thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Kepez’in Su Sorununa AK Parti’den Sert Eleştiri
Tarih: 13-09-2023 06:29:08 Güncelleme: 13-09-2023 07:14:08 + -


Kepez Beldesinde yaşanan susuzluk sorunu siyasi çatışmaya dönüştü. Kepez Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Erkan Kürşat Ertürk yaptığı açıklama ile Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’ı “Beceriksizlik” ile suçlarken Ülgür Gökhan’a da çağrı yapan Ertürk; “Abisi veliahdını susuz mu bırakacak” sorusunu yöneltti. Ertürk su sorununun iki CHP’li belediye arasında yapılacak protokol ile çözüleceğini ancak protokolün bir türlü yapılmadığına dikkat çekti.


Kepez’in Su Sorununa AK Parti’den Sert Eleştiri

Kepez aylardır su sorunu ile çalkalanıyor. Arıtma tesislerine rağmen suyu arıtmadığını itiraf eden CHP’li Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’ın kuyu sularını da arıtmadığı, ayrıca tankerlerle kuyu suyunu taşıttığı iddia ediliyor. Aylardır devam eden su sorunu ise siyasi çatışmaları da beraberinde getirdi.

 

ABİ – VELİAHD İLİŞKİSİ

Kepez Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Erkan Kürşat Ertürk yayınladığı açıklama ile hem CHP’li Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’ı hem de Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a ağır eleştirilerde bulundu. Ertürk yaptığı yazılı açıklamada; “Kepezde dün akşamüzeri başlayan 7 saat olarak planlanan su kesintisi 20 saati bulunca birçok vatandaşımız duruma tepki göstermiştir. Kepezin çözülemeyen su problemi bu kesintilerin daha iyi günlerimiz olduğunu tekrardan hatırlatırım. Defalarca kez dediğimiz gibi kuyu suyu ile değirmen dönmez Kepezin çok acil baraj suyuna kavuşması gerekmektedir. Bunun da tek bir yolu vardır Atikhisar barajının içme suyu kullanım hakkını elinde tutan Çanakkale belediyesi ile bir protokol yapılıp Kepez’e baraj suyunun getirilmesidir” ifadelerini kullandı.

 

“GÖRELİM HALKÇI BELEDİYECİLİĞİNİZİ..”

İki belediye başkanına çağrıda bulunan Ertürk yapılacak basit bir protokol ile Kepez’e Atikhisar Barajından su verilebileceğini ancak iki belediye başkanının da su üzerinden kâr etmek için su sorunun çözülmediğini iddia etti. Ertürk açıklamasında; “Birbirlerine “Abim” ve “Veliahdım” diyen iki CHP’li belediye başkanını İzmir asfaltı üzerindeki işletmeler için yaptıkları protokolü genişletip tüm Kepez’e baraj sunu vermeye davet ediyorum. Görelim halkçılığınızı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk halkçılık ilkesi ile halktan güç alarak halka hizmet etmeyi benimseyen bir anlayışa sahipken halkın temel ihtiyacı olan su üzerinden belediyeye kar kazandırma anlayışı ile hareket edenler bizlere ne halkçı nede Atatürkçü olduklarını iddia etmesinler” tepkisini gösterdi.

 

“BECERİKSİZLİKLERİNİZİN ÜZERİNİ..”

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’ı beceriksizlikle suçlayan Ertürk; “Konuyu farklı yerlere taşıyarak sorumluluğu DSİ ve diğer kurumların üzerine atmaya çalışan Birol başkan beceriksizliklerinizin üzerini sorumluluklarınızı başkalarının üzerine atarak kaçamazsınız. Abisi veliahdını susuz mu bırakacak? Soruyorum kuyu suları yetersiz kalıp Kepez susuz kaldığında barajın içme suyu hakkını elinde tutan Çanakkale belediye başkanı geceleri rahat rahat uyuyabilecek mi” tepkisini gösterdi.

 

“MERAK ETMETİN 6 AY SONRA BELEDİYEYİ KAZANDIĞIMIZDA..”

2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimleri AK Partinin kazanacağını ve sorunların çözüleceğini iddia eden Ertürk; “Kepezli hemşerilerimiz merak etmesinler bütün sorunları biliyoruz çözümleri ve fizibilite çalışmaları yapıldı 6 ay sonra belediyeyi aldığımızda bütün sorunları çözecek projelerimiz hazır. Kepezli hemşerilerimizi biraz daha sabretmeye davet ediyorum. AK Parti olarak çözümlerimizle geliyoruz” ifadelerini kullandı.




Bu haber 2392 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI