thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkale Savaşları Enstitüsü 5 Kuruş Tazminata Mahkum Oldu!

Tarih: 08-04-2024 09:17:45 Güncelleme: 08-04-2024 10:19:45 + -


Çanakkale Savaşları Enstitüsü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Borlat’ın açtığı davada 5 kuruşluk manevi tazminata mahkûm oldu.


Çanakkale Savaşları Enstitüsü 5 Kuruş Tazminata Mahkum Oldu!

1926 yılında İstanbul merkezli olarak kurulan Türk Şehitlikleri İmar Vakfı bünyesinde Türk Şehitlikleri İmar Vakfı İktisadi işletmesi kuruldu. Bu işletme tabelasında “Çanakkale Savaşları Enstitüsü” ismini kullanmayı tercih etti. Ancak bir süre sonra Çanakkale’de ikamet eden ve yıllardır Çanakkale Savaşları konusunda çalışmalar yürüten akademisyen ve araştırmacılar ile sorunlar yaşamaya başladı. İstanbul merkezli Türk Şehitlikleri İmar Vakfı İktisadi işletmesi (Çanakkale Savaşları Enstitüsü) yıllardır Çanakkale’de yaşayan, Çanakkaleli araştırmacılara karşı davalar açmaya başladı. Ancak bugüne kadar açtığı tüm davaları kaybeden İktisadi işletme (Çanakkale Savaşları Enstitüsü), son olarak 5 kuruş manevi tazminat ödemeye mahkûm oldu.

 

5 KURUŞLUK TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Borlat, İktisadi İşletmenin kendisinin özlük haklarına, çalışmalarına, akademik faaliyetlerine karşı giriştiği eylemlerden dolayı 5 kuruşluk manevi tazminat davası açmıştı. Borlat, ilgili Vakfın şehit yakınlarına yardım amacı izlediğini beyan etmesinden dolayı hiçbir maddi beklentisi olmadan, uğramış olduğu haksızlıkların hukuk karşısında tescillenmesi için bu davayı açtığını ifade etti.

 

“UMARIM BUNDAN SONRA BU HUZUR BOZUCU TUTUMLARINA SON VERİR, ENGELLEMEZ”

Borlat, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan tarihi bir vakfın bu tip süreçlerin içerisinde yer alarak tarihi misyonundan uzaklaştığını, Çanakkale Savaşları alanında çalışanlara karşı açtığı haksız davalar ile huzur ortamına zarar verdiğini ve daha da önemlisi Türk Şehitlikleri İmar Vakfı gibi Atatürk’ün kurduğu bir Vakfın, 5 kuruşluk mahkûmiyet kararının onur kırıcı olduğunu ifade etti. Borlat yapmış olduğu açıklamada, “Her şeyden önce bir Çanakkaleli olarak, 40 yıldır bu topraklarda yaşayan birisi olarak Çanakkale’ye ve Çanakkale muharebelerine hizmet etmek bizler için bir görevdir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tek bir gayemiz var, Çanakkale muharebelerini, Çanakkale şehitlerini araştırmak-anlatmak ömrümüz yettiğince tek gayemiz bu olacaktır. Bunun için ülkemizin kurucu değeri Atatürk’ün kurduğu bir Vakfın gölgesine sığınıp Çanakkale konusunda çalışan birçok insana haksız yere davalar açan bir İktisadi İşletme kanun karşısında da mahkûm olmuştur. Umarım bundan sonra bu huzur bozucu tutumlarına son verir ve çalışanları rahatsız etmez, engellemez” sözlerine yer verdi.




Bu haber 1515 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI