thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



CHP’de Adamına Göre "Adalet"

Tarih: 25-10-2021 05:20:15 Güncelleme: 25-10-2021 06:03:15 + -


CHP’de işlenen iki aynı parti suçu…. Birine partiden ihraç diğerine sumen altı….


CHP’de Adamına Göre

Cengiz Ünüvar. Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar’ın eşi. Geçtiğimiz aylarda AKP’ye yakınlığı ile bilinen bir gazeteciye para karşılığı CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Eski İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Belediye Meclis üyeleri hakkında aleyhte haber yaptırmak suçlaması ile partiden ihraç edilmişti. Bu olaydan daha önce İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın da Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek hakkında, aynı gazeteciye aynı yöntem ile küçük düşürücün haber yaptırttığı parti İl Yönetim Kurulunda gündeme gelmişti. Bizzat il yönetim kurulu üyesi tarafından il başkanı ile gazetecinin Whatsapp yazışmaları ifşa edilmişti. Fakat, aynı suçu işleyen Cengiz Ünüvar partiden ihraç edilirken, İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın dosyası siyasi hesaplar nedeni ile sumen altı edildi.


Konu ilk kez Yönetim Kurulu üyesi Vural Yurdatap tarafından il Yönetim Kurulu toplantısında dile gelmişti. Elinde, tıpkı Cengiz Ünüvar’da olduğu gibi bu gazeteci ile İl Başkanı Metin Ümit Ural arasındaki WhatsApp konuşmalarının metinleri ile yönetim kurulu toplantısına gelip konuyu açan Vural Yurdatap  ve ona Tayfun Barın’ın , bazı yönetim kurulu üyelerinin üzerine yürüdüğü gündeme gelmişti. Hatta bu WhatsApp konuşmaları, kimliği belirsiz kişilerce Genel Merkeze kadar gönderildiği iddia edilmişti. Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in de elinde bulunan, İl başkanı Metin Ümit Ural’ın da yalanlamadığı belgeler bir çok partilinin eline geçmişti.  Gündeme gelen yazışmaların içeriğinde İl başkanı Metin Ümit Ural’ın Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek hakkında gazeteciden haber yapmasını istediği ve Muharrem Erkek’i küçük düşürücü sözler sarf ettiği görüldü.

Tıpkı Cengiz Ünüvar’da olduğu gibi Metin Ümit Ural’ın yaptığı parti suçu idi. Konuyu sorduğumuz Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, hakkında bir şikayet olmadığı için konunun YDK’ya gelmediğini, bu nedenle bir işlem yapılmadığını söyledi. Cengiz Ünüvar için partide 7 imzalı dilekçe verilirken, Metin Ümit Ural ile ilgili bir dilekçe verilmedi. Konu Muharrem Erkek’in bilmesine rağmen gündeme gelmedi. İddialara göre Metin Ümit Ural Muharrem Erkek’ten özür dilemiş, kendisinin bazı kişilerce yanlış yönlendiğini söylediği dile getirildi.

 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Adalet” için Ankara’dan İstanbul’a yürüdüğü, Büyük “Adalet” mitinglerinin yapıldığı CHP’de, yaşanana adaletsizlik konuyu bilen partililer tarafından da tepki ile karşılandı. İl Başkanının konusunun gündeme dahi getirilmemesinin sebebinin yerine gelecek isim konusunda yapılan siyasi hesaplar olduğu ileri sürülüyor.




Bu haber 5626 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI