thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Ayşe ve Ali Doğan’ın İsimleri Vakıfla Yaşatılacak
Tarih: 09-10-2023 06:43:10 Güncelleme: 09-10-2023 07:21:10 + -


6 Şubat depremi sonrasında Ayşe Doğan ve Ali Doğan Kültür ve Eğitim Vakfı(ADVAK)'nın kuruluş çalışmalarını hızlandırıldı.


Ayşe ve Ali Doğan’ın İsimleri Vakıfla Yaşatılacak

Doğan Kardeşlerin merhume annesi, Ayşe Doğan ve merhum babası Hacı Ali Doğan çifti Biga'nın en dikkat çeken yardımseverlerindendi. Adlarına yapılan okullar, kütüphaneler laboratuarlarda isimleri ölümsüzleşmişti. Öyle ki, Hacı Ali Doğan’ın oğullarına öğüdü “Sizden yardım isteyenleri asla kapınızdan geri çevirmeyin "olmuştu. Anne Ayşe Doğan ise hayatında hiç okula gitmemesine rağmen kız çocuklarının okuması için yardımlar yapardı.

 

Bugün adını taşıyan “Ayşe Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” Biga'da yüzlerce öğrenciye eğitim vermeye devam ediyor. Her cuma maddi olanakları sınırlı ailelere maddi ve ziyaretleri ile manevi destek olunurdu. Hayırsever çift Biga'da çok sevilirdi. Doğan ailesinde anne ve babanın temellerini attığı bu yardımseverlik artık kurumsallaşıyor. 6 kardeşin önderliğinde Doğan ailesi tarafından hayata geçirilen Ayşe Doğan ve Ali Doğan Kültür ve Eğitim Vakfı (ADVAK)'ın açılışı bugün Biga'da gerçekleşecek.

Yaptıkları yatırımlarla ve istihdama olan katkılarının yanı sıra hayırseverlikleriyle de tanınan Doğan Ailesi, aile büyükleri olan Ayşe Doğan-Ali Doğan adına kültür ve eğitim vakfı kurdular. Ayşe Doğan ve Ali Doğan Kültür ve Eğitim Vakfı (ADVAK) başta Çanakkale ve Biga olmak üzere ülke genelinde; yetenekli ve başarılı fakat maddi olanakları sınırlı gençler ve çocuklar başta olmak üzere, tüm genç ve çocukların maddi-manevi, kültürel, sanatsal, edebi, bilimsel, teknik ve sportif alanlardaki eğitimine, öğretimine ve tekamülüne katkıda bulunmayı hedefliyor.

 

Çanakkale’nin Biga ilçesinden mobilya ile başlayan ve faaliyetlerini hızla büyüten Doğan ailesi, bugün mobilya sektörünün yanı sıra enerji, inşaat ve perakende sektörleriyle birlikte ülke ekonomisine, istihdama katkı sağlarken aynı zamanda hayırseverlikleriyle de biliniyor. Birçok öğrenciye burs veren Doğan ailesi, bunun yanı sıra açtıkları okul, yurt ve kütüphane ile eğitime de katkı sunuyor.

YETENEKLİ VE BAŞARILI ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMLERİNE KATKI SUNULACAK

Doğan ailesi vakıf kurma amaçlarının bugüne kadar yapılan destekleri bir çatı altında toplamanın yanı sıra her çocuğun temel hakkı olan eğitimin desteklenmesinin, ilerleyen nesillere aktarılabilmesi ve devamlılığın sağlanabilmesi olduğunu belirtti. Anne ve babalarının adını taşıyan vakıf ile yetenekli ve başarılı fakat maddi olanakları sınırlı gençler ve çocuklar başta olmak üzere, tüm genç ve çocukların maddi-manevi, kültürel, sanatsal, edebi, bilimsel, teknik ve spor alanlardaki eğitimine, öğretimine katkıda bulunulacak. Vakıf ayrıca maddi imkânı sınırlı olan çocuklarımızın sorumluluk sahibi ve ülkesine katkıda bulunan çağdaş ve çok yönlü eğitim alan bireyler olmaları adına her türlü faaliyette bulunacak. Ayşe Doğan ve Hacı Ali Doğan’ın isimleri, binlerce çocuğun eğitimde fırsat eşitliğine sahip olabilmesi için verilecek burslarla yaşatılacak.

OKUL, LABORATUVAR, KÜTÜPHANELER KURULACAK, BURS VERİLECEK

ADVAK yönetim kurulunun, gelecek taleplerin yanı sıra ihtiyaç duyulan yerlerde okul başta olmak üzere eğitim kurumu, kütüphane, laboratuar, öğrenci yurdu yapımı da planları arasında bulunuyor. Yetenekli ve maddi olanakları sınırlı öğrencilere eğitimlerine destek olmak üzere burs verecek. Yurt içinde ve yurt dışında eğitim gören, sanat, spor ve benzeri alanlarda üstün başarı gösteren gençlere burs verirken aynı zamanda faaliyet gösterdiği sektörlerde staj imkânı sunacak.

 

BİLİM, KÜLTÜR, SANAT VE SPOR ALANLARINDA GENÇLERİN GELİŞİMİ DESTEKLENECEK

Yetenekli gençleri desteklemenin önemine vurgu yapan Doğan Ailesi, örgün eğitimin yanı sıra sosyal faaliyetler konusunda da gençlerin desteklenmesi ve imkânlar oluşturulması gerektiğini belirtti. İlerleyen dönemde tiyatro, koro, festival, yarışma gibi sosyal ve sanatsal faaliyetleri teşvik edici ve gelişim imkânı sunan çalışmalar ile gençler desteklenecek.

BABA ÖĞÜDÜ “KAPINIZA KİM GELİRSE GELSİN, ASLA GERİ ÇEVİRMEYİN”

ADVAK’ın kurulması için ailenin geçmişten gelen bir arzusu olduğunu ifade eden Şadan Doğan, babaları Hacı Ali Doğan’ın sözünü kendilerine örnek aldıklarını söyledi. Şadan Doğan; “Anne ve babamız hem yardımsever hem de eğitime büyük önem veren insanlardı. Bizlere hep; önce akrabalarınıza, eşinize dostumuza bakmamızı tavsiye ederlerdi. Babam Hacı Ali Doğan’ın bir sözü vardı; “Kapınıza kim gelirse gelsin, asla geri çevirmeyin” derdi. Bizlerde maddi imkânları sınırlı ailelere iş ve aş konusunda yardım ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

“ANNEMİZ YARDIM KONUSUNDA DAHA HASSASTI”

Doğan ailesi olarak her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olmaya önem verdiklerine dikkat çeken Şadan Doğan, ailede yardım konusunda en hassas kişinin ise Anneleri Ayşe Doğan olduğunu söyledi. Şadan Doğan; “Annem yardım konusunda daha hassastı. Her Cuma ihtiyaç sahiplerine maddi destek de bulunur hem yardımını yapar hem de ziyaret ederdi. Özellikle ihtiyaç sahibi kadınlar ve kız çocuklarına önem gösterirdi. Kız çocuklarını okutalım, meslek edindirelim, yardımcı olalım derdi. Buradan yola çıkarak da Ayşe Doğan Mesleki ve Teknik Lisesi’ni eğitime açtık.” dedi.

 

“KALICI ESERLERİMİZİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Aile bireylerinin hem kendileri adına hem de anne babalarının adına kreş, anaokulu, lise gibi çeşitli kademelerde okullar açtığına dikkat çeken Şadan Doğan; “Babamız Hacı Ali Doğan adına erkek öğrenci yurdu yaptırmıştık, annemiz Ayşe Doğan adına da Ayşe Doğan Mesleki ve Teknik Lisesi’ni eğitime açtık.” şeklinde konuştu.

“BELİRLENEN BURSİYERLERE EKİM AYI İTİBARIYLA BURS DESTEKLERİNİ VERECEĞİZ”

Ekim ayı itibarıyla öğrencilere burs desteklerinin başlanacağını açıklayan Şadan Doğan; “6 Şubat’ta yaşanan deprem tüm ülkemiz ile beraber bizleri de derinden etkiledi. Planlarımızda olan Vakıf çalışmalarımızı ise hızlandırmamızda etkili oldu. Daha fazla çocuk ve gence eğitimlerinde destek olmak, desteklerimizin devamlılığının olması adına kurduğumuz vakfımızın belirlenen bursiyerlerine ilk burs desteklerini Ekim ayında vereceğiz.” dedi.




Bu haber 2165 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI