thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Salçalık Domates 45 Kuruşa Düştü

Tarih: 13-09-2017 06:52:41 Güncelleme: 13-09-2017 07:25:41 + -


Ülke geneline adını duyuran Çanakkale domatesi bu yıl adeta dip yaptı. Kalitesiyle adından söz ettiren Çanakkale domatesinde salçalık fiyat 45 kuruş.


Salçalık Domates 45 Kuruşa Düştü

Kışlık salça yapmak için domates üreticilerine akın eden vatandaşlar, kilosu 45 kuruşa kadar domates bulabiliyor. Uygun fiyata buldukları domatesleri kasa kasa evlerinin bahçesine götüren ve hazırlıklarını yapan vatandaşlar, artık salçayı kullanacakları günleri bekliyor. Vatandaşlar bu durumdan oldukça memnun.

 

Domates hasadına yeni başlayan üretici İbrahim Eroğlu, "45 kuruşa düşen domates fiyatı üreticiyi perişan etti. Fiyatlar bu seviyede giderse yandık. İşçi ücretlerini karşılamada zorlanıyoruz. Bir işçinin yevmiyesi 60 lira. Domatesin kilosu 45 kuruş. Bunun peresesi, gübresi, sulama bedeli, nakliyesi, ilacı, bakım masrafları var. Say say bitmez. Eş dost, yardım elini uzatmasa yandık" dedi.

78 YAŞINDA İŞE GİDİYOR

Bayramiç'in Çiftlik Köyü'nde yaşayan 78 yaşındaki Necibe Özcan, ilerleyen yaşına rağmen yevmiyeye gittiğini ifade ederek, "78 yaşındayım. Bir canım var, bir de eşim. Başka hiç bir sosyal güvencem yok. Bir tarlam vardı o da ormana çıkarıldı. Eşim de ben de geçimimizi çalışarak sağlıyoruz. Bu yaşta çok fazla iş bulamasam da yakınlarıma yardıma gidiyorum. Onlar da bana karşılığında domates veriyor. Kışlık salçamı yapıyorum" diye konuştu.

 

Yıllar önce İzmir'e göç eden, Kurban Bayramı nedeniyle yakınlarını ziyaret etmek ve kışlık erzak sağlamak amacıyla köyüne geldiğini ifade eden Nihat Eroğlu ise, "Yeğenim hayvancılık ve tarım ile geçimini sağlıyor. Gel gör ki domates fiyatı 45 kuruş. İşçi bulmak zor, neredeyse imkansız gibi. Bir de 60 lira yevmiye verilince bu işin içinden nasıl çıkılır? İzmir'de domatesin kilosu 3 ila 3,5 lira arasında değişiyor. Burada ise 45 kuruş. Eşimle birlikte yeğenimin bu zor gününde ona yardım ediyoruz. Onlarda bize kışlık salça için domates veriyor" ifadelerini kullandı.




Bu haber 9523 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI