahalle muhtarı bile var. İş adamı var. Disiplin soruşturması dışında hukuki olarak suç duyurusunda bulunacağım. Bu saat itibariyle ben bu il başkanlığı koltuğunu nasıl korurum değil; bu kirletilen koltuğu nasıl temizlerim davranışı içerisinde olacağım” dedi.




Bu haber 7078 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI