thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Akşener’i Engelleyemediler!

Tarih: 11-02-2017 13:24:24 + -


MHP’den ihraç edilen Meral Akşener’in konuşmacı olduğu Çanakkale’deki ‘Milli iradeye saygı’ toplantısının yapılacağı salona, otel yönetimi son dakika kullanıma izni vermeyince ortalık karıştı. Baskılar nedeniyle otel yönetiminin salonun elektriğini kestiği iddia edildi. Buna rağmen otele gelen Akşener, salonu dolduran vatandaşlara konuşmasını yaptı.


Akşener’i Engelleyemediler!

Meral Akşener’in Çanakkale’deki toplantısı salon kriziyle başladı. Kolin Hotel’in Megaron Salonu’nda bugün saat 14.00’de düzenlenecek toplantıya kısa süre kala otel yönetimi, salonun kullanımını iptal etti. Toplantıya gelen kalabalıklar, kararı öğrenince otel yönetimini protesto etti. Ellerinde bayrakları sallayarak ’Başbakan Akşener’ ve ’Ülkücü hareket engellenemez’ sloganları atmaya başladı. Salonun kullanımının neden iptal edildiği öğrenilemezken, Meral Akşener’i dinlemeye gelenler, cep telefonlarının ışıklarıyla salonu aydınlatmaya çalıştı. Otel girişinde önlem alan polisin, gelenleri tek tek aramadan geçirdikten sonra otele girişlerine izin verdi. Meral Akşener, elektriklerin kesildiği ve katılanların cep telefonları ışığıyla aydınlatmaya çalıştığı salona gelerek, toplantının iptal edilmeyeceğini söyledi ve konuşmasını yaptı.

TEKİRDAĞ'DAKİ MOLADA ORAN VERDİ

 

Meral Akşener, "Milli iradenin önemi’ konferansı katılmak üzere Çanakkale’ye giderken Tekirdağ’a mola verdi. Bir restoranda toplanan kalabalığa hitap eden Akşener, Anayasa referandumuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Elinde ay-yıldızlı kına dikkati çeken Meral Akşener, "Size rakam vererek söylüyorum. Yüzde 56 hayır, yüzde 37 evet gibi bir sonuç çıkıyor. Bundan dolayı özellikle Trakya’da çok büyük bir baskıyla karşılaşabilirsiniz. ’Hayır’cıları bir Başbakan terörist olmakla suçlayabiliyor ise, bu skandaldır. Bir ülkenin Başbakanına yakışmaz. Dolayısı ile her sandığa gitmek aleni bir süreç. Buna da biz ‘hayır’ diyeceğiz. Bunun için çalışmalarımızı Çanakkale’den başlatıyoruz. Çünkü Çanakkale ne yaptı? Dedi ki ‘Dur yolcu dur. Buradan geçemezsin.’ O yüzden biz de Çanakkale de dur diyeceğiz. Bu Anayasayı geçiremezsin. Milletimiz ‘hayır’ diyecek" dedi.

 

PARTİSİ OLMAYAN, PARTİSİNDEN ATILAN GARİP BİR KADINDAN KORKUYORLAR

 

Kolin Hotel’de Megaron Salonu’nda kendisini dinlemeye gelen MHP’li vatandaşlara hitap eden Meral Akşener; konferansının engellenme nedenini ise; “Partisi olmayan, partisinden atılan garip bir kadından korkuyorlar” diyerek açıkladı. Meral Akşener yaptığı konuşmada; “Ne kadar korkuyorlarmış bizden. Partisi olmayan, partisinden atılmış bir garip kadından ne kadar korkuyorlarmış. Buradan seslenmek istiyorum; ben kadın halimle korkmuyorum, siz erkek halinizle korkmaktan utanmıyor musunuz? Bugün her kanı şehit kanları ile sulanmış bu topraklardan Sayın Cumhurbaşkanı tarafından imzalanmış ve 16 Nisan’da referanduma gidecek olan Anayasa Değişikliği ile ilgili görüşlerimizi sizlerle paylaşmak ve Hayır kampanyamızı bu mübarek topraklardan, bu çılgın Türklerin arasından başlatmak için buradayım. Bu vatanın her bir karışı, bu aziz vatanın her bir vatandaşı için ölmeye geldik. Konuşmamızın teması Milli İrade idi. Milli İrade’nin önemi idi. Milli İrade 16 Nisan’da tecelli edecek. Aziz milletim sandığa gidecek bir tercihte bulunacak. Ama maalesef tarih tekerrür ediyor” dedi.

Akşener konuşmasının devamında, konferansının engellenmesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi hayatının engellenmesi ile aynı olduğunu açıklayarak; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek; “Unuttunuz mu, bu tür toplantılarda sizlere izin verilmezdi. Sayın Cumhurbaşkanı unuttunuz mu şiir okuduğunuz için hapse koyulmuştunuz. Sizin için muhtar bile olamaz demişlerdi güç sahipleri. Ama bu millet sizi önce başbakan, sonra cumhurbaşkanı yaptı. Aynı şeyleri şimdi bizlere yapılıyor” dedi.

 

"AYAĞINDAKİ PRANGALAR NEDİR?"

 

 

Konuşmasının devamında referanduma konu olan Anayasa Değişikliği ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Meral Akşener, "Sayın Cumhurbaşkanı konuşuyor. Diyor ki ayağımda prangalar var. Türkiye’yi 15 yıldır yönetiliyor. Hadi 2002, 2007 yıllarında Ahmet Necdet Sezer vardı iki başlılığı kabul ettik. Sonra Sayın Abdullah Gül cumhurbaşkanı oldu. Daha sonra kendisi cumhurbaşkanı oldu ve istediğini başbakan yaptı. Birini atadı beğenmedi, yenisini getirdi. Bu noktada şu soruyu sormak isterim. Sayın Cumhurbaşkanı, ayağındaki prangalar nedir, Kimdir ve neredendir" dedi.

 

YARIM SAAT KARANLIKTA HİTAP ETTİ

 

Meral Akşener konferansında konuşmasına yaklaşık 30 dakika kadar karanlıkta devam etti. Akşener’in konuşmasının sonlarına doğru salona elektrik tekrar verildi. Meral Akşener konferansının ardından salondan ayrılırken; kalabalıkların otel önünde ve lobisinde bekleyişleri uzun süre devam etti. Salon’un giriş ve çıkışlarında ise İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri güvenlik tedbirleri alırken; herhangi bir tatsızlık yaşanmadı.

 



HABER VİDEOSU





Bu haber 20453 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI