thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Çanakkale Barosu’ndan “Avukat’a Şiddet” Protestosu

Tarih: 25-05-2021 16:32:41 Güncelleme: 25-05-2021 16:35:41 + -


Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde avukatlık yapan Zafer Kemerli uğradığı bıçaklı saldırıya tepkiler dinmiyor. Çanakkale Barosu yönetimi Başkan Av.Bülent Şarlan önderliğinde Gelibolu’da avukatlara uygulanan şiddeti protesto ettiler.


Çanakkale Barosu’ndan “Avukat’a Şiddet” Protestosu

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde avukatlık yapan Zafer Kemerli uğradığı bıçaklı saldırıya tepkiler dinmiyor. Çanakkale Barosu yönetimi Başkan Av.Bülent Şarlan önderliğinde Gelibolu’da avukatlara uygulanan şiddeti protesto ettiler.

 

Gelibolu adliyesi önünde bir araya gelen Çanakkale Barosu avukatlarına hitap eden Baro Başkanı Av.Bülent Şarlan; “Çanakkale Barosu üyesi meslektaşımız, Av. Zafer Kemerliler, mesleğini icra ederken bürosunda bıçaklı saldırıya uğradı. Değerli meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Bu saldırıyla; Avukatlığa, savunmaya, mesleğimize saldırının kara listesine maalesef bir olay daha eklendi. Ne acıdır ki,  birçok meslektaşımız, ülkemizde neredeyse hemen her gün mesleğini icra ettiği için saldırılara uğramakta, yaralanmakta hatta öldürülmektedir. Daha yakın bir zamanda İstanbul Barosu’ndan meslektaşımız Av. Ersin Aslan, Kocaeli de haciz sırasında öldürüldü. Meslektaşıma buradan bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum” diyerek saldırıya uğrayarak yararlanan ve öldürülen meslektaşlarını andı.

 

“AVUKATLARA YAPILAN BASKI, TEHDİT VE SALDIRILARI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Peşpeşe yaşanan avukatlara yönelik saldırılara son verilmesini isteyen Av.Bülent Şarlan; “Buradan soruyorum, daha ne kadar tehditlerle hakaretlerle karşı karşıya kalacağız, daha ne kadar Gelibolu’da yaşanan olaylar gibi durumlarla karşılaşacağız. Daha ne kadar “öleceğiz”. Halkın adalet sistemindeki temsilcisi ve hak aramanın teminatı avukattır. Avukata yapılan baskı, tehdit ve saldırıları kabul etmemiz mümkün değildir. Meslektaşlarımızın karşı karşıya kaldığı tehditler ve olaylar durduk yere yaşanmıyor. Her şeyin farkındayız. Bilinmelidir ki avukata yapılan her saldırı, yargı sistemine yapılmaktadır. Hakim ve savcı nasıl korunuyorsa avukat da öyle korunmalıdır” dedi.

“AVUKATLAR GÖREVLERİNİ İCRA EDERKEN KAMU GÖREVLİSİDİR”

Avukatların uğradıkları saldırılar karşısında hakim ve savcılara gösterilen hassasiyetin aynısını talep ettiklerini belirten Av.Bülent Şarlan; “Avukatlar Görevlerini icra ederken kamu görevlisidir. Avukatların uğradıkları saldırılarda, hakim ve savcıların mağduru olduğu olaylara gösterilen hassasiyeti beklemek en doğal hakkımızdır. Nasıl ki hak arama mücadelemizden hiçbir zaman geri durmadıysak, bu tür çağdışı, insanlık onur ve haysiyetine sığmayan anlayışla da mücadelemiz sürecektir. Avukatın, yargının eşit kurucu unsuru olduğu asla unutulmamalıdır” dedi.

 

“UNUTULMASIN Kİ, AVUKAT DAVALARDA TARAF DEĞİL, VEKİLDİR”

Çanakkale Baro Başkanı Av.Bülent Şarlan açıklamalarına şöyle son verdi; “Avukat; icra dosyalarında alacaklı değil, alacaklının vekilidir. Avukat; ceza dosyalarında şüpheli, sanık değil müdafiidir. Avukat; borcun, cezanın ya da boşanmanın sebebi değildir. Değerli meslektaşımızın nezdinde hiçbir avukatımızın yalnız olmadığını Gelibolu’dan bir kez daha haykırıyoruz. Bilinsin ki, Av. Zafer Kemerliler ile birlikte her avukatın yanında Çanakkale Barosu vardır. Gelibolu’dan Yenice’ye 634 avukat vardır. Türkiye’nin tüm Baroları ve 150 bin avukat vardır. Buradan belirtmek isterim ki, Çanakkale Barosu Yönetim Kurulu olarak, Ceza davasına müdahale talebinde bulunacağımızı ve yargılama sürecini bizzat takip edeceğimizi saygılarımızla kamuoyuna bildiriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle değerli meslektaşımız Av. Zafer Kemerliler'e bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, bu saldırının artık son olmasını diliyoruz.”




Bu haber 1906 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI