thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Başkanlar TOGG Fabrikasını Gezdi!

Tarih: 31-08-2022 07:32:23 Güncelleme: 31-08-2022 07:34:23 + -


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde Oda ve Borsaların Yönetim Kurulu Başkanları TOGG Gemlik Tesislerini ziyaret etti. TOGG fabrikasını gezenler arasında Çanakkale TSO Başkanı Selçuk Semizoğlu ve Çanakkale Borsa Başkanı Kaya Üzen de vardı.


Başkanlar TOGG Fabrikasını Gezdi!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde Oda ve Borsaların Yönetim Kurulu Başkanları TOGG Gemlik Tesislerini ziyaret etti. TOGG fabrikasını gezenler arasında Çanakkale TSO Başkanı Selçuk Semizoğlu ve Çanakkale Borsa Başkanı Kaya Üzen de vardı.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde Oda ve Borsaların Yönetim Kurulu Başkanları TOGG Gemlik Tesislerini ziyaret etti. 2022 yılının sonuna doğru seri üretime geçmesi ve 2023 yılının ilk çeyreği bitmeden de trafiğe çıkması beklenen Türkiye'nin ilk elektrikli yerli otomobili TOGG’un Gemlik’teki fabrikasına yapılan ziyaret büyük ilgi gördü.

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye’nin Otomobili TOGG’un serüvenini ve geldiği noktayı anlattı. Program TOGG CEO’su Gürcan Karakaş’ın TOGG Gemlik Tesisleri sunumu ile devam etti. Daha sonra Başkanlar Fabrika ziyaretinde Gövde bölümünü, Boya Bölümü ve Montaj Bölümünde incelemelerde bulundular ve Araç Banttan çıkış bölümünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

“ÜLKEMİZİN GURUR KAYNAĞI OLACAK..”

TOGG fabrikasına yapılan ziyaret ile ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu;“Açılışı 29 Ekim 2022 tarihinde yapılması planlanan TOGG fabrikasını bugün TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde Oda ve Borsa başkanlarımızın katılımlarıyla ziyaret ettik. Cumhuriyet’imizin 100’üncü kuruluşu olan 2023 yılında seri üretimine başlanacak olan ilk elektrikli aracımız hepimizi heyecanlandırıyor. Avrupa'nın ilk, doğuştan elektrikli SUV aracı olacak TOGG'un Türkiye'de trafiğe çıkmasından 18 ay sonra da Avrupa'da satışa sunulması bekleniyor. Ülkemiz için gurur kaynağı olacak TOGG’un üretim süreçlerinde emeği geçen herkese saygılarımı sunuyorum” dedi.

Ziyaret ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan S.Kaya Üzen “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Aralık 2019'da lansmanı yapılan, 18 Temmuz 2020'de fabrikasının inşasına başlanan TOGG’da geri sayıma çok az kaldı. TOGG, Türkiye'nin fikri ve sınai mülkiyet haklarına sahip olduğu, küresel ölçekte rekabetçi bir otomobil markası yaratma hedefiyle ortaya çıktı. 2030'a kadar çeşitli segmentlerde 5 farklı modeli ile dünya yollarında olacak. Başkan Üzen, 2023'ün ilk çeyreğinde satışa sunulması planlanan TOGG'un 1,2 milyon metrekare alana kurulu Gemlik'teki tesislerinde incelemelerde bulunduk. Fabrikadaki iş ve süreçler nasıl gidiyor onlara baktık hem de montajı tamamlanan robotlarla ilgili bilgi aldık” dedi. Fabrikanın inşaatında, üretim proseslerinde son teknolojilerin kullanıldığını belirten Üzen, montaj hattında 208 robot kullanıldığını, Avrupa'nın en temiz boyahanesinin de Gemlik'te kurulduğunu bildirdi.

“TÜRK İŞ DÜNYASININ GURURU..”

Başkan üzen son olarak “Türk insanının hayali, 1960’da yarım kalan bir rüyamız vardı. Türkiye’nin otomobilinin yapılması. Türk patenti ile üretilecek bir otomobilin yapılması. Dünya ile teknolojik alanda aynı zamanda yüzde 100 elektrikli IP hakları bize ait olan yüzde 51 yerli olan otomobili. Rabbim nasip ederse 29 Ekim 2022 tarihinde fabrika açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz. TOBB olarak liderlik ettiğimiz Türk iş dünyasının gururu TOGG’u İnşallah Mart ayında Çanakkale’de ve tüm Türkiye’de göreceğiz ve hep beraber bineceğiz. TOGG’un üretim süreçlerinde emeği geçen herkesin ellerine, emeklerine sağlık” dedi.




Bu haber 2563 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI