thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Yeşil Bina Projesiyle MARUF23'teydi…
Tarih: 06-10-2023 13:10:13 Güncelleme: 06-10-2023 13:12:13 + -


Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından düzenlenen Marmara Urban Forum'da (Marmara Uluslararası Kent Forumu-MARUF) ülkenin örnek projelerinden biri olan Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi de yer aldı. Forum kapsamında düzenlenen oturumda Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Z. Özleyiş Çetin, katılımcılara yeşil bina projesini anlattı.


Yeşil Bina Projesiyle MARUF23'teydi…

 “Çözüm Üreten Kentler” mottosuyla bu yıl üçüncü kez düzenlenen Marmara Urban Forum (Marmara Uluslararası Kent Forumu-MARUF) 4 Ekim 2023 tarihi itibariyle İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı. Etkinliğin 5 Ekim 2023 tarihinde düzenlenen “Griden Yeşile: Sürdürülebilir Yapılı Çevre” başlıklı oturumuna ise Belediye Başkan Yardımcımız Z. Özleyiş Çetin konuşmacı olarak katıldı.

 

Moderatörlüğünü Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi Enstitüsü Kurucu Ortağı And Akman'ın yaptığı oturumda; Urban Construction Development CEO'su Bolormaa Jamsranjav, İstanbul Teknik Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme Yüksek Lisans Programı Dr. Öğretim Görevlisi İlhami Akkum ve Betek Boya ve Kimya Yalıtım Ürün Yöneticisi Dr. Sanem Şenler Özbil ile birlikte konuşmacı olarak yer alan Başkan Yardımcısı Z. Özleyiş Çetin, Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezine ilişkin bilgilerin sunumunu gerçekleştirdi.

 

Türkiye'nin yarışma yolu ile seçilen ilk 'yeşil yerel yönetim binası' olma özelliğini taşıyan Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi projesinin fikir, yarışma ve yapım aşamalarından başlayarak tamamlanış sürecini de ele alan tanıtım filminin gösteriminin de gerçekleştiği oturumda Başkan Yardımcısı Çetin forum katılımcılarına, çevresiyle uyumlu ve doğal kaynakları verimli kullanabilen yapı anlamına gelen 'yeşil bina' hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulundu.




Bu haber 943 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI