thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Değişim, Kararımızda Bir Şey Değiştirmedi”

Tarih: 07-11-2023 06:38:32 Güncelleme: 07-11-2023 07:20:32 + -


CHP’nin 38.Kurultay’ında Genel Başkanlığa Özgür Özel’in seçilmesi sonrasında gözler yerel seçilere çevrildi. İYİ Parti ile CHP arasında yerel seçimlerde yeniden bir ittifak yapılıp yapılmayacağı belirsizliğini korurken; ilk açıklama İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz’dan geldi. Uz ittifak olur mu sorusuna İYİ Parti’nin Genel İdare Kurulu kararını anımsattı.!


“Değişim, Kararımızda Bir Şey Değiştirmedi”

14-28 Mayıs seçimleri sonrasında dağılan Altılı Masa’nın paydaşlarından bir tanesi olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Genel İdare Kurulu toplantısı sonrasında İYİ Parti’nin 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde her il, ilçe ve beldede aday göstereceklerini açıklamıştı.

 

38’nci Kurultayını hafta sonu gerçekleştiren CHP’de Genel Başkan değişimi yaşandı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel seçildi. CHP’deki bu değişim muhalefet seçmeninde kıpırdanmalara yol açarken gözler de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere çevrildi.

 

“GENEL İDARE KURULU KARARIMIZ VAR”

Toplumda “İYİ Parti ve CHP’nin yerel seçim ittifakı olur mu” soru gündem olurken; İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz ittifak açıklamasında bulundu. Uz yaptığı açıklamada; “Kurultay seçimlerinin sonuçlarının önce CHP’ye sonra da ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulunuyorum ama bu CHP’nin bir iç meselesidir. Biz bununla ilgili olarak CHP yada herhangi bir partide yaşanacak bir değişiklik ile bir karar almış veya bir karar vermiş parti değiliz. Dolayısıyla; İYİ Parti hür ve müstakil bir siyasi partidir. Genel İdare Kurulumuz toplanarak bir karar almıştır. Genel İdare Kurulumuzun kararı Türkiye’nin 81 il, tüm ilçe ve beldelerde seçimlere tek başına girmesi ile ilgilidir” açıklamasında bulundu.

 

“İYİ PARTİ HÜR VE MÜSTAKİL BİR PARTİ OLARAK TEK BAŞINA..”

İYİ Parti’nin yerel seçimlerde her il olmak üzere tüm ilçe ve beldelerde aday çıkartacağını vurgulayan Rıdvan Uz; “Bununla ilgili olarak Afyon Kocatepe’de Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener; seçimlere tüm partilerin tek başlarına girmesi gerekliliğine vurgu yapmıştır. Çünkü ittifakların topluma bir şey kazandırmadığı, benzeşmelerin tabanı memnun etmediği, oy veren seçmenlerin hangi partiye oy verirse versin memnuniyet seviyesinin çok altta kaldığını gösteriyor. Dolayısıyla İYİ Parti hür ve müstakil bir şekilde yerel seçimlere tek başına girecektir” dedi.




Bu haber 2089 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI