thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Kadın Cinayetlerini Lanetliyoruz”

Tarih: 21-11-2018 07:39:59 + -


Çanakkale’de dün sabah meydana gelen korkunç cinayet, son günlerde Çanakkale’de artan şiddet olaylarına gözleri çevirdi. İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, yaşanan korkunç olay sonrasında yaptığı açıklamada, kadına ve çocuklara yönelik şiddeti lanetlerken; bireysel silahlanma hızındaki artışa dikkat çekti.


“Kadın Cinayetlerini Lanetliyoruz”

Çanakkale’de dün sabah meydana gelen korkunç cinayet, son günlerde Çanakkale’de artan şiddet olaylarına gözleri çevirdi. İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, yaşanan korkunç olay sonrasında yaptığı açıklamada, kadına ve çocuklara yönelik şiddeti lanetlerken; bireysel silahlanma hızındaki artışa dikkat çekti.

 

Yaşanan korkunç cinayet olayı sonrasında açıklamada bulunan İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, “Salı günü güzide şehrimizde sabah işine giderken, otobüs durağında herkesin gözü önünde, boşanma sürecinde olan kocasının silahından çıkan kahpe kurşunla hayatını kaybeden kardeşimizin yardım edin feryatları kulağımızda çınlamaktadır. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Allah geride bırakmak zorunda olduklarına, özellikle çocuklarına sabır versin. Millet olarak, Dünya Çocuk Hakları Gününde yetim kalan çocuklarına çok daha fazla üzüldük” ifadelerini kullandı.

 

KADIN CİNAYETLER ARTIYOR

İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, son yıllarda artan kadına şiddet olaylarına dikkat çekerek; “Türkiye’de kadın cinayetleri her geçen gün artıyor. Son yedi yılda 2000’e yakın kadınımız cinayete kurban gitmiştir. Neredeyse her gün bir kadınımız, annemiz, kardeşimiz cinayete kurban gidiyor. İYİ Parti olarak son yıllarda artan kadın cinayetlerinin temelinde eğitim yetersizliğinin yattığına inanıyoruz. Türkiye’de yasal olmayan hemen her türlü eylemin temelinde birinci derecede eğitim eksikliği yatmaktadır. Sürekli değiştirilen eğitim sistemleri, insan hakları, ahlak, saygı, hoşgörü gibi insanın temel niteliklerinin zayıflamasına neden olmaktadır” dedi.

 

BİREYSEL SİLAHLANMA DEHŞET VERİCİ DÜZEYDEDİR

Türkiye’de bireysel silahlanmanın endişe verici boyutlara ulaştığına dikkat çeken İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar; “Türkiye’de bireysel silahlanma çığ gibi büyümektedir. Tabanca ve benzeri ateşli silahları aratmayan otomatik pompalı av tüfekleri peynir ekmek gibi satılmaktadır. İnternetten dahi alınabilmektedir. Cinayetlerin çoğunluğu pompalı tüfeklerle işlenmektedir. Bu tür cinayet malzemelerinin satış, edinme, bulundurma salahiyetlerinin güçleştirilmesi gerekmektedir. Her önüne gelen bu silahlardan edinmemelidir” diyerek sorumluluk makamında bulunan yetkililerin gerekli önlemleri alması gerektiğinin altını çizdi.

 

ANNE EĞİTİMİNE YOĞUNLAŞILMALIDIR

İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar; “Kadın cinayetlerinin neredeyse hemen tamamının faili erkeklerdir. Annelerin yetiştirdiği bu caniler, annelerine, kız kardeşlerine, çocuklarının annelerine kıyabilmektedirler. Anne eğitimine, özellikle çocuk yetiştiriciliği noktasında yoğunlaşılması, bu canilerin sayısını azaltacaktır. İYİ Parti olarak, anne ve çocuk eğitimini birinci derecede önemsiyoruz. İyi yetişen insanların, toplumun huzuru ve refahında, kalkınmasında anahtar rolü olduğunun bilincindeyiz. Kadın cinayetlerinin önüne geçilmesinde kanunların daha caydırıcı hale getirilmesi gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.




Bu haber 2930 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI