thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanlar İl Yönetimi İçin Çalıyor

Tarih: 18-10-2021 05:12:19 Güncelleme: 18-10-2021 05:30:19 + -


Çanakkale CHP İl Yönetimi ne karar alsa Genel Merkez ile ters düşüyor. CHP İl Yönetiminin aldığı üç kararda Genel Merkez İl Başkanı Metin Ümit Ural’I refüze etti…


Çanlar İl Yönetimi İçin Çalıyor

Çan’da Belediye Başkanı Bülent Öz’ün şikayeti ile disipline verilen Harun Aslan’a ceza verilmedi, Genel Merkez Görevden aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Eski İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Meclis üyeleri aleyhine para karşılığı haber yaptırdığı gerekçesi ile disipline verilen Cengiz Ünüvar’a ceza verilmedi. Genel Merkez partiden İhraç etti. Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç’i görevden aldılar, 1 hafta geçmeden Genel Merkez görevine iade etti.

 

ÇANDAKİ KAVGA ÖZ-ARSLAN

CHP Çan İlçe Başkanı Harun Arslan ile Çan Belediye Başkanı Bülent Öz arasında uzun süredir devam eden gerilim 26 Ocak 2021 tarihinde Arslan’ın ilçe başkanlığını kaybetmesi ile sonuçlanmıştı. Belediye Başkanı Bülent Öz’ün bir işçi almak istemesine karşı gelen İlçe Yönetimi ve Harun Arslan bunu engelleyemeyince alınacak kişiye verilecek ücrete müdahale etmek istemişti. Bardağı taşıran bu son olayda Belediye Başkanı Bülent Öz yetki gaspına izin vermeyeceğini belirtince CHP’li Harun Arslan ve 4 CHP’li meclis üyesi toplantıyı terk etmişti. Yaşanan gelişmeler sonrasında hem İl Disiplin hem de Genel Merkez Disiplin kuruluna Harun Arslan’ı şikâyet eden Belediye Başkanı Bülent Öz’ün talebi genel merkez tarafından haklı bulunarak ilçe başkanlığından alınmıştı. Bu gelişme öncesinde ise İl Disiplin Kurulu yaptığı toplantıda Bülent Öz’ün talebini red etmişti.

 

ÜNÜVAR’A İŞLEM YAPILMADI, GENEL MERKEZ İHRAÇ ETTİ

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yardımcısı Rebiye Ünüvar’ın eşi Cengiz Ünüvar’da merkez ve İl Yönetimi tarafından hakkında disiplin işlemi yapılmayan başka bir isim olmuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrek Erkek, İsmet Güneşhan ve partinin kurumsal değerine zarar vermek için bir gazeteciye para karşılığı haber yaptırmak, CHP’li Yöneticilerin itibarına zarar vermek gibi suçlardan dolayı İsmet Güneşhan ve 7 CHP’li meclis üyesi verdikleri dilekçelerle Cengiz Ünüvar’ın partiden ilişiğinin kesilmesini istemişlerdi. Merkez İlçe ve İl yönetimine silsile yöntemiyle yapılan başvurulardan “İl Disiplin Kuruluna sevk etmeye gerek yoktur” kararı çıkınca ihraç işlemi için İsmet Güneşhan ve 7 Meclis üyesi Genel Merkeze başvurdu. Geçtiğimiz aylarda MYK toplantısında konu gündeme gelmiş MYK üyelerinin oy birliği ile Cengiz Ünüvar da partiden ihraç edilmişti.

 

LÂPSEKİ İLÇE BAŞKANI NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

CHP Lâpseki İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç, CHP İl Yönetimi tarafından bilinmeyen bir nedenle 9 Eylül akşamı görevden alındı. Parti yönetiminden ise Genç'in neden görevden alındığına dair bir açıklama yapılmadı. Parti içi kulislerde ise; CHP'li Çan Belediye Başkanı Bülent Öz'e muhalif olan Harun Arslan'ın Ülgür Gökhan'a yakın olması ve CHP Genel Merkez tarafından ihraç edilmesine karşı hamle olarak, İl Yönetiminin de Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'e yakın duran Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç'in görevden alındığı konuşuluyor. CHP İl Yönetiminin sebep açıklamadan görevden aldığı Genç için ise son sözü Genel Merkezin söyleyeceği, görevine tekrar iade edilebileceği de parti içinde konuşulanların başında geliyor.

 

Yaşar Şaban Genç ve ekibi harekete geçerek İl Disiplin Kuruluna tedbir kararının kaldırılması için, MYK'ya ise görevden alma kararının kaldırılması için itirazda bulunduğu öğrenildi. Kısa sürede Genç’in talebi olumlu karşılandı ve tekrar Lapseki İlçe Başkanlığı görevine atandı.

 

GÖKHAN’DAN URAL’A “İSTİFA ETMEN GEREKİR”

İl yönetimi ve İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın yaşanan son görevden alma sonrasında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan aldığı desteği de kaybetti. Geçtiğimiz günlerde Parti toplantısında Lapseki ilçe Başkanı Yaşar Şaban Genç’in görevden alınıp genel merkez tarafından tekrar atanmasının gündeme geldiği öğrenildi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yapılan görevden alma ve Genel merkez tarafından Genç’in tekrar göreve getirilmesini gündeme getirerek İl Başkanı Metin Ümit Ural’a “Bu gelişmeden sonra istifa etmen gerekir” dediği öğrenildi.




Bu haber 4083 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI