thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Cumhur İttifakında “Davet” Krizi!
Tarih: 16-01-2024 08:38:08 Güncelleme: 16-01-2024 08:49:08 + -


Cumhur İttifakını oluşturan MHP ve AK Parti arasında “Davet” Krizi yaşandığı ortaya çıktı. Cumhur İttifakının ortak adayı olan Jülide İskenderoğlu’nun adaylık açıklaması törenine MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım’ın davet edilmemesi krizin sebebi olarak gösterildi. Özür dilemek için günlerce arayan Naim Makas’ın telefonlarını Yıldırım’ın açmadığı öğrenildi!


Cumhur İttifakında “Davet” Krizi!

Cumhur İttifakı’nın Çanakkale’de arasına kara kedi girdi. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın 26 ilde seçimlerde yarışacak olan Belediye Başkan adaylarını 7 Ocak 2024 tarihinde düzenlenen tören ile kamuoyuna açıklamıştı. 26 İl Belediye Başkan adayı arasında AK Partili Jülide İskenderoğlu’da bulunuyordu.

 

Aday tanıtım toplantısı öncesinde AK Parti İl Başkanı Naim Makas’a yapılan bilgilendirmede 7 Ocak 2024 tarihindeki tanıtım toplantısında Jülide İskenderoğlu’nun aday olarak açıklanacağı, düzenlenecek törene AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gençlik Kolları Başkanı, AK Parti Milletvekilinin yanı sıra MHP İl Başkanının da davet edilmesi bilgisi verildi.

 

MHP İL BAŞKANINI DAVET ETMEDİ!

AK Parti İl Başkanı Naim Makas ise; aday tanıtım toplantısı için sadece İl Gençlik Kolları Başkanı Alperen Uysal ve Kadın Kolları Başkanı Özlem Karadayı’ya haber verdiği öğrenildi. Uysal, Karadayı ve Makas’tan oluşan AK Parti heyeti 7 Ocak 2024 tarihinde düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılmak için yola çıkarken AK Parti Milletvekili Ayhan Gider’de Jülide İskenderoğlu ile birlikte Ankara’da bulunuyordu.

MHP İL BAŞKANI TÖRENDE ANONS EDİLDİ..

7 Ocak 2024 tarihinde düzenlenen törende Çanakkale Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu bizzat Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhur İttifakının ortak adayı olarak tanıtıldı. Törende sunucu AK Parti İl Başkanı Naim Makas’ı, ardından Kadın ve Gençlik Kolları İl Başkanlarını sahneye davet ederken MHP Çanakkale İl Başkanını da sahneye davet etti..!

 

YILDIRIM, MAKAS’IN TELEFONLARINI AÇMADI!

Ancak törene davet edilmeyen MHP Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım sahneye çıkamadı. Törenin ardından durumdan haberdar olan ve anons edildiğini öğrenen MHP İl Başkanı Yıldırım ile AK Parti İl Başkanı Makas arasında gerilim yaşandığı öğrenildi. Törene kendisinin çağrılmamasından Naim Makas’ı sorumlu tutan Yıldırım’ın

 

KRİZ GENEL MERKEZLERE ULAŞTI.. ARAYA İSKENDEROĞLU GİRDİ!

Naim Makas bu olaydan sonra Yıldırım’dan özür dilemek için ulaşmaya çalıştığı ancak Yıldırım’ın Makas’ın telefonlarını açmadığı öğrenildi. MHP İl Başkanı ile AK Parti İl Başkanı arasında yaşanan kriz Cumhur İttifakı Genel Merkezlerine kadar ulaşıyor. İl Başkanları Makas ve Yıldırım’ı barıştırmak için araya İskenderoğlu’nun girdiği ve barıştırdığı öğrenildi.



HABER VİDEOSU





Bu haber 1737 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI