thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Bizim Yaptığımız Yanlışların Aynısını Yapıyorlar..”

Tarih: 09-04-2024 09:24:12 Güncelleme: 09-04-2024 10:15:12 + -


57’nci dönem Başbakan Yardımcısı ve Enerji ve Tabi Kaynakları eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, seçimler öncesinde AK Parti iktidarını uyarmıştı. Ersümer; 1989 seçimlerine dikkat çekerek; “Bizim yaptığımız yanlışlar bugünkü yönetimin yaptığı yanlışlarla aynı.. Bu yönetim bunu çok açık söylüyor ‘Sen bize oy vermezsen hizmet alamazsın, bak alabildi mi hizmet alamadı” deniyor.. Bu tehdit söylemini, bu dayatmayı çok rahat kullanıyorlar. Bilmiyorum, bunun sonu hiç hayra alamet değildir. Vatandaşımı


“Bizim Yaptığımız Yanlışların Aynısını Yapıyorlar..”

24 Mart Akşamı Biga’da eski Anavatan Partililer ile iftar programında bir araya gelen 57’nci dönem Başbakan Yardımcısı ve Enerji ve Tabi Kaynakları eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, seçimler öncesinde AK Parti iktidarını uyarmıştı. Erdoğan başta AK Parti’nin önde gelen bakan, yönetici, milletvekili ve belediye başkan adaylarının vatandaşları “Bize oy vermezseniz hizmet alamazsınız” tehditlerine dikkat çekmiş ve iktidarı uyarmıştı.

 

“1989 SEÇİMLERİNDE BİZ ÜSTÜ KAPALI TEHDİT ETMİŞTİK”

AK Parti iktidarının vatandaşları tehdit etmesinin yanlış olduğuna dikkat çeken Ersümer; 1989 yerel seçimleri öncesinde ANAVATAN Partisinin seçim kampanyasında yapılan yanlışları anlattı. Ersümer; “Şimdi mahalli seçim denince, çok yakın tarihimizde, çok yakın derken de 35 yıl öncesine götüreceğim sizi. 1989’da mahalli seçim yaşadık, bu mahalli seçimden önce biz yüzde 40 küsur oy ve 292 milletvekili ile tek başına iktidara gelmiş bir hükümettik. Hemen iki sene sonra, 89 Mart ayında mahalli seçimler yapıldı. Bu seçimlerde rahmetli Demirel ve Rahmetli İnönü el ele verdiler, bu beraberlik kamuoyuna yansıdı. Biri ‘limon gibi sıkın’ dedi, biri ‘süpürün’ dedi” ifadelerini kullandı.

 

“ELLERİ BAĞLI BELEDİYE BAŞKANI İSTEMİYORSANIZ..”

ANAVATAN Partisi olarak gazetelere verilen ilanları hatırlatan Ersümer; “Bizim iktidarımız bugünkü kadar kötü vaziyette değildi, ama biz seçim sonucunda yüzde 21,75 oy aldık. Bu tabi bizim partide de moral bozukluğu yaptı. Neticede ‘siz 21,75 oy aldınız, iktidarınızı kaybettiniz’ dendi. Rahmetli Turgut beyi Cumhurbaşkanı seçtik. ‘Sen de 21,75’in cumhurbaşkanısın’ diye suçlandı. Akabinde erken seçim geldi. Biz erken seçimde çoğunluğumuzu kaybettik. İktidardan olduk. Zaten bir daha da tek başımıza iktidar olamadık. Bu seçimlerde neleri yanlış yaptık diye bakıyorum; Bizim yaptığımız yanlışlar bugünkü yönetimin yaptığı yanlışlarla aynı. Neydi o? Biz gazetelere ilan verdik; işte “böyle elleri bağlı bir belediye başkanı olmasını istemiyorsanız bizim adayımıza oy verin” dedik, ardından düşünen belediye başkanı resimleri, dedik ki “Bu belediye başkanı gibi belediye başkanı olmasını istemiyorsanız bize oy verin’ dedik” ifadelerini kullandı.

 

“VATANDAŞ BÖYLE TEHDİTLERE PABUÇ BIRAKMAZ!”

1989 seçimlerinde kendilerinin tehdit politikası sonrasında iktidarı kaybettiklerini ve bir daha iktidar olamadıklarını hatırlatan Ersümer; “Neticede biz bunu çok üstü kapalı bir tehdit gibi kullandık. Şimdi bu yönetim bunu çok açık söylüyor. Bağıra bağıra söylüyor, “Sen bize oy vermezsen hizmet alamazsın, bak alabildi mi hizmet alamadı” deniyor. En baştaki de söylüyor, bakanları da söylüyor. Bu tehdit söylemini, bu dayatmayı çok rahat kullanıyorlar. Bilmiyorum, bunun sonu hiç hayra alamet değildir. Vatandaşımızın böyle tehditlere, şantajlara pabuç bırakacağını da zannetmiyorum. Bu dönemde, yani şuanda, muhalefet partileri el ele verdiler, birbirleri ile kavga ediyorlar. 6’lı masa bir anda 6 ayrı partiye döndü. Birbirleri ile uğraşanlar, her gün birbirlerine aleyhine argümanlar üreten muhalefet partileri ortaya çıktı. Neticede Türk milletinin yüksek bir irfanı vardır. Ben şöyle görüyorum, vatandaş sandıkta bazı partileri birleştirecek, bazı partileri ebediyen ayıracak, bazı partileri de Türk siyasetine gelmemeleri üzerine silip atacak. Bu yüksek irfan bunu sağlayacak diye düşünüyorum” sözlerine yer verdi.




Bu haber 1743 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI