thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Çalışarak Güçlüyüz, Biga’mız İçin Birlikteyiz”

Tarih: 26-10-2022 07:14:28 Güncelleme: 26-10-2022 07:16:28 + -


Biga Ticaret ve Sanayi Odası, 12 Kasım 2022 tarihinde seçime gidiyor. Tek aday olarak iki dönemdir Biga TSO başkanlığını başarıyla yürüten Şadan Doğan, yeni dönem için iddialı hedeflerini açıkladı. Biga’nın vizyonunu geliştirmek için siyasilere, STK ve iş dünyasına seslenen Şadan Doğan; “Her son yeni bir başlangıçtır. Bizler de yeniden başlamak üzere bugün dinlenmeden, yeniden yola çıkıyoruz” dedi.


“Çalışarak Güçlüyüz, Biga’mız İçin Birlikteyiz”

Biga Ticaret ve Sanayi Odası, 12 Kasım 2022 tarihinde seçime gidiyor. Biga Ticaret ve Sanayi Odası tek liste ile seçimlere gidiyor. Biga TSO Başkanı Şadan Doğan “Çalışarak Güçlüyüz, Biga’mız İçin Birlikteyiz” sloganıyla tek liste ile önümüzdeki döneme talip olduklarını açıkladı. Düzenlenen toplantıya; Şadan Doğan'ın önderliğinde seçime giren 9 komitenin adayları, Mecliste görev alan üyeler ve iş insanları katıldılar. Yeni dönemde birçok projeyi daha hayata geçirmek istediklerinin altını çizen Şadan Doğan, “Biga’mız için mücadeleye devam” mesajı verdi.

 

“DİNLENMEDEN, YENİDEN YOLA ÇIKIYORUZ”

12 Kasım 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, yeni bir yolculuğa çıktıklarına dikkat çekerek; “Başarıyla ve gururla tamamladığımız iki dönemin ardından bugün yeniden kamuoyunun önünde hep birlikteyiz. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana heyecanımıza ortak olan, bizlerle birlikte yol yürüyen, Biga’mızın gelişimine katkı sağlamak için gece gündüz çalışan tüm arkadaşlarıma hizmetlerinden dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum. Bugün yepyeni bir heyecanı yaşıyoruz. Her son yeni bir başlangıçtır. Bizler de yeniden başlamak üzere bugün dinlenmeden, yeniden yola çıkıyoruz. Bu yolculuğa birlikte devam edeceğimiz arkadaşlarımızın tamamına hem emekleri hem de ‘Biga için mücadeleye devam’ dedikleri için teşekkür ediyorum. Aramıza yeni katılacak arkadaşlarımıza ise bizlerle birlikte yol arkadaşlığı yapacakları için hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

“KOMİTELERİMİZDEN BEKLENTİM NET: AKTİF OLARAK ÇALIŞACAKLAR”

Biga TSO’nun her biri birbirinden değerli sanayici ve işadamlarından teşekkül ettiğine dikkat çeken Şadan Doğan, yeni dönemde komite üyelerinden Biga için daha çok çalışma beklentisi içerisinde olduğunu söyledi. Şadan Doğan; “En son söyleyeceğimi en başta sizlerle paylaşmak istiyorum. Lütfen bu bölümü dikkatle dinleyin. Sizlere tek tek proje anlatmayacağım. Yeni dönemde komitelerimiz çalışacak; beklentileri, sorunları ortaya çıkaracak ve çözümleri hep birlikte bulacağız. En baştan altını çizerek tekrar ediyorum. Yeni dönemde komite başkanlarımızın idaresinde tüm komite üyelerimizden beklentim net. Tüm komite üyelerimiz önümüzdeki çalışma dönemimiz boyunca aktif olarak çalışacaklar. Çalışmak zorundalar. Geçmiş dönemde ne yaptıysak, nasıl başarılı işlere imza attıysak, bugün komitelerimizin üstün mücadelesiyle daha fazlasını yapacağız. Bizlerin, üyelerimizin sesi olacak bir komite çalışma düzeni ile yeni döneme damga vuracağız. Tabanın sesini tavana ulaştıracağız” dedi.

“BÖLGEMİZİN KADERİ YENİDEN ŞEKİLLENİYOR”

1915 Çanakkale Köprüsü’nün hizmete açılması ile birlikte Çanakkale’ye ciddi yatırımların yanı sıra göçün de gelmeye başladığına dikkat çeken Şadan Doğan, Biga’nın hem ekonomi açısında hem de nüfusunun artışının planlı yapılması gerektiğine dikkat çekerek; “Biga’mız için çok önemli bir görevi üstleniyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapımıyla birlikte bölgemizin kaderi yeniden şekilleniyor. Biga’mız büyüyor. Bu büyümenin doğru bir şekilde gerçeklemesi ise Biga’yı yönetenlerin elinde. Bizler de iş dünyası olarak üzerimize düşen çalışmayı yapacağız. Bu büyüme fırsatını elimizden kaçıramayız. Planlı büyüyeceğiz. Verimli büyüyeceğiz. Biga’nın birinci yüzyılını geride bırakıyoruz. Yeni bir sayfa açıyoruz artık. Biga’nın ikinci yüzyılını hep birlikte planlayacağız. Bu sorumlulukla hareket edeceğiz. Sanayi, tarım, üniversite ve turizm başlıkları altında Biga’mıza sınıf atlatacak projeleri ve çalışmaları hayata geçireceğiz. Biga’mızın sorunlarını birlikte konuşacağız. Bu sorunlara tüm paydaşlarıyla birlikte çözüm bulacağız. Bugün bu süreci verimli geçirmek, geleceğin Biga vizyonunu hayata geçirmek, çocuklarımızın daha güzel yaşaması için ortam sağlamaktan başka nedir! Bu yıl aynı zamanda odamız için de kıymetli bir yıl. Biga Ticaret ve Sanayi Odamızın son 9 yılını birlikte yönettik. Odamızın kurumsallaşması adına önemli çalışmalar yaptık. İş dünyamıza profesyonel anlamda bir yol çizmek için, işleri daha da kolaylaştırmak için elimizden gelen çalışmayı yaptık. Allah nasip ederse odamızın 50’inci yılını da hep birlikte kutlayacağız” dedi.

“BİGA’DA 26 YENİ FABRİKA YOLDA.. İKİNCİ FUARI HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Biga TSO bünyesi altında ciddi ve başarılı projeleri şimdiye kadar hayata geçirdiklerini, artık daha fazlasını yapmak zorunda olduklarına dikkat çeken Şadan Doğan; “Bu yıl gerçekleştirdiğimiz Biga Fuarı’nın, hem satış rakamları, hem katılımcı sayısı hem de katılan firma sayısı ile ve profesyonel hazırlıklarını da dikkate alırsak kurumsallığını ileri bir düzeye taşıdık. Komitemize ve komitemizin başında olan Cüneyt Oflaz arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum. Geldiğimiz nokta itibariyle Biga’nın ikinci bir fuarı taşıyabilecek güçte olduğunu defalarca kez tekrar ettim. Bunun için girişimlerde bulunacağız. Şubat ayında Biga’da ulusal düzeyde bir ceviz ve badem festivalini gerçekleştireceğiz. Biga’da yeniden indirimli alışveriş günlerini yapmak istiyoruz. Karabiga’ya liman ve yat limanı projemiz için mücadele ediyoruz. Biga OSB’nin tüm sorunlarını çözüp daha çok yatırımcı ilgisini kazanmak için elimizden geleni yapıyoruz. Hatta Biga OSB’nin genişleme sahasının izinlerini aldık ve Biga’mıza kazandırdık. 26 yeni fabrika daha yolda. Savaştepe Köyümüzde üçüncü küçük sanayi sitemizi bir an önce hayata geçirmek için görüşmeler yapıyoruz. Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB projemizi tamamlayarak Biga’mıza önemli bir yatırımı getirmek üzereyiz. Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanımız açıkladı. Artık karayolu yatırımlarından demiryolu yatırımlarına geçeceklerini duyurdu. Bu bizim için büyük bir fırsat. Biga’yı demiryolu ağına bağlamak için yaptığımız mücadelemizde elimizi kolaylaştıracak bir açıklama. Bugün imkânsız gibi görünen her şeyin, aslında yeterli mücadele edildiğinde ve doğru zamanı geldiğinde nasıl gerçekleştirilebileceğini hep birlikte göreceğiz. Bunlar en önemli hedeflerimiz. Ben inanıyorum ve başarının ilk adımının inanmak olduğunu biliyorum” dedi.

 

“DEMİRYOLU OLSUN, KARABİGA LİMANI OLSUN, BİGA ÜNİVERSİTESİ OLSUN İSTİYORUZ”

Biga’nın çok önemli bir ilçe olduğunu söyleyen Şadan Doğan, Bigalı iş adamları olarak Biga için her şeyin en iyisini talep etmeye devam edeceklerini söyledi. Başta Biga’ya demiryolu getirilmesi, Karabiga Limanının yapılması gibi konularda siyasi partilere daha yoğun taleplerde bulunacaklarını belirten Şadan Doğan; “Bina yapmak bir inşaat işidir. Ancak binayı doldurmak, o binaya ruh katmak, binanın salonlarından her sivil toplum kuruluşunun, sivil toplum dinamiklerinin, kamu idarelerinin ve üyelerimizin faydalanması sağlamak ise bir vizyon işidir. Bizler bu hassasiyetle hareket ettik. Bu dönemde de yine oda binamızı üyelerimizin ve tüm Biga’nın hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Çeşitli eğitimler ve konferanslarla üyelerimizin işlerinin gelişimine katkı sunmaya devam edeceğiz. Benim çok önemsediğim ve hayat felsefemi yansıtan bir konu daha var. Konu Biga olduğunda aynı masaya oturabilmekten hiç kimsenin çekinmemesi gerekiyor. Daha önce Biga’mız için kaymakamımız, belediye başkanımız, iktidar partisinin ilçe başkanı arkadaşımızla beraber Ankara’ya gittik, önemli görüşmeler yaptık. Cumhur İttifakı ilçe başkanları, kaymakamımız, belediye başkanımızla beraber bugün yine yola çıkıyoruz. Biga’nın yararına olacak her mücadelenin içinde olacağız. Demiryolu olsun, Karabiga Limanı olsun, Karabiga Yat Limanı olsun, üniversite olsun, okullar bölgesi olsun, bu konuları gündeme getireceğiz. İnşallah bu toplantı da verimli geçer. Yine bir araya gelmenin önemli örneklerinden birisi de Sivil Toplum Platformu toplantılarımızdır. Yeni dönemde Biga Sivil Toplum Platformu’nun kapsamını ve katılımcı profilini daha çok geliştirip, zenginleştirmek zorundayız. Bu platformu çok önemsiyorum” dedi.

“KENDİMİ BU KENTE KARŞI SORUMLU HİSSEDİYORUM”

Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan konuşmasının devamında; “Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir” sözüne dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu sözü Biga için düşünün. Bizler bu kentte çok önemli bir görevi yerine getiriyoruz. İstihdam sağlıyoruz. Üretiyoruz. Katma değer sağlıyoruz. İhracat yapıyoruz. Toplumsal yaşamın devam etmesi için mücadele ediyoruz. Ben Biga’yı çok seven bir iş insanı olarak, kendimi bu kente karşı sorumlu hissediyorum. Bizler çok çalışmak zorundayız. Bizler yaşadığımız şehre karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek zorundayız” ifadelerine yer verdi.

 

“ÇALIŞARAK GÜÇLÜYÜZ, BİGA’MIZ İÇİN BİRLİKTEYİZ”

biga TSO seçimlerinde 1200 üyenin oy kullanacağını ifade eden Şadan Doğan, oda seçimlerine katılımın önemli olduğunu belirterek; “12 Kasım Cumartesi günü sabah 8’den akşam 12’ye kadar seçimlerimiz var. 9 komitemiz var. 114 kişi olacağız. 1200 kadar üyemiz oy kullanacak. 17 Kasım tarihinde de meclis ve yönetim kurulu ile diğer kurullarımız ve komite başkanlarımızı seçeceğiz. Sizlerden ricam, katılımın yüksek olması için mücadele etmeliyiz. TeK liste gibi bakmamak lazım. 1 oy 1 oydur. Biga dışında, Biga için yaptığımız görüşmelerimizde bu katılımın da faydasını görüyoruz. Hayırlısıyla güzel bir seçim olmasını diliyorum. Tüm bu süreçte bizlerle birlikte olan, bizlerle birlikte bu kıymetli yolculuğa devam eden ve aramıza yeni katılan tüm yol arkadaşlarıma tekrar çok teşekkür ediyorum. Bugün burada sizlerle yeni dönemin sloganını da paylaşmak istiyorum: Çalışarak güçlüyüz, Biga’mız için birlikteyiz. Sağ olun, var olun. Allah yolumuzu açık etsin” dedi.

 




Bu haber 3018 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI