thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Büyükerol'un İddialı Projeleri

Tarih: 25-03-2019 06:19:47 Güncelleme: 25-03-2019 06:57:47 + -


Seçimlere iddialı adaylarla giren CHP'nin en güvendiği isimlerden birisi de Ezine Belediye Başkan adayı Halil Büyükerol.. 2009 yılında Ezine Belediye Başkanlığını kazanan Büyükerol, 31 Mart yerel seçimlerini tekrar kazanmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Birçok projesiyle üreten, gelişen ve büyüyen Ezine'yi yaratmak için yola çıktığını ifade eden Büyükerol; "Bir dönem aradan sonra şimdi daha heyecanlıyım. Ezine'ye ve Ezine halkına hizmet etmeye hazırım" dedi.


Büyükerol'un İddialı Projeleri

Seçimlere iddialı adaylarla giren CHP'nin en güvendiği isimlerden birisi de Ezine Belediye Başkan adayı Halil Büyükerol.. 2009 yılında Ezine Belediye Başkanlığını kazanan Büyükerol, 31 Mart yerel seçimlerini tekrar kazanmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Birçok projesiyle üreten, gelişen ve büyüyen Ezine'yi yaratmak için yola çıktığını ifade eden Büyükerol; "Bir dönem aradan sonra şimdi daha heyecanlıyım. Ezine'ye ve Ezine halkına hizmet etmeye hazırım" dedi.

 

1963 yılında Çanakkale'nin Ezine ilçesinde dünyaya gelen Halil Büyükerol, eğitimini Ezine ve İzmir ‘de tamamladıktan sonra 1987 yılında Trakya Üniversitesi Tekirdağ Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümünden mezun oldu. 1990 yılında Ezine‘de elektrik sektöründe çalıştı. 1994 yılında yerel seçimlerle İl Genel Meclis Üyesi olarak Çanakkale ve Ezine'ye hizmet etti. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ezine Belediye Başkanlığına adaylığını koyan Halil Büyükerol seçimleri kazanarak başkan oldu. 2014 seçimlerinde 21 oyla seçimleri kaybeden Halil Büyükerol 31 Mart yerel seçimleri için iddialı projeleri ile tekrar Ezine Belediye Başkanlığına aday oldu.

"DÖNÜYORUM !"

Seçim çalışmalarımız çok iyi gidiyor. 2014 seçimlerini biliyorsunuz kıl payı ile kaybetmiştik. Bu sefer daha çok çalışıyoruz ve daha iddialı bir şekilde kampanyamızı yürütüyoruz. İnanıyorum ki; kıl payı ile kaybettiğimiz Ezine Belediyesini büyük bir fark ile tekrar kazanacağız. Bunu da zaten sokakta görüyoruz. Vatandaşlarımızın her türlü sorunu ile bu süreçte yakından ilgilendik. Belediye başkanı olmasak da halkla iç içe olduk, yardımlarına koştuk. Ezineli hemşerilerimin desteği ve teveccühleri ile tekrar belediye başkanlığını kazanacağız.

 

"İDDİALI PROJELERİMİZ VAR"

Benim amacım, Ezine’yi kalkındırmak, geliştirmek ve en önemlisi de Ezine'nin geleceği olan çocuklarımıza güzel bir Ezine bırakabilmektir. İşsizlik sorununun olmadı, kültür ve sosyal imkanların fazla olduğu bir Ezine yaratmak için kolları sıvadık. Bu amaçlar doğrultusunda birçok proje geliştirdik.

 

"TARIMSAL KALKINMA İÇİN SERA PROJESİ"

Topraklarımız bizim en büyük değerimiz bu değerin kıymetini bilemedik. Bundan sonra toprağımızın değerini bileceğiz. Ezine’de tarımsal kalkınma hareketiyle Sera Projesini hayata geçireceğiz. Sera projesi sayesinde gençlere ve özellikle kadınlara iş imkanı sağlanacak. Kademeli olarak sera alanı genişletilecek. Böylelikle üretim ve çalışan sayısı arttıracağız. Üretilen ürünler hızlı bir şekilde paketlenip alıcısına ulaştırılacak. Buradan elde edilecek gelir Ezine'de bulunan gençlerimiz ve kadınlarımıza ekonomik katkı olarak dönecek. İstihdama katkı sağlamış, işsizliği de azaltmış olacağız.

"EZİNE HAL VE SOĞUK HAVA DEPOSU KURACAĞIZ"

Gençlerimiz ve kadınlarımızın yanında bir de çiftçimiz var. Hedefimiz tarıma ve çiftçiye artı bir değer katmak olacak. Bunun için de Ezine’ye “Yaş Sebze ve Meyve Hali ile Soğuk Hava Deposu” tesisini inşallah kuracağız. Çiftçimiz için elimizden geleni yapacağız. Soğuk hava deposu ile birçok ürün bozulmadan saklanacak. Çiftçinin emeğine değer katacağız, tarım daha çok gelişecek üreticimizin yüzü gülecek. Köyden kentte değil; kentten köye dönüşümü sağlayacağız.

 

"KÜLTÜR VE SOSYAL HAYAT OLMAZSA OLMAZ"

İstihdamı arttırıcı projeleriniz var. Tarım üreticisi için projeleriniz var. Peki sosyal, kültürel hayat için ne gibi projeleriniz var?

Sosyal ve kültürel hayat olmazsa olmaz. Hedefim Ezine’yi hak ettiği gibi sosyal - kültürel hayata sahip, mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir ilçe haline getirmektir. Yaşlılarımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın güzel vakit geçirebilecekleri, hobi edinebilecekleri, sosyalleşebilecekleri bunun yanında kültürel aktivitelerde bulunabilecekleri bir alan oluşturulması gerekiyor. İlçemizde böyle bir eksiklik var. Kuracağımız sosyal tesis kompleksi ile ilçemizin sosyal yaşamına katkıda bulunabilmek benim en büyük isteğimdir. Sosyal tesis içinde kültür merkezi, kafeterya, sergi alanı, gençlik merkezi, piknik alanları, mescit, çocuk parkı ve yaşlılarımız için altın yıllar yaşam merkezi olacak.

"SOKAK SANATÇILARI MÜZİK OKULU AÇACAĞIZ"

Sosyal tesisin yanı sıra belki dikkatinizi çekmiştir, Ezine'de yaşayan birçok müzisyen var. Hepside birbirinden yetenekli birbirinden değerli. Onlar için neler yapabiliriz diye düşündük ve sokak Sanatçıları Müzik Okulu projesi ortaya çıktı. Okulumuzda makam, ritim, ezgi örgüsü kısacası her türlü müzik eğitimiyle beraber keman, kanun, klarnet, ritim ve perküsyon eğitimi verilecek. Ayrıca sokak sanatçılarımızın doğaçlama kabiliyetleri daha çok geliştirilecek. Bizim amacımız “Sokak Sanatçıları Müzik Okuluyla” birlikte Ezine'de ki müzik ruhunu daha üst seviyelere çıkarmaktır. Ezine’nin ritmini, müziğini dünyaya duyuracağız.

 

"EZİNE'DE ULUSLARARASI PEYNİR FESTİVALİ DÜZENLEYECEĞİZ"

Ezine denildiğinde akla ilk gelen Ezine Peyniri. Mandıra ve peynir üreticileri için ne gibi projeleriniz var?

Haklısınız bugün Türkiye'nin neresine giderseniz gidin, Ezine denildiğinde insanların aklına Ezine Peyniri gelmektedir. Bugün Ezine'nin marka değeri olan Ezine Peyniri genel anlamda hak ettiği yerde maalesef değil. Ezine Peynirini dünyaya açmak için Uluslararası bir festival düzenlemek istiyorum. Mandıralarla, peynir üreticileriyle, esnafla ve tüm Ezine halkıyla birlikte uluslararası arenada adını duyuracak bir festival organize edeceğiz. Bu festivalin uluslar arası olmasını son derece önemsiyorum. Yurtdışında pazar bulmak için alıcılar ile Ezineli üreticileri bir araya getirebileceğimiz; hem ticaret hem de kültürel bir etki yaratacak bir festival olacak. Bu projemiz için ayrıca çok heyecanlanıyorum. Ezine'yi dünyaya tanıtmak, üreticilerimize yeni pazarlar yaratacak bir proje.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE ARAMA-KURTARMA BİRİMİ PROJESİ

Ezine için önemli olduğuna inandığınız mutlaka bu konuda bir şey yapmalıyım dediğiniz bir konu var mı?

Hayati olarak gördüğüm sadece Ezine için değil Halkımızın can güvenliği içinde son derece ciddi bir konu var. Malumunuz bölgemiz deprem bölgesi. Ezine’miz de yer alan depreme dayanıksız binalar ve yapılar tespit edilmek zorunda. Tespit edilen bu yapılar kentsel dönüşüm projesiyle güvenli ve nitelikli bir şekilde tekrar inşa edilmesini sağlayacağız. Toprak sahiplerini mağdur etmeyecek projeler üreteceğiz. Bölgemizde sel baskını ve deprem gibi birçok afet gerçekleştiği bir gerçek. Yaşanan bu afetlerin sonucunda birçok insan hayatını kaybetti. Bu acıların tekrar yaşanmaması için Belediye öncülüğünde Arama-Kurtarma birimi kuracağız. Dışarıdan gelecek yardımı beklemeden hemen organize bir şekilde yaşanacak herhangi bir afet durumunda eğitim almış olan personelimiz olay yerinde ilk müdahaleyi gerçekleştirecek. Bizim amacımız her koşulda vatandaşın yanında olabilmek. Bunun içinde bu iki konu üzerinde hassasiyetle durmamız gerektiğine inanıyorum.

"HAYVAN BARINAĞINA İHTİYACIMIZ VAR"

Kentsel dönüşüm önemli, arama-kurtarma birimi de çok önemli. Biz insanların dışında yaşayan canlılar var. Sokak hayvanlarımız için hayvan barınağı projesi geliştirdik. Buna ihtiyaç var. Bu projemiz ile sokak hayvanlarına sahip çıkacağız. Sokak hayvanları için bize düşen sorumluluk ve görevler ne ise eksiksiz olarak yerine getireceğiz. Veteriner aracılığı ile sokak hayvanlarının tedavilerinin ve bakımlarının yapılmasını sağlayacağız. İsteyen işletme veya hayvan severler tarafından da sahiplendirilmelerini sağlayacağız.

 

"KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPAN BİR BELEDİYE OLACAĞIZ"

Burada şunu da eklemek istiyorum; Kadınlara pozitif ayrımcılık yapan bir belediye olacağız. Kadınlarımız için özel olarak tasarlanan tam donanımlı kadın spor merkezimizi özel kadın eğitmenler eşliğinde hizmete açacağız. Aerobik, pilates, Fitness gibi spor faaliyetleri yapabilecekler. Modern bir şekilde yapılacak olan tesisimiz keyifle vakit geçirecekler.

KADINLARA ÖZEL SPOR MERKEZİ VE HANIMELİ İŞ MERKEZİ PROJESİ

Dediğimiz gibi kadınlara pozitif ayrımcılık yapacağız. Kadını üretim ve çalışma hayatının içine sokacağız. Hanımeli iş merkezi projesiyle kadınlara yol göstereceğiz. Salça, erişte, tarhana, reçel, el örgüsü aklınıza ne geliyorsa kadınlar üretecek. Ürettikleri ürünü satabilmeleri için satış noktası tahsis edeceğiz. Ama en büyük ticari hacmi internet üzerinden sağlayacağız. İnternet üzerinden yurt içi ve yurt dışına üretilen ürünleri satacağız.

"EZİNE'NİN ÇOCUKLARINA SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRMEK ZORUNDAYIZ"

Peki çalışan aileler ve çocuklar için projeniz var mı?

Tabi ki var. Çocuklarımızın fiziksel, zihinsel ve psikolojik gelişimine katkıda bulunmak kadar değerli bir şey var mı? Ezine'nin geleceği çocuklarımız için şefkatli elimizi açacağız. Her mahalleye belediye gündüz bakım evi kuracağız. Bu bizim asli görevlerimizin başında yer alıyor. Ezine’nin çocukları için sorumluluğumuzu yerine getirmeye kararlıyız. Bu kreşlerden çalışmak zorunda olan ailelerin, dar gelirli ailelerin çocuklarının istifade edebileceği; herkesin çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabileceği yerler olacak.

EZİNE KART (HALK KART) PROJESİ

Sosyal yardım projeleriniz var mı?

Biz yardıma ihtiyacı olan vatandaşa makarna, salça gibi erzak vermeyi doğru bulmuyoruz. Ezine Halk Kart projesinin amacı insan onuruna yakışır bir şekilde yardım yapmaktır. Ailelere vereceğimiz EZİNE KART ile aileler, belediyenin verdiği kartla, kendi istediklerini ihtiyacına göre alabilecekler. Ayrıca Ezine Kart, Ezine sınırları içinde yer alan esnaflarda geçerli olacak.  Bunun dışında Ramazan ayı boyunca 30 gün boyunca belediye tarafından hayır severlerin de katılmak isterler ise ücretsiz iftar verilecek. Herkesin yan yana olduğu sevgi sofrasında orucumuzu hep birlikte açacağız. Her gün belediyemiz tarafından durumu olmayan vatandaşlarımız için yemek pişirilecek ve vatandaşlarımızı rencide etmeden belediyemizin personeli yemeklerini evlerine götürülmesini sağlayacağız.

 

Ezine'de yapılması gereken ve önemli gördüğünüz eksiklikler var mı?

Ezine'de yapılması gereken belli derecede önemli olan birçok konu var. Bunlar nedir derseniz Ezine'nin çok acil bir şekilde Kamyon garajı ve otogar alanının düzenlenmesine ihtiyacı var. Modern kapalı pazar yeri ile Canlı hayvan pazarı yerine ihtiyacımız var. Hastalarımızın hızlı ve güvenilir bir şekilde nakil edilmesi için araçlara ihtiyacımız var. Göreve gelir gelmez bu konulara da hızlı bir şekilde çalışma başlatmamız gerekiyor. Ayrıca Morg ve gasilhane projesi, Muhtarlarımıza destekleyici personel projesi ve Okullara yardım ve burs projelerimiz de var.




Bu haber 6450 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI