thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Biga'da Siyaset Gerildi..

Tarih: 16-06-2022 08:21:46 Güncelleme: 16-06-2022 08:25:46 + -


Çanakkale'de Ak Partili belediyeler ile CHP'li belediyeler arasında çifte standart olduğu muhalefet vekilleri ve siyasetçileri tarafından dile getirilirken; son olarak Çan Belediye Başkanı Bülent Öz'ün görevden geçici olarak el çektirilmesi Biga'da da siyaset arenası hareketlendirdi.


Biga'da Siyaset Gerildi..

Çanakkale'de Ak Partili belediyeler ile CHP'li belediyeler arasında çifte standart olduğu muhalefet vekilleri ve siyasetçileri tarafından dile getirilirken; son olarak Çan Belediye Başkanı Bülent Öz'ün görevden geçici olarak el çektirilmesi Biga'da da siyaset arenası hareketlendirdi. CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk'ün sosyal medya hesabından paylaştığı yazıya, Ak Partili Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı'dan yazılı ve sert bir dille yazılmış basın açıklaması ile cevap geldi. Başkan Pastırmacı, CHP Biga İlçe Başkanı Öztürk'ün açıklaması ile ilgili hukuki sürecin başlatılacağını açıkladı.

 

 

"BİZZAT BEN SORUŞTURULMASINI İSTEDİM"

Biga'da ise CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk ile Ak Partili Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı arasında yaşanan tartışma dikkatleri çekti. Dilekçeleri paylaşan Ak Partili Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı açıklamasında; "Çanakkale Biga İlçesi CHP İlçe Başkanı Osman Öztürk'ün sosyal medya hesabında paylaştığı, şahsımı itham edici beyanı üzerine kamuoyuna bildiririm. Osman Öztürk, Çan Belediye Başkanının görevden uzaklaştırılması konusunu bahane ederek Gümüşçay Belediyesi yöneticilerinin adını yolsuzluk ve rüşvet ile birlikte zikretmiştir. Ucuz siyasi hesaplar uğruna dile getirilmiş bu talihsiz beyanda bulunan Osman Öztürk’ün bildiği üzere, 2009 yılından beri Belediye Başkanı olarak görev yaptığım Gümüşçay Belediyesi'nde 2001 yılında işe alınmış eski bir belediye personelinin lüks bir hayat sürüyor olması sebebiyle bu personelin çalışmasının teftiş edilmesi, geriye dönük işlerinin mali denetimden geçirilmesi hususu bizatihi benim talebimle İçişleri Bakanlığı İller İdaresi genel Müdürlüğü’nden yazılı olarak talep edilmiştir. Bu talebim üzerine görevlendirilen İçişleri Bakanlığı kontrolöründen, yapılacak denetimin söz konusu personelin geriye dönük on yıllık iş ve işlemlerini kapsar şekilde genişletilmesi talebi yine bizatihi benim yazılı talebim üzerine yerine getirilmiştir. Belediyemizde vazifesini suiistimal ettiğinden şüphelendiğimiz ve bizim teftiş ve tetkik talebimiz üzerine suiistimali ortaya çıkartılmış olan şahsın bir ailesi, yetişkin evlatları ve akrabaları olması dolayısıyla bizim tarafımızdan adı hiçbir şekilde anılmamış, suçlu da olsa onurunun incinmemesi için kendisinin kimliği kimse ile paylaşılmamıştır. Konu yargıya taşınmış ve yargı tarafından verilecek karar beklenilmiştir" ifadelerini kullandı.

 

"UCUZ TAŞRA POLİTİKASI"

CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk'ü ucuz taşra politikası yapmakla itham eden Başkan Pastırmacı; "Osman Öztürk, meselenin böyle olduğunu bilmekte fakat ucuz taşra politikası hesabıyla adeta şahsımın bir fiili sebebiyle teftiş geçirdiğim algısını yaratmaya çalışmaktadır. Biga halkı 35 yıldır bu küçük ilçede esnaflık yapan beni de, benim adımı yolsuzluk ile yan yana anıp algı oluşturmaya çalışan Osman Öztürk’ü de tanımaktadır. Osman Öztürk ve onun zihniyetine sahip olanlar ucuz hesaplarla şahısları itham ederken, onları toplum nazarında karalamaya matuf lakırdılar ederken, o insanların onurunu, şerefini, ailelerini hesaba katmamaktadır. Bu zihniyet masum olduğunu, tertemiz çalıştığını, kamunun bir tek kuruşunu kamu yararı dışında kullanmadığını bildiği ve aynı kasabada her gün yüz yüze baktığı birine bu iftirayı atmakta sakınca görmediğinden siyasette muvaffak olamamaktadır, olamayacaktır. Çünkü halk siyaseti onuru ile yapan ile onur derdi olmayanı birbirinden ayıracak irfana sahiptir. Çünkü halk müfteri ile masumu birbirinden ayıracak anlayışa sahiptir" dedi.

"HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK"
Öztürk'ün sosyal medyada yaptığı paylaşımla ilgili hukuki sürecin başlatılacağını duyuran Başkan Pastırmacı; "Gümüşçay Belediyesi'nde 2009 yılından beri yürüttüğüm belediye başkanlığı görevini, yüz elli yıldır soyumun yurdu olan, doğduğum, büyüdüğüm ve nihayet olarak toprağına karışacağım beldeme hizmet amacıyla ifa etmekteyim. Yerime bir başkasının seçilmesi durumunda vazifemi kendisine devredip memleketim olan bu beldede yine onurumla yaşamımı sürdürmeyi hedeflemekteyim. Bir gün bu vazifeden el çekersek hayırla anılmaktan, sevgiyle saygıyla yad edilmekten başka siyasetten bir beklentim yoktur. Siyasetin bundan başka bir getirisi varsa o getiri, talep edenin olsun. Bu atılan çirkin iftira ile ilgili hukuki süreç başlatılacaktır. Tüm halkımıza Saygı ile duyurulur" ifadeleriyle açıklamasını noktaladı.

 

ÖZTÜRK NE DEMİŞTİ?

CHP Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk'ün sosyal medyada paylaştığı yazıda ise; "Adalet bir gün size de lazım olacak! Çan halkının oyları ile partimizden Belediye Başkanı seçilen Çan Belediye Başkanı Bülent Öz'ün geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını üzülerek öğrendim. Mahkeme tarafından kesinleşmiş bir karar olmadan halkın seçtiği bir belediye başkanını görevden uzaklaştırmak Çan halkına yapılmış en büyük kötülüktür. Bu karar siyasi bir karardır. İsminde ADALET olan, ancak; yolsuzluk, rüşvet, rant gibi kavramlarla özdeşleşmiş AKP'nin ve yöneticilerinin, yolsuzluk ve rüşvet olaylarına karşı bu sözde samimi tutumunu, milyon liraların kayıp olduğu ve herhangi bir görevden uzaklaştırmanın olmadığı Gümüşçay Belediye Başkanı ve diğer AKP'li Belediye Başkanları için de göstermesini bekliyoruz. Milletimize sözümüz olsun! Hukukun üstünlüğünü savunan, hak yemeyen, adil bir yönetim için geliyoruz" ifadelerine yer verilmişti.




Bu haber 3842 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI