thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Bölgede 300 Yıldır Enerji Birikiyor"

Tarih: 14-12-2022 06:35:31 Güncelleme: 14-12-2022 07:07:31 + -


Biga’da meydana gelen deprem sonrasında emekli Prof.Dr. Doğan Perinçek sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. Vatandaşların tedbirli olmasını isteyen Perinçek; beklediği 7 büyüklüğündeki depremin aynı fay hatları üzerinde olduğuna dikkat çekti.



Biga’da meydana gelen deprem sonrasında emekli Prof.Dr. Doğan Perinçek sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. Vatandaşların tedbirli olmasını isteyen Perinçek; beklediği 7 büyüklüğündeki depremin aynı fay hatları üzerinde olduğuna dikkat çekerek; “12.7 km derinde saat 6.21’de 4.8 büyüklükte olan deprem beklediğim daha büyük depremin öncüsü olabilir. Hatırlanacağı gibi Erdek, Biga, Çan, Bayramiç, Ayvacık hattı 7 büyüklükte deprem beklediğimiz faylar üzerinde bulunuyor.  Halkımızın tedbirli olmasını öneririm. Son 3 yıl içinde Çanakkale yakınlarında olan en büyük deprem. Geçen ay Bayramiç dolayında olan depremin büyüklüğü ise 3.2 olmuştu” dedi.

 

“BÖLGEDE 300 YILDIR ENERJİ BİRİKİYOR”

Biga, Çan, Bayramiç ve Ayvacık hattında 300 yıldır enerji biriktiğini söyleyen Perinçek; “4.8 büyüklükteki depremden sonra neredeyse 2 saat dolmuş olacak. Henüz artçı deprem olmadı. Yakından takip ediyoruz. Depremin olduğu nokta ana fay hattı üzerinde değil. Bu depremin güneydeki  (Biga-Çan hattı) fayları ve Çanakkale Boğazı içindeki fayları tetikleme olasılığı var. Biga, Çan, Bayramiç, Ayvacık hattında neredeyse 300 yıldır enerji birikiyor. Biriken enerjinin ne zaman büyük depreme dönüşeceğini tam olarak bilemeyiz fakat yarın olacakmış gibi tedbir almak bizim elimizde. Tedbirli olur evlerimi sağlam yaparsak 7 büyüklükteki deprem bile bize zarar vermez. Devletin, yerel yetkililerin ve halkımızın yapması gereken çok iş ve görev var” uyarıların bulundu.




Bu haber 2816 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI